lena_zet 30.11.06, 11:50 co jutro będzie wydalać?bo szukam pomysła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatige Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 11:52 kotlecik wieprzowy zapiekany z pomodorem, ziolkami, ogorkiem i mozzarella, do tego salatka z pomidorow i ogorkow... Odpowiedz Link
lena_zet Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:03 ale jak to zapiekany z tym wszystkim?kurde to bym bardzo chętnie zjadła, napiszesz dokładniej jak zrobić? Odpowiedz Link
hatige Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:09 www.gotowanie.wkl.pl/przepis2580.html Polecam ) Odpowiedz Link
grubaska20 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 11:52 a czekajże, zrobię zdjecie z mojej tajemnej ksiażeczki z cudami i ci wkleję Odpowiedz Link
grubaska20 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:00 proste, szybkie, smaczne i robi wrażenie hehe;P img168.imageshack.us/my.php?image=pict1726sp5.jpg Odpowiedz Link
lena_zet Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:04 hmm, ciekawe.Pierwszy raz robisz czy już robiłaś? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:23 robiłam już kilkanaście pewnie razy hehe, zwędziłam tą ksiażeczkę jakieś penie ze 3lata będą temu i czczę jak biblię hehe jest tmoją najbardziej skrywaną tajemnicą! hehe, cała masa fajnych przepisów. dużo żarcia -"robiącego sie samo". ręczę za ten schab głową! hhe, jest pyszny! no i nikt nie domyśli się, jak niewiele pracy kosztuje uzyskanie takiego efektu poszperam, wczoraj tez wklejałam próbkę z tej książeczki Odpowiedz Link
grubaska20 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:32 no i znalazłam img134.imageshack.us/my.php?image=pict1722ju9.jpg Odpowiedz Link
aasiula1 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:46 ja jakoś nie mam przekonania do mięsnych potraw na słodko, czy to na bank pyszne? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 16:26 szwajcarski! heh no chyba, że faktycznie nie lubisz takich połączeń, ale warto spróbować, najwyżej stweirdzisz, że faktycznie nie lubisz ale moim gościom wszystkim zawsze smakowało! a te polędwiczki, to już wogóle jest wysoka półka! naprawdę polecam Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Co są te winne jabłka?? 30.11.06, 16:33 ??? Zawsze myślałam, że słowo winne opisuje rodzaj smaku jabłek. Tak jak mogą być słodkie itp tak są i winne, czyli o lekko cierpkim, kwaskowym smaku Odpowiedz Link
mamba30 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 11:59 zupa faolowa, pierś z kurczaka usmażona jako kotlet, ziemniaki i surówka z białej kapusty - to dla panów, a dla mnie drugie danie w inszej formie - cycek indyczy pokrojony i zamarynowany, potem podsmazony i wymieszany z sałatą lpdpwą, pomidorem, ogorkiem zielonym, szczypiorkiem i czerwoną cebulą, oczywiście z oliwą i ziołami ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 12:26 oliwa, ocet winny czerwony i przyprawy - vegetta, majeranek, czosnek, bazylia, papryka ostra, czasami oregano (co pod grabę podejdzie) i mam taką mieszankę swoich zi.ółek, z tego co pamiętam to zawiera m.in. pieprz kajeński i adźykę - taką gruzińską przyprawę, ale to akurat nie zawsze dodaję. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:48 ja dziś po najmniejszej linii oporu: zupa z zielonej soczewicy i makaron w sosie pomidorowym (pomidory pelati, oliwa, czosnek, cebula, bazylia) posypane parmezanem Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:49 schab z boczkiem w sosie śliwkowym (śliwka z bordoux uncle bena) Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:51 niedzwiedzica_sousie napisała: > schab z boczkiem w sosie śliwkowym (śliwka z bordoux uncle bena) wlasnie kupilam miesiac temu sloik tego paskudztwa i po sprobowaniu stwierdzilam,ze do niczego sie nie nadaje. i stoi tak otwarte w lodowce. jak to smakuje po przyrzadzeniu? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:52 jezuuuu nie wiem jeszcze......... Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:52 niedzwiedzica_sousie napisała: > jezuuuu nie wiem jeszcze......... to jak, gotowalas i nie smakowalas? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:53 dopiero zamierzam ugotować jak wrócę do chaty Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:54 niedzwiedzica_sousie napisała: > dopiero zamierzam ugotować jak wrócę do chaty aha Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie pyszne to wyszło, polecam 01.12.06, 10:54 zrobiłam mięcho wg przepisu na opakowaniu, tylko bez papryki, pyszne!!! Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 14:50 klopsy w sosie smietanowym (wczoraj robila mielone i przy okazji ulepila kilka klopsow), makaron wstęgi i buraczaki tarte z jablkiem i cebula. Odpowiedz Link
lajton Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 15:08 Najmilszy chilli con carne a ja chyba tylko jajka na twardo, bo dzisiaj tylko to zjadlam Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 15:23 robisz dietę kopenhaską czy co? Odpowiedz Link
lajton Re: czwartkowy wontek 30.11.06, 15:24 ee, jesc mi sie cos nie chce ale na kopenhaskiej to pewnie bym bardziej byla najedzona niz dzis, hehe Odpowiedz Link