mmagi 22.01.07, 13:05 przewozony do Krakowa karetką,dla mnie szok((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagi Re: też zwątpiłam!! nt 22.01.07, 13:13 a teraz sie zastanawjaja czy wszystko zrobili co było w mocy,sranie w banie Odpowiedz Link
onlyju Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:13 szok, ale jak usłyszałam, jakie są procedury przejęcia pacjenta przez helikopter - stos papierów, potwierdzeń, srań - w sumie zajęłoby to TRZY godziny! to był dopiero kurwa szok. Odpowiedz Link
mmagi Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:14 wiesz on pewnie z tyle lezał w szpitalu w Zakopcu,ale kuswa szok ze sa takie procedury Odpowiedz Link
onlyju Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:16 no kolejny absurd. lądem szybciej, niż w przestrzeni, bo na przestrzeń trzeba biurokrację załatwić. Odpowiedz Link
mmagi Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:18 taaa,szczególnie sie super jedzie po naszych drogach Odpowiedz Link
onlyju Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:19 Czesi powinni zrobić tu zajebiste śledztwo i aferę międzynarodową. może by kurwa ruszyli tymi głowami w tym naszym zasranym kraju. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 17:57 nieee przecie pisali ze helikopty med. nie mogą latać w nocy Odpowiedz Link
szpila555 Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 18:00 Ja też piszę, wierzysz w słowo pisane? ☺ Odpowiedz Link
aasiula1 Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 22:29 w twoje nie, ale oficjalne oswiadczenia tak Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:21 Wczoraj słysząłam, że piloci z transportu medycznego sprawzili pogodową możliwość przelotu i zadzwonili do szpitala zgłaszajac gotowość wykonania tego przelotu z rannym. To była kwestia dolotu z wawy w ciągu 1,5 godz. Szpital to olał. Odpowiedz Link
mmagi Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:34 lepiej niech go oddadza do Czech,bo jak cos bedzie nie tak to nam życ nie dadza,a sprawa jest ciężka,tak walnąć głowa o ziemie to szok,cud ze sie nie zabił Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 13:37 albo kręgosłupa nie złamał Odpowiedz Link
kiniamum musial.. 22.01.07, 17:01 helikoptery w nocy nie lataja a do rana nie mogli czekac.. Odpowiedz Link
szpila555 Re: musial.. 22.01.07, 17:35 kiniamum napisała: > helikoptery w nocy nie lataja a do rana nie mogli czekac.. To nieprawda. helikoptery lataja w nocy, wiem coś o tym, bo projektowałem lądowisko helikopterów i znam przepisy. Po prostu lądowiska muszą być przystosowane do startów i lądowań w nocy. Odpowiedz Link
kiniamum te madrala 22.01.07, 21:56 to dowiedz sie jeszcze kto jest teraz dyrektorem lotniczego pogotowia ratunkowego i kto byl jakis miesiac-dwa wczesniej.. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: musial.. 22.01.07, 22:31 chodzi o te medyczne, one nie mogę. Ja widzę lądowisko przy szpitalu dziecięcym przez okno i niegdy nie widziałam zeby lataly po nocy ;P Odpowiedz Link
szpila555 Re: musial.. 22.01.07, 22:47 Byś może chodzi Ci o białostockie ladowisko (na Waszyngtona), które moim zdaniem zalicza się do tzw "przygodnych" gdzie start i lądowanie nawet w dzień odbywa się na ryzyko pilota. Wątpię czy spełnia obecne wymagania. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: musial.. 22.01.07, 22:55 nieee ja mieszkam W Lublinie obok szpitala dziecięcego, przy którym jest lądowisko. No wisz Lublin to też "Polska B" Odpowiedz Link
szpila555 Re: musial.. 22.01.07, 22:56 to tak jak w Białym, tam też koło szpitala dziecięcego, ale z tego co wiem lądowisko ma być przebudowywane Odpowiedz Link
aasiula1 Re: gupoty opowiadasz:/ 22.01.07, 23:31 "Należący do TOPR śmigłowiec "Sokół", który stacjonuje w Zakopanem, nie mógł transportować rannego skoczka do Krakowa, bo przepisy nie pozwalają na użycie tej maszyny do przewozu rannych między szpitalami. Władze TOPR zabiegają o zmianę tej sytuacji. Jak dotąd śmigłowiec wyposażony tak samo jak karetka reanimacyjna lata tylko do wypadków i akcji poszukiwawczych. Inne śmigłowce medyczne stacjonujące na południu kraju nie są przystosowane do nocnych lotów." Odpowiedz Link
aasiula1 Re: gupoty opowiadasz:/ 22.01.07, 23:38 to tobie się już coś na słuch rzuciło, a nie mófili, chyba że w telekamerach... ale to pewnie zapowiedz serialu nowego była Odpowiedz Link
szpila555 Re: pier...lą media gupoty 22.01.07, 23:58 "smiglowiec nie przystosowany do nocnych lotow", "przepisy nie pozwalaja na transport miedzy szpitalami" Pismaki wysilili by sie trochę do k... wy nędzy, a nie karmią wszystkich papką. Odpowiedz Link
pink.freud Re: gupoty opowiadasz:/ 23.01.07, 00:06 Kurde ostrzegaj jak sobie zmieniasz sygnaturkę, dobrze, że nic nie jadłem)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mmagi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa 23.01.07, 01:26 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja pierdykam ze niby ja))))))))))))))))))))))))))))))???? kuśwa brzucho mię boli od smiechu:- )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
szpila555 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa 23.01.07, 09:51 mmagi przejdź się na pocztę ))) Odpowiedz Link
alpepe Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 17:07 czy ktoś z was jest lekarzem? Przy tego typu urazach głowy leczenie koncetruje się na podawaniu kroplówek zapobiegających obrzękowi mózgu. No i jeszcze utrzymuje się delikwenta w śpiączce. Jeśli było wiadomo, co się stało, to przewiezienia pacjenta do innego szpitala było bardziej efektowne niż efektywne. Ja bym na waszym miejscu nie wieszała psów na opiece medycznej. Nie w tym przypadku. Odpowiedz Link
mmagi Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 22.01.07, 23:37 a TYy jestes,co nie? Odpowiedz Link
alpepe Re: Z takimi groznymi urazami głowy skoczek był 23.01.07, 10:08 nie, mmagi, ja nie jestem, ale mój ojciec miał stłuczony mózg, moja córka miała złamaną czaszkę i stłuczony mózg w wypadku komunikacyjnym. Może to jednak starczy za rekomendację w TYM konkretnym przypadku? Odpowiedz Link