03.03.06, 20:58
Już wiem komu podaruję mój 1% podatku. Sądzę, że warto www.toz.pl/
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Pomoc 03.03.06, 20:59
      ja na jedno schronisko pod Krakowem, zgubiłam linka.
      Ale znam je i wiem że potrzebują
      • mmagi to daj tego linka:( 03.03.06, 21:01

• pierozek_monika Re: to daj tego linka:( 03.03.06, 21:05
          tak, jak mi poda zaprzyjaźniona wolontariuszka smile
          ale powiem Ci, że bliżej Ciebie też są:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=34484712&v=2&s=0
          i warto też pomyśleć o dzieciakach potrzebujacych.
          Wybór trudny w sumie a kwota do odliczenia mała.
          Jkbym mogła, to bym 50% odpisała na cele charytatywne. Przynajmniej poszłyby na
          prawdziwe potrzeby, a nie redystrybuowanie po bogatych instytucjach uncertain
          • mmagi Piróg nie motaj!!!!!!!!!! 03.03.06, 21:06

• pierozek_monika z czym 03.03.06, 21:09

• mmagi dzieci-psy :(((((((aaaaaaaaaaaaaaaaaaa 03.03.06, 21:11

• pierozek_monika link :( 03.03.06, 21:20
                  ja im pomagałam bez odpisu, i dalej tak będę, bo nie ma ich na liście
                  opp.ms.gov.pl/

chodzi o
                  przytulisko.harbutowice.pointblue.com.pl/
    • bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:02
      Ja pomyślałam o hospicjum, albo domu dziecka.. sad Jest tyle miejsc... Az wstyd
      te pare groszy im przelewać.. Czasem się zastanawiam, czy jest sens.. Ech..
      • veeto1 Re: Pomoc 03.03.06, 21:10
        Zawsze jest sens. Przydaje się każda złotówka. Nie twierdzę, że LEPIEJ dać na
        zwierzaki niz na dzieci lub hospicja, ale jakoś mam wrażenie, że zwierzaczkom
        czasami jest gorzej i im mniej ludzi pomaga. Daję zawsze sporą kasę na Owsiaka.
        Teraz ten mały wkład chcę dać naszym braciom mniejszym.
        Taką mam potrzebę sumienia dziwną.
        • morfeusz_1 Re: Pomoc :) 03.03.06, 21:12
          ja -> tu smile -> www.mimowszystko.org/
          • veeto1 Re: Pomoc :) 03.03.06, 21:15
            Znam, Lubiatowo też znam. Nie lubię Dymnej, nie przekonuje mnie. Kiedyś dałam
            przelew na "akogo" Ewy Błaszczyk (dzieci w śpiączce).
            • mmagi dlaczego nie lubisz Dymnej:-)? 03.03.06, 21:18

• bzz_bzz Re: dlaczego nie lubisz Dymnej:-)? 03.03.06, 21:21
                Ja też nieprzepadam za nią. Ma taki drwiący uśmiech, jak rozmawia z
                tymi "swoimi" podopiecznymi... Nie ufam jej.
              • veeto1 Re: dlaczego nie lubisz Dymnej:-)? 03.03.06, 21:23
                Może trochę źle sie wyraziłam. Jako aktorkę bardzo ją lubię. Natomiast jej
                działalność charytatywna mnie mdli. Moze i kobita robi cos dobrego, ale w swoim
                czasie prowadziła w TV jakieś takie śmundowate programy z ludźmi pokrzywdzonymi
                przez los. Nie kleiło się to, a jej filozoficzno - psychologiczne wywody były
                potwornie naciągane. czasami nie umiała poprowadzić rozmowy. Tamte nieudane
                próby stworzenia programu TV o ludziach żyjacych jakby trochę z boku
                spowodowały, ze mam uczulenie na Dymną, ale tylko w tym wymiarze. Scena i
                ekran - jak najbardziej popieram.
            • bzz_bzz Re: Pomoc :) 03.03.06, 21:20
              Jeżeli to ta o której myślę, to podobno chamidło z niej wredne od czasu, jak se
              faceta znalazła. Niedość, że się znęca nad swoimi córkami, to jeszcze z tej
              swojej fundacji nikomu ani grosza dać nie chce. Tak kombinuje, że wychodzi w
              końcu, iż nikt się nie kwalifikuje do otrzymania od niej pomocy.. Najlepiej dać
              na mniej znany ośrodek. Poza tym (pewnie o tym wiecie) nie można przekazać tej
              kasy kdziekolwiek. Gdzieś jest lista, ale nie znam adresu...
              • mmagi to ja prosze zebys udowodniła to co mówisz:> 03.03.06, 21:23

• to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:11
        o nie , to nie wstyd. Gdyby wiecej osob tak myslalo, to spojrz ile by sie uzbieralo smileNaprawde kazdy grosz sie liczy
        • to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:13
          Jest forum o hospicjum, ale jest tez forum o chorych dzieciach. Ciezko chorych. Tam sa linki do stron tych maluchow.
        • bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:15
          nie, no przeciez wpłacę, ale tych miejsc jest tyle, że jak dostaną 5000zł to
          już chyba max, a to kropla w morzu potrzeb sad((
    • veeto1 Re: Pomoc 03.03.06, 21:17
      Wiecie co? To cudownie, ze jednak sporo osób myśli o tym, by komuś pomóc. Swoją
      drogą nie wiem co mi w tym roku odbiło z tą pomoca dla zwierząt, ale coś mi
      każe to zrobić. Czuje taka potrzebę.
      • to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:19
        Moze i kropla, ale to dla niektorych leki wykupione na kolejny miesiac lub badanie krwi kilku potencjalnych dawcow szpiku. Wiec jak myslisz - warto?
        • bzz_bzz Re: Pomoc 03.03.06, 21:23
          heh, myślisz, że to wystarczy na leki? Choćby na jeden dzień? Może dla jednej
          osoby, ale to trzeba bedzie podzielić na dziesiątki.. setki...
          • to-wlasnie-ja Re: Pomoc 03.03.06, 21:27
            Wiem, ja akurat mysle o konkretnych osobach. Nie o fundacjach. Niektorzy chorzy, tworza swoje strony , gdzie informuja o postepach w leczeniu, o tym co lekarze dla nich wybrali ( metody leczenia) i podaja tez konta na ktore mozna wplacac pieniadze.
    • pierozek_monika Lista organizacji na które można odpisać: 03.03.06, 21:29
      opp.ms.gov.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka