19.07.06, 21:27
a pamietacie to?;DD
www.maxior.pl/?p=index&id=25887&0
Obserwuj wątek
    • lilarose Re: Teledyski 24.07.06, 15:18
      Taa...to był przebój lata roku 1997, o ile dobrze pamiętam.
      • kara_b Re: Teledyski 25.07.06, 08:56
        i jeszcze rewelacja był SNOW "Informer" jak kolo zasuwał z tym tekstemsmile
      • jedzoslaw Re: Teledyski 25.07.06, 10:26
        lilarose napisała:

> Taa...to był przebój lata roku 1997, o ile dobrze pamiętam

Otóż nie, to był 1996 smile
        • simply_z Re: Teledyski 29.07.06, 13:20
          boskiewink,pierwszy raz widzialam teledysk ;p
          www.maxior.pl/?p=index&id=24413&13
    • chomsky Re: Teledyski 30.07.06, 01:24
      Na pewno '96, na balu konczacym podstawowke to lecialowink
      • internetauta Re: Teledyski 14.08.06, 18:30
        Ja wszelakie teledyski odkryłem całkiem nie dawno, bo w końcu tyle słyszę: a to
        teledysk, a to wideoklip- trzeba się więc koniecznie dowiedzieć, co to takiego!
        Może trochę przesadzam, ale wcześniej miałem o nich pojęcie bardzo zdawkowe.
        Wiedziałem, że to "ekranowe" ilustracje piosenek, znałem nieco wideoklipów
        Michaela Jacksona. Niecałe 2 lata temu poznałem MTV Classic (dziś stare dobre
        VHI) i odkryłem, że z tzw. teledysków można także zrobić sztukę- patrz. Thriller
        M. Jacksona, czy n.p. Let's Dance Bowiego- to duże uogólnienie.

Sceptycznie byłem do teledysków nastawiony, wg mnie większość to chała. Nie
        lubię typowych scen z koncertów, czy tym bardziej ze studia, lub gdy artysta w
        różnych ujęciach pokazywany jest, jak śpiewa. Lubię mini-filmy. Oto lista moich
        ulubionych teledysków (może w przyszłości poznam ich nieco więcej)?. Zgodnie z
        tematem Forum muszę niestety pdoać tylko te z lat 90-tych:

Michael Jackson- z Heal The World, Black Or White, Who Is It, Stranger In Moscow,
        Paul McCartney- Off The Ground,
        Cranberries- Animal Instict,
        Maryla Rodowicz- Bar Przed Zakrętem (taki drogowy teledysk).

Dodam jeszcze nieco starszych- M. JACKSON: Liberian Girl, Man In The Mirror
        (wersja wstrząsająca), Bad (wersja długa, z metrem oczywiście), McCartney- Press
        (też z metrem!), Janet Jackson- What Have You Done For Me Lately, Control
        • ewengarda Re: Teledyski 19.08.06, 15:30
          Moj typ na najlepszy teledysk la 90 to Beastie Boys i kawalek "Sabotage" - super
          muzyka i znakomita parodia seriali policyjnych z lat siedemdziesiatych.
          • java84 Re: Teledyski 24.08.06, 13:16
            najbardziej lubie klipy Queen i niektore MAdonny- na czele z Vogue (to akurat
            lata 80.)
            • dj_pinball Re: Teledyski 24.08.06, 14:55
              heh, "Vogue" to akurat 1990, a wspomniane wyżej Beastie Boys 1989. Ale to
              szczegóły. Oba klipy są świetne, ale "Sabotage" to prawdziwy majstersztyk.
              Rewela!
              Z klipów z końca lat 90 polecam "Freak on a Leash" Korna i "Do the evolution"
              Pearl Jam
              • ewengarda Re: Teledyski 24.08.06, 16:44
                dzieki za info, ze "Sabotage" to 1989 - nie mialam pojecia, myslalam, ze to 1993
                - prtzynajmniej ja to wtedy pierwszy raz zobaczylam - zreszta wtedy ze znajomymi
                zaczelismy sluchac hip hopu m.in. BB wlasniewink
                Przypomnial mi sie kolejny, kontrowersyjny teledysk, szeroko dyskutowany posrod
                moich znajomych - Black Hole Sun, z barbie na grillu.
                • milena Re: Teledyski 24.08.06, 19:44
                  swietne byly zawsze teledyski aerosmith - crazy, cryin', amazing, hole in my soul etc. coraz czesciej
                  lapie sie na tym, ze vh1 przypomina mtv z 'moich' czasow. starosc nie radosc smile
              • jaga38 Re: Teledyski 21.12.06, 18:28
                Mylisz sie "Sabotage" Beastie Boys pochodzi z albumu I'll Communication, który
                został wydany w 1994.
    • hispana Re: Teledyski 25.08.06, 11:33
      ja kojarze ten czas przede wszystkim z Guns n'roses i Queen
      a dr Albana sluchali diskomuly - tez postac moim zdaniem mocno wpisana w epoke
      • simply_z Re: Teledyski 16.09.06, 16:13
        wydaje mi sie ,ze lata 90-te zabiły teledysk ,a moze to zaczęło sie pare lat
        temu ? kiedys teledysk musial opowiadac jakas historię i to było naprawdę
        ciekawe ( chocby nawet w "Cryin") a dzisiaj? kilka półnagich panienek kręcących
        sie koła obwieszonego łańcuchami ,smutne,ze to zanikło.
    • curla Re: Teledyski 07.12.06, 21:50
      ja pamiętam Prodigy No good, wcześniej jakiś Haddway What is love, Marky Mark
      good vibration - jesuuuu to były hiciory !
      • kaskoss101 Re: Teledyski 19.12.06, 14:08
        A MC Hammer Can't Touch This?smile
        A Roxette Joyridesmile?
        A Captain Jacksmile?
        No i poczatki Britney i Backstreet Boys...
        Moj ulubione teledyski z lat 90tych to Michael Jackson "Give In To Me" oraz
        Guns'n'Roses "November Rain".
        • marmots Re: Teledyski 20.04.07, 22:10
          moje ulubione teledyski z lat 90-tych to te autorstwa holenderskiego artysty
          Antona Corbijna. Ma niepowtarzalny, bardzo rozpoznawalny i mało komercyjny styl.
          W latach 90-tych wyreżyserował m.in.
          U2- One (wersja z trabantami)
          U2 - Please
          Nirvana - Heart- Shaped Box
          Rollins Band - Liar
          Depeche Mode - większość teledysków, że wymienię słynne Enjoy the Silence (król
          z leżakiem), Walking in my shoes, It'S no good, The Policy of truth itd
          Metallica - Hero of the day
          Bryan Adams - Have you ever Really loved a woman?
          Roxette - Stars
    • luca28 Re: Teledyski 01.05.07, 20:22
      a pamiętacie to:

faithless.insomnia.patrz.pl/
      dla mnie to było objawienie innej muzyki niż metal i rock
    • zonajoanna Re: Teledyski 07.05.07, 14:03
      Ach, te pierwsze dyskoteki na koloniach smile
      • aron2004 Re: Teledyski 09.05.07, 22:17
        a to pamiętacie
        ech złote czasy

youtube.com/watch?v=QTB8HV9YodE
        • wrednamagda2 Re: Teledyski 03.05.08, 17:41