Dodaj do ulubionych

pukam, stukam glosno, ktos zareaguje??? :))) nt.

04.01.06, 20:56
Obserwuj wątek
    • dr.verte Czego babo łomoczesz?? 04.01.06, 21:13
      Odpowiadam tylko z powodu pewnej solidarności ze względu na miejsce
      zamieszkania.
      • baba_krk Re: Czego babo łomoczesz?? 04.01.06, 21:14
        lomocze bo mi teskno... a o jakim miejscu zamieszkania mowimy? krk czy bcn? bo
        ja tak jakby przeprowadzilam sie...
    • marta.uparta ja jestem:) 04.01.06, 21:21
      a co to bcn?
      • baba_krk Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:25
        czesc Marteczko smile)) jak tam po Swietach i Sylwestrze? potrawy wyszly, zabawa
        sie udala?
        bcn to barcelona
        • marta.uparta Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:27
          pitolisz???!!! jesteś w tym Pięknym Mieście?
          • baba_krk Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:32
            nie pitole!!! mieszkam tu od konca pazdziernika... a czy takie piekne, no ja
            juz go tak nie postrzegam tongue_outPP
            • marta.uparta Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:36
              no co Ty, a ja tego nie zauważyłamsmile tzn. faktu, że nie jesteś już krksmile

Byłam w Barcelonie cztery razysmile być może tylko z punktu widzenia turystki jest
              ono urokliwesmile

a co do Świąt- były, minęły i dobrze, bo nie lubię obchodzić Świąt. Wkurza mnie
              łażenie po rodzinie i zapychanie się wszędzie takim samym żarciem.
              A Sylwek wesoło - ze znajomymi nad morzemsmile nad zimnym Bałtykiem z plazą
              zasypaną śniegiemsmile

a u Ciebie???
              • baba_krk Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:41
                a ja sie tak ladnie z wszystkimi na forum zegnalam, wiec myslalam, ze wiesz, ze
                przebywam chwilowo na wygnaniu...

a co do Barcelony to prawda, ze z punktu widzenia turystki jest inna niz z
                punktu widzenia kogos kto tu mieszka, pracuje i usiluje przezyc tongue_out

po raz pierwszy swieta spedzalam z dala od rodziny, wiec nie nalezaly do
                wybitnie udanych... tak wiec ciesze sie, ze juz minely tongue_outPP
                jesli chodzi o Sylwestra no to tez nad morzem, ale snieg to tylko w tv
                widzialam smile))))

• marta.uparta Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:48
                  możliwe, że wtedy rzadziej na forum siedziałam i przeoczyłamsmile a potem po
                  prostu tego nie zauważyłamsmile)))
                  Tak czy siak, gdybym miała wybierać miejsce emigracji (choćby czasowej)
                  szybciej byłaby to Hiszpania niz np. Dania czy Holandiasmile
                  Lubię tamte rejony, ale w najbliższe wakacje mamy Normandię zaplanowaną, więc
                  szybko do Hiszpanii nie zawitamsmile
                  • baba_krk Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:50
                    przy niesprzyjajacych wiatrach czeka mnie siedzenie tutaj do wrzesnia... ale
                    sprobuje tak pokombinowac, zeby wrocic do Krakowa na luty, marzec i kwiecien...
                    mam nadzieje, ze mi sie uda smile)))

milego wieczoru, ja spadam relaksowac sie na piwie smile)))))))
                    • marta.uparta Re: ja jestem:) 04.01.06, 21:53
                      zimna serwezasmile))
                      • baba_krk Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:08
                        szczerze powiedziawszy to juz ich tutaj tak wyszkolilam, ze bez marudzenia w 1
                        barze przygotowuja mi cieple piwo tongue_outPP
                      • morfeusz_1 Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:16
                        marta.uparta napisała:

> zimna serwezasmile))

Ups sorki że się wcinam,ale chciałbym się skonsultować...
                        Uważajcie teraz się zacznie

Pojo ala brasa con serwezsa porfawor ??? (to tak fonetycznie leci jakoś )

Czy dobrze wymawiam,bo oczywiście nie znam hiszpański tak dobrze jak Manuel-Ke
                        Czy zamówiłem piwo i kurczaka i czy jak się wybiorę kiedyś obejrzeć Barcę
                        podadzą mi czy nie,hę???....
                        • marta.uparta he he 05.01.06, 22:18
                          serweza zrozumiałamsmile i parfawor brzmi znajomo. Z Hiszpanami najlepiej dogadac
                          się na migismile

Jesteś fanem Barcy?
                          • morfeusz_1 Re: he he 05.01.06, 22:19
                            marta.uparta napisała:

> serweza zrozumiałamsmile i parfawor brzmi znajomo. Z Hiszpanami najlepiej
                            dogadac
                            > się na migismile
                            >
                            > Jesteś fanem Barcy?

Tiaa na dobre i na złe smile
                            • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:22
                              właściwie powinnam powiedzieć kibicemsmile

też muszę być, mimo wolismile nawet Camp New zaliczylam i muzeum FC Barcelonasmile
                              • morfeusz_1 Re: he he 05.01.06, 22:25
                                marta.uparta napisała:

