Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe

12.11.14, 16:11
Szanowni Państwo,

Po raz pierwszy wszyscy mamy okazję wziąć udział w wyborach do rady gminy na nowych zasadach. Dotychczas Nowa Iwiczna była jednym okręgiem wyborczym, z którego wybieraliśmy trzech radnych. Tym razem została podzielona na cztery okręgi wyborcze (14, 15, 16, 17). Każdy mieszkaniec wybiera tylko spośród kandydatów zarejestrowanych w swoim okręgu. Radnym zostaje ten kandydat, który uzyska w danym okręgu największą liczbę głosów, a zatem po tych wyborach Nową Iwiczną w radzie gminy będzie reprezentowała czwórka radnych.

Mam przyjemność poinformować Państwa o tym, że zdecydowałem się kandydować do rady gminy Lesznowola z okręgu nr 17 w Nowej Iwicznej, lista Komitetu Wyborczego Wyborców Marii Jolanty Batyckiej Wąsik. Nazywam się Mariusz Socha, mam 37 lat i mieszkam w Nowej Iwicznej od dziecka. Posiadam wyższe wykształcenie ze stopniem naukowym doktora nauk o Ziemi, specjalność wody lecznicze i termalne. Jestem kawalerem, na co dzień pracuję w Państwowym Instytucie Geologicznym – Państwowym Instytucie Badawczym.
Sądzę, że wielu z Państwa miało okazję mnie poznać osobiście, ponieważ byłem Sołtysem Nowej Iwicznej w latach 2006-2010. Był to dla mnie niezwykły czas, w którym mogłem lepiej poznać potrzeby naszej społeczności i zrozumieć, na czym polega praca w samorządzie. Od wielu lat prowadzę lokalny portal internetowy NOWA IWICZNA INFO, który informuje o najważniejszych sprawach z życia naszej społeczności.
Licząc na Państwa głos w dniu wyborów zachęcam do zapoznania się z moim programem
www.nowaiwiczna.info/82-jm-articles/133-zawsze-blisko-mieszkancow#!/ccomment
Z poważaniem
Mariusz Socha
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka