grubaska20 29.08.06, 13:20 jak, skąd, na co zwracać uwagę, o co pytać? qrcze musze się trochę uwolnić od jaśka, pozałatwiać swoje sprawy, w październiku wracam na uczelnię. heelp! czuję sie qrwa jakbym go szykowała conajmniej do adopcji.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedzwiedzica_sousie Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 13:32 spoko, stara, będzie dobrze. ja też miałam straszne dylematy i wyrzuty sumienia, ale jak pobyłam trochę z opiekunką i stasiem jednocześnie, to nabrałam zupełnie innego przekonania. jak ja z nim byłam w domu, to musiałam posprzątać, ugotować itd. a opiekunka jest tylko dla niego. cały czas poświęca tylko dziecku - dłuuugie spacery, zabawa, czytanie, dopieszczanie. po prostu super! jak? - ja dałam ogłoszenie w miejscowej gazetce, takiej gminnej + szukałam przez 2 agencje, ale te agencje bardzo mnie zawiodły - kandydatki albo się kompletnie nie nadawały (zero doświadczenia na przykład), albo jak były doświadczone i fajne to żądały takiej kasy, że mi nie opłacałoby się do roboty wracać skąd - najlepiej z okolicy, żeby ci sie nie spóźniała. o co pytać: przede wszystkim o doświadczenie. moja niania ma 3 swoich dzieci (dorosłych) i wychowała 4 obcych (jako opiekunka). dzwoniłam do poprzednich pracodawców, bo miała referencje. w ogóle to ja mam chyba gdzieś jeszcze w chacie kwestionariusze, jakie wypełniałam z kandydatkami, jak to znajdę, to ci jutro napiszę dokładnie o co pytałam. będzie dobrze! Odpowiedz Link
grubaska20 Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:11 dzięki wielkie. umówiliśmy się na jutro wieczór z jedną panią. ale czuję się jak judasz, jezu! Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:13 moim zdaniem najlepsza jest pani w okolicach 50 lat Odpowiedz Link
grubaska20 Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:24 no mi też tak się wydawało. ta ma 47. wychowała dwóch synów, zajmowała się 2,czy 3 vdzieci, ostatnio dziewczynką od 2 do 4 roku życia Odpowiedz Link
grubaska20 Re: zaproponuj kobiecie na pasach:-))))) 29.08.06, 14:12 heheeh, ja tam chętnie tylko co ona na to..? hehehe;p Odpowiedz Link
ticoqp Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 13:37 najlepiej wąsatej - podobno sa namietne? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:13 ty weź.. nie szukaqm baby do molestowania, tylko opieki nqad dzieckiem! heeh Odpowiedz Link
ticoqp Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:17 a mnie na co taka? pies ma opiekę moze miałbys 2w1? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:26 hehe, ty no weź, chcesz powiedzieć, że twojego psa molestuje człowiek?? Odpowiedz Link
aguszak Re: niedźwiedzico, jakże opiekunki szukać mam?? 29.08.06, 14:48 ticoqp napisał: > najlepiej wąsatej - podobno sa namietne? Tiko - przegłeś! Choć raz podszedłbyś poważnie do sprawy! Przecie chodzi o dzieciaka! (( Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie ankieta 30.08.06, 08:34 moja "ankieta" wyglądała tak: 1.imię, nazwisko, wiek 2.miejsce zamieszkania, sposób i czas dojazdu do Przeźmierowa (to pod poznaniem, więc mógł być kłopot) 3. ilość swoich dzieci/ilość dzieci którymi pani się opiekowała 4.doświadczenie w opiece nad dziećmi 5. czy pali, pije, ma przewlekłą chorobę, inne nałogi (jedna z moich kandydatek nałogowo jadła prażony ryż, to nie żart) 6. czy uważa się za osobę spokojną 7. oczekiwania finansowe 8. dyspozycyjność 9. czy lubi koty (mamy 2) 10. co to znaczy: "niegrzeczne dziecko" - jak sobie radzi w trudnych sytuacjach z dzieckiem 11. sposób zachowania w sytuacji wypadku/choroby 12. jakie zna zabawy z dzieckiem 13. co lubi robić w wolnym czasie 14. gotowość podjęcia dodatkowych obowiązków domowych 15. uwagi Odpowiedz Link
grubaska20 Re: ankieta 30.08.06, 10:41 dzięki wielkie jakies mam mieszane uczucia w kwestii słusznosci tego kroku, ale zobaczymy. pani przychodzi o 19.. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: ankieta 30.08.06, 10:47 jezu, całe życie chcesz siedzieć w chacie? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: ankieta 30.08.06, 10:54 qrwa, no właśnie nie chcę.. ale z drugiej strony myślę o nim u nas tak było przyjęte w rodzinie, że dzieci do 3 roku życia siedzą w domu a mamą, a potem jak biały cywilizowany człowiek won do przedszkola heh wiesz i taka rozdarta jestem pomiędzy chęcia realizowania się, a oddaniem dziecku tego, co mu się należy. niestety cholera, jakoś droga dyktowana przez ambicję biegnie w przeciwnym kierunku, niż ta dyktowana miłością do parówęża.. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: ankieta 30.08.06, 10:56 ja nie miałam specjalnie wyboru, ze względów finansowych. i może tez inaczej na to patrzyłam. Odpowiedz Link
maretina www.niania.pl 30.08.06, 10:57 tam znalazlam moja kochana pania jole. strzal w dziesiatke. jest niezastapiona, cierpliwa, kocha kajcika i oboje sa szczesliwi. wychodze z domu spokojna i wyluzowana wracam Odpowiedz Link
maretina Re: www.niania.pl 30.08.06, 10:59 jak czytam wasza ankiete, to mysle o sobie zle wybralam jole na czuja. stwierdzilam, ze wszystko wyjdzie w praniu. zaryzykowalam jola pierwszy raz pilnuje czyjegos dziecka ( wychowala swoja core ). chcialam miec pania dojrzala, (odpadaly siksy i studentki), ktora wychowala wlasne dzieci. Odpowiedz Link