> właściwie powinnam powiedzieć kibicemsmile
                                >
                                > też muszę być, mimo wolismile nawet Camp New zaliczylam i muzeum FC Barcelonasmile

zazdroszczę smile
                                • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:29
                                  Sagrada Familia robi większe wrazeniesmile

a co zaśpiewa kibic Barcy?
                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:35
                                    Sagrada zrobi jeszcze wieksze wrazenie za jakies 100 lat jak ja w koncu skoñcza
                                    budowac hehe
                                    • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:37
                                      nie wiem czy skończą, bo na tym jej atrakcyjnośc chyba polegasmile
                                      • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:40
                                        z zewnatrz robi ogromne wrazenie, to fakt, ale niedokonczone witraze w srodku
                                        juz mniejsze... a mogloby byc tak pieknie big_grinDD takie jest moje zdanie
                                        • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:41
                                          a słyszałaś przepowiednię, że jak ją skończą budowac to nastąpi koniec świata?
                                          • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:45
                                            ze jak?????? nie, nie slyszalam takiej wersji... a koniec swiata juz mial byc
                                            tyle razy... i byl przepowiadany na 100 roznych sposobow tongue_outPP
                                            • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:48
                                              ale tylko ta wersja z Sagradą jest absoutnie prawdziwasmile
                                              • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:52
                                                ech a ja glupia tak dopingowalam, zeby skonczyli budowe...
                                                dzieki Marta za oswiecenie tongue_outPP
                                                • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:53
                                                  jakby co będziesz w epicentrum i nawet nie poczujeszsmile
                                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:56
                                                    jakby co to mam nadzieje, ze ktos da mi znac przynajmniej 24 h wczesniej i
                                                    zdaze wrocic na stare smieci smile))
                                                  • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 23:12
                                                    e tam, Hiszpanie to tylko fiesta siesta i maniana, więc nie przejmuj się, za
                                                    nazego życia nie wybudująsmile
                                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 23:15
                                                    zebys wiedziala, ze to sa najswietsze wartosci tutaj!!!
                                                    ale nawet nie wiesz jak boli wracanie do pracy po 2-godzinnej przerwie...
                                                    wolalabym za jednym zamachem wyrobic norme hehe
                                                  • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 23:18
                                                    no faktycznie te sjesty to durnowaty pomysł. Juz widzę to larum naszych
                                                    urzedniczek, które o 15 zamykają biurka i lecą gotowac obiadsmile jakby im tak
                                                    neispodziewanie dzień pracy wydłużyć. To napisz w jakich godzinach się u Ciebie
                                                    pracuje.
                                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 23:33
                                                    ja pracuje od 10 (co drugi tydzien od 11) do 14:30, a potem od 16:30 do 20:30-
                                                    21 i to jest naprawde meczace... bo jak juz dopelzne do domu i zjem obiad to
                                                    nie mam sily znowu wracac do pracy
                                                  • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 23:38
                                                    przechlapane, cały dzień w robocieuncertain ale kiedyś to się skończy przecieżsmile

pozdrawiam i ide spacsmile
                                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 23:40
                                                    skoñczy sie szybciej niz sie wszystkim wydaje big_grin
                                                    slodkich snow smile))
                                                    jutro w Hiszpanii fiesta i do pracy nie ide!!!
                              • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:29
                                Maz Cie wyciagnal, ze tak piszesz, ze musisz byc kibicem???
                                Ja stadion z przyjemnoscia zaliczylam ;PPP
                                • marta.uparta Re: he he 05.01.06, 22:32
                                  myśmy skręcili nie w tę ulicę co nie trzeba i musieliśmy obejść cały stadion
                                  naookoło w skwarze chyba 50 stopnismile Mnie tez sie podobał, chociaz bardziej
                                  rozczuliły mnie rozdziawione buzie moich chłopaków. Siedzieli na tym stadionie,
                                  obaj w koszulkach Barcy, skupieni i wzruszeni, jakby to co najmniej Jasna Góra
                                  byłasmile
                                  • baba_krk Re: he he 05.01.06, 22:36
                                    znam ten ¨bol¨ze skrecaniem w nie te uliczke co trzeba... w ten sposob
                                    zwiedzilam chyba pol Barcelony... calkiem przypadkiem smile))
                                    a rozdziawiona buzie to i ja mialam, pomimo ze nie jestem malym chlopcem tongue_outPP
                        • baba_krk Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:30
                          do Hiszpanii na kuraka chcesz przyjechac???? wstydz sie tongue_out
                          • morfeusz_1 Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:37
                            baba_krk napisała:

> do Hiszpanii na kuraka chcesz przyjechac???? wstydz sie tongue_out

Oj tam nie dorabiaj od razu takiej ideologii
                            To było proste pytanie od prostego chłopaka wieśniaka

• baba_krk Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:38
                              uff no to kamien spadl mi z serca wink))) ake serio nie wiem jaki to jest kurak ä
                              la brasa¨
                              • morfeusz_1 Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:44

to już nieważne,czasmi jak coś mi się wyrwie to cała wieś się u mnie śmieje,
                                a czasami jak zamilknę to nikt tego nie rozumie
                                Kilkanaście lat temu jechałem do krakowa i w pociągu poznałem trójkę świetnych
                                i otwartych ludzi ; Paco,Monika,Lisa
                                Dogadywaliśmy się na migi i kaleczoną angielszczyzną.
                                Później przez dwa tygodnie zjeździliśmy i zwiedziliśmy całą Polskę.
                                Serenady to Monika mogła by Ci zaśpiewać.
                                Eh to se nevrati
                                • baba_krk Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:47
                                  faktycznie Hiszpanie sa bardzo otwarci co smialo moge potwierdzic smile)) a jesli
                                  chodzi o serenady to wole, zeby spiewal mi je facet a nie Monika tongue_outPP
                                  fajnie, ze masz takie mile wspomnienia smile)))))
                                • marta.uparta Re: ja jestem:) 05.01.06, 22:48
                                  chłopie, pakuj plecak i na stopa do Andaluzjismile jest wykonalnesmile
    • lena_zet Re: o cześć 04.01.06, 22:00
      miło cię widziećsmile
      • baba_krk Re: o cześć 05.01.06, 22:10
        Ciebie tez kochana smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka