simply_z 19.07.06, 21:27 a pamietacie to?;DD www.maxior.pl/?p=index&id=25887&0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilarose Re: Teledyski 24.07.06, 15:18 Taa...to był przebój lata roku 1997, o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link
kara_b Re: Teledyski 25.07.06, 08:56 i jeszcze rewelacja był SNOW "Informer" jak kolo zasuwał z tym tekstem Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Teledyski 25.07.06, 10:26 lilarose napisała: > Taa...to był przebój lata roku 1997, o ile dobrze pamiętam Otóż nie, to był 1996 Odpowiedz Link
simply_z Re: Teledyski 29.07.06, 13:20 