veeto1 03.03.06, 20:58 Już wiem komu podaruję mój 1% podatku. Sądzę, że warto www.toz.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Pomoc 03.03.06, 20:59 ja na jedno schronisko pod Krakowem, zgubiłam linka. Ale znam je i wiem że potrzebują Odpowiedz Link
pierozek_monika Re: to daj tego linka:( 03.03.06, 21:05 tak, jak mi poda zaprzyjaźniona wolontariuszka ale powiem Ci, że bliżej Ciebie też są: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=34484712&v=2&s=0 i warto też pomyśleć o dzieciakach potrzebujacych. Wybór trudny w sumie a kwota do odliczenia mała. Jkbym mogła, to bym 50% odpisała na cele charytatywne. Przynajmniej poszłyby na prawdziwe potrzeby, a nie redystrybuowanie po bogatych instytucjach Odpowiedz Link
pierozek_monika link :( 03.03.06, 21:20 ja im pomagałam bez odpisu, i dalej tak będę, bo nie ma ich na liście opp.ms.gov.pl/ chodzi o przytulisko.harbutowice.pointblue.com.pl/ Odpowiedz Link
bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:02 Ja pomyślałam o hospicjum, albo domu dziecka.. Jest tyle miejsc... Az wstyd te pare groszy im przelewać.. Czasem się zastanawiam, czy jest sens.. Ech.. Odpowiedz Link
veeto1 Re: Pomoc 03.03.06, 21:10 Zawsze jest sens. Przydaje się każda złotówka. Nie twierdzę, że LEPIEJ dać na zwierzaki niz na dzieci lub hospicja, ale jakoś mam wrażenie, że zwierzaczkom czasami jest gorzej i im mniej ludzi pomaga. Daję zawsze sporą kasę na Owsiaka. Teraz ten mały wkład chcę dać naszym braciom mniejszym. Taką mam potrzebę sumienia dziwną. Odpowiedz Link
veeto1 Re: Pomoc :) 03.03.06, 21:15 Znam, Lubiatowo też znam. Nie lubię Dymnej, nie przekonuje mnie. Kiedyś dałam przelew na "akogo" Ewy Błaszczyk (dzieci w śpiączce). Odpowiedz Link
bzz_bzz Re: dlaczego nie lubisz Dymnej:-)? 03.03.06, 21:21 Ja też nieprzepadam za nią. Ma taki drwiący uśmiech, jak rozmawia z tymi "swoimi" podopiecznymi... Nie ufam jej. Odpowiedz Link
veeto1 Re: dlaczego nie lubisz Dymnej:-)? 03.03.06, 21:23 Może trochę źle sie wyraziłam. Jako aktorkę bardzo ją lubię. Natomiast jej działalność charytatywna mnie mdli. Moze i kobita robi cos dobrego, ale w swoim czasie prowadziła w TV jakieś takie śmundowate programy z ludźmi pokrzywdzonymi przez los. Nie kleiło się to, a jej filozoficzno - psychologiczne wywody były potwornie naciągane. czasami nie umiała poprowadzić rozmowy. Tamte nieudane próby stworzenia programu TV o ludziach żyjacych jakby trochę z boku spowodowały, ze mam uczulenie na Dymną, ale tylko w tym wymiarze. Scena i ekran - jak najbardziej popieram. Odpowiedz Link
bzz_bzz Re: Pomoc :) 03.03.06, 21:20 Jeżeli to ta o której myślę, to podobno chamidło z niej wredne od czasu, jak se faceta znalazła. Niedość, że się znęca nad swoimi córkami, to jeszcze z tej swojej fundacji nikomu ani grosza dać nie chce. Tak kombinuje, że wychodzi w końcu, iż nikt się nie kwalifikuje do otrzymania od niej pomocy.. Najlepiej dać na mniej znany ośrodek. Poza tym (pewnie o tym wiecie) nie można przekazać tej kasy kdziekolwiek. Gdzieś jest lista, ale nie znam adresu... Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:11 o nie , to nie wstyd. Gdyby wiecej osob tak myslalo, to spojrz ile by sie uzbieralo Naprawde kazdy grosz sie liczy Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:13 Jest forum o hospicjum, ale jest tez forum o chorych dzieciach. Ciezko chorych. Tam sa linki do stron tych maluchow. Odpowiedz Link
bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:15 nie, no przeciez wpłacę, ale tych miejsc jest tyle, że jak dostaną 5000zł to już chyba max, a to kropla w morzu potrzeb (( Odpowiedz Link
veeto1 Re: Pomoc 03.03.06, 21:17 Wiecie co? To cudownie, ze jednak sporo osób myśli o tym, by komuś pomóc. Swoją drogą nie wiem co mi w tym roku odbiło z tą pomoca dla zwierząt, ale coś mi każe to zrobić. Czuje taka potrzebę. Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:19 Moze i kropla, ale to dla niektorych leki wykupione na kolejny miesiac lub badanie krwi kilku potencjalnych dawcow szpiku. Wiec jak myslisz - warto? Odpowiedz Link
bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:23 heh, myślisz, że to wystarczy na leki? Choćby na jeden dzień? Może dla jednej osoby, ale to trzeba bedzie podzielić na dziesiątki.. setki... Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:27 Wiem, ja akurat mysle o konkretnych osobach. Nie o fundacjach. Niektorzy chorzy, tworza swoje strony , gdzie informuja o postepach w leczeniu, o tym co lekarze dla nich wybrali ( metody leczenia) i podaja tez konta na ktore mozna wplacac pieniadze. Odpowiedz Link
pierozek_monika Lista organizacji na które można odpisać: 03.03.06, 21:29 opp.ms.gov.pl/ Odpowiedz Link