Dodaj do ulubionych

Giuseppe Tornatore

02.02.07, 19:18
to jeden z nielicznych reżyserów, który nie miał "wpadek". Strrrasznie
lubię!!!
Obserwuj wątek
    • onlyju o ja miło!! 05.02.07, 09:29
      nareszcie ktoś! smile
      "Kino Paradiso" to jeden z moich ukochanych filmów!!!
      smile
      • lubart Re: o ja miło!! 05.02.07, 15:40
        i mnie jak miłosmile
        • onlyju Re: o ja miło!! 05.02.07, 18:21
          ale nie wiedziałam o tym, że będzie w gazecie...
          dziś w kiochu pani powiedziała, że zeszło wszystko w piątek rano, a że co
          tydzień wypuszczają jakiś film. gdzieś można sprawdzić, jaki film będzie w
          najbliższy piątek?
          • lubart w najbliższy piątek: "Biegnij Lola, biegnij" 06.02.07, 19:22

• onlyju Re: w najbliższy piątek: "Biegnij Lola, biegnij" 06.02.07, 23:03
              o.dziękuję. pamiętam, to też dobre.
      • kobieta_na_pasach Re: o ja miło!! 06.02.07, 14:34
        onlyju napisała:

> nareszcie ktoś! smile
        > "Kino Paradiso" to jeden z moich ukochanych filmów!!!
        > smile

niestety, kupilam niedawno gazete z tym filmem i wytrzymalam tylko 15 minutsmile
        • onlyju Re: o ja miło!! 06.02.07, 14:41
          jakaś jesteś dziwna w takim razie, no. tongue_out
        • lubart Re: o ja miło!! 06.02.07, 18:25
          może nie miałas nastroju do oglądania czegokolwiek? mnie sie wydaje niemożliwa
          niechęć do Cinema Paradiso. dziwne, bo ja tez nie potrafię Almodowara oglądać,
          a Tornatore bardzo potrafię. antypody - ci dwaj. jak mozna jednocześnie nie
          lubić dwóch tak różnych stylów czy raczej estetyk?!
          • kobieta_na_pasach Re: o ja miło!! 07.02.07, 13:20
            lubart napisał:

> może nie miałas nastroju do oglądania czegokolwiek? mnie sie wydaje niemożliwa
            > niechęć do Cinema Paradiso. dziwne, bo ja tez nie potrafię Almodowara oglądać,
            > a Tornatore bardzo potrafię. antypody - ci dwaj. jak mozna jednocześnie nie
            > lubić dwóch tak różnych stylów czy raczej estetyk?!

kazdemu rezyserowi trafiaja sie lepsze i gorsze firmy. Malena byla swietna,
            Cinema Paradiso juz niekoniecznie. poza tym wyrasta sie z ksiazek, z filmow tez.
            przynajmniej mnie to dotyczy. smile
            • lubart Re: o ja miło!! 07.02.07, 13:36
              to oczywiste, że pozostaniemy przy swoich ocenach. że się wyrasta - fakt. ja
              tez z niektórych fascynacji wyrosłem. i to jest naturalne. najdziwniejsze, że (
              wbrew metryce) do niektórych, jak mi się zdaje, nie dorosłemsmile
              • kobieta_na_pasach Re: o ja miło!! 07.02.07, 13:37
                lubart napisał:

> to oczywiste, że pozostaniemy przy swoich ocenach. że się wyrasta - fakt. ja
                > tez z niektórych fascynacji wyrosłem. i to jest naturalne. najdziwniejsze, że (
                >
                > wbrew metryce) do niektórych, jak mi się zdaje, nie dorosłemsmile
                jakis przyklad?
        • lubart albo to prowokacja z Twojej strony, żeby dyskusję 06.02.07, 18:33
          ożywićsmile
    • niedzwiedzica_sousie Re: Giuseppe Tornatore 05.02.07, 10:09
      widziałam cinema paradiso - bardzo dobry
      malenę - belluci tak piękna, że nie wiem o czym był film smile)))
      no i czystą formalność: świetna gra aktorska, film ok
      reszty nie widziałam, wiec nie wiem czy były klapą
      • lubart Re: Giuseppe Tornatore 05.02.07, 15:39
        sousiesmile), KONIECZNIE "Sprzedawcę marzeń" i "1900: Człowiek legenda".
      • lubart Re: Giuseppe Tornatore 05.02.07, 15:42
        aha...no i "Wszyscy mają się dobrze" z Mastroiannim. Piękny, mądry film. Jak
        wszystkie Tornatoregosmile)) Mam chyba dzieś na kasecie. Odtwarza moje kasety Twój
        sprzęt?
        • niedzwiedzica_sousie Re: Giuseppe Tornatore 05.02.07, 15:45
          nie wiem, jakies wyjątkowe są te twoje? smile
          myślę że odtwarza, ale najpierw sprawdzę, czy nie da się tego ściągnąć z neta
          • lubart Re: Giuseppe Tornatore 05.02.07, 15:46
            oj...moje z Polski B. Twoje z A...różnie może być.
            • niedzwiedzica_sousie Re: Giuseppe Tornatore 07.02.07, 09:14
              no, włączyłam wczoraj tę twoją kasetę i dupa, trzęsło się wszystko, faktycznie
              niedostosowane. ale mężowiusz coś tam pokręcił i gites. obejrzałam pół coppoli -
              bardzo mi się podoba!
              • lubart mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 13:14
                fajnie, że Ci sie podobało!smile mnie też. Coppolówna to zdolna dziewczynka.
                czytałem, że o Marii Antoninie coś nakręciła ostatnio? wypadałoby zobaczyć. coś
                nowego u Zośkismile
                • kobieta_na_pasach Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 13:37
                  lubart napisał:

> fajnie, że Ci sie podobało!smile mnie też. Coppolówna to zdolna dziewczynka.
                  > czytałem, że o Marii Antoninie coś nakręciła ostatnio? wypadałoby zobaczyć. coś
                  >
                  > nowego u Zośkismile

moj syn byl na tym w kinie. niezle sie wyspal.
                  • lubart Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 13:45
                    chyba różnica pokoleń. niekompatybilny ze mną. a może był zmęczony po imprezie
                    jakiejś?
                    • kobieta_na_pasach Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 13:59
                      lubart napisał:

> chyba różnica pokoleń. niekompatybilny ze mną. a może był zmęczony po imprezie
                      >
                      > jakiejś?

nie chodzi jeszcze na imprezy. byli z klasa. zreszta, nie tylko on drzemal.
                      • lubart Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 14:03
                        a jednak obejrzę.
                        • kobieta_na_pasach Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 14:06
                          lubart napisał:

> a jednak obejrzę.

a prosze bardzo. moj syn woli ekstremalne emocje, w tym celu tez udal sie na
                          nocny maraton filmow pt. Pila. cos obrzydliwego! po kim on to ma?!
                          • lubart Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 14:09
                            pisałaś: " to ty nie wiesz jeszcze jakie hobby ma mój mąż!". może lubi rżnąć?
                            znaczy - piłować. może po nim?
                            • kobieta_na_pasach Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 14:12
                              lubart napisał:

> pisałaś: " to ty nie wiesz jeszcze jakie hobby ma mój mąż!". może lubi rżnąć?
                              > znaczy - piłować. może po nim?

to tez, cokolwiek bysmy mieli na myslismile. ma zainteresowania militarne. tzn.
                              wszystko co wykopie z ziemi, po II wojnie swiatowej, znosi do domu. szczytem
                              chamstwa bylo przyniesienie do naszej malej sypialni zardzewialego zapasu
                              amunicji do ckm-u. moge zdzierzyc helmy niemieckie, sztylety, jakies zgnile pasy
                              skorzane, ale granatow i amunicji nie zdzierże! efekte tego jest nasza lozkowa
                              separacja. w przyszlosci niewykluczona rowniez prawna.
                              • niedzwiedzica_sousie Re: mąż -"złota rączka"? :) całe szczęście 07.02.07, 16:03
                                recenzje słabe w każdym razie ma ta maria antonina
    • monalisa.pl ja polecam TO: 05.02.07, 15:03
      film.onet.pl/8225,,Nienawi%C5%9B%C4%87,film.html

REWELACJA!!!
      • onlyju Re: ja polecam TO: 05.02.07, 18:23
        Lubię Casela, lubię. Seksowny mięszczyzna. Może przez tą Belucci swoją tak
        zyskuje, nie wiem, ale intryguje, intryguje...
      • kobieta_na_pasach Lars von Trier 06.02.07, 14:37
        genialny, ale tylko dlatego ,ze ma charakter podobny do mojegosmile)) tak
        wywnioskowal po przeczytaniu z nim wywiadusmile)))suchej nitki nie zostawil na
        Bjork. powiedzial ,ze to wredna malpa.
        • onlyju Re: Lars von Trier 06.02.07, 14:42
          a tego to ja z kolei nie mogę oglądać. ciężki, łzawy, albo durnowaty.
          • kobieta_na_pasach Re: Lars von Trier 06.02.07, 14:43
            onlyju napisała:

> a tego to ja z kolei nie mogę oglądać. ciężki, łzawy, albo durnowaty.

ja tylko obejrzalam dwa jego filmy i jeden z nim wywiad przeczytalam, i na tej
            podstawie wyrobilam sobie opinie.ale juz zupelnie nie rozumiem piania nad
            Almodovarem.zaden jego film mi sie nie podobal.
            • onlyju Re: Lars von Trier 06.02.07, 14:45
              Ty musisz lubić takie cięższe, ciemniejsze klimaty. a na radość i wesele w
              filmach reagujesz - widocznie - alergicznie.
              Von Trier jest smutny, Almodovar też, ale smutny inaczej, bardziej "kolorowo".
              • kobieta_na_pasach Re: Lars von Trier 06.02.07, 14:47
                onlyju napisała:

> Ty musisz lubić takie cięższe, ciemniejsze klimaty. a na radość i wesele w
                > filmach reagujesz - widocznie - alergicznie.
                > Von Trier jest smutny, Almodovar też, ale smutny inaczej, bardziej "kolorowo".

dokladnie. i dlatego z mezem nie mozemy chodzic na te same filmy.wyjatkiem byl
                Borat, ale i tak, ja sie wiecej smialam.bo to w sumie bardziej film tragiczny.
                natomiast zupelnie mnie nie smiesza polskie przed-i powojenne komedie, a mojego
                meza tak.
            • dzikoozka Re: Lars von Trier 06.02.07, 15:02
              No widzisz a ja z kolei uwielbiam Almodovara smile
              • baba_krk piąteczka Dzika :)))) 07.02.07, 11:55
        • dzikoozka Re: Lars von Trier 06.02.07, 15:02
          Idioci to był jedyny film, na którym z ledwoscia wysiedziałam do końca smile(
          • onlyju Re: Lars von Trier 06.02.07, 15:03
            takoż jak i ja. ja nie wysiedziałam, wyłączyłam i płytę podarowałam koleżance w
            prezencie.
        • niedzwiedzica_sousie Re: Lars von Trier 07.02.07, 09:15
          niewątpliwie. królestwo to jeden z najlepszych filmów, jakie kiedykolwiek
          powstały, rewelacja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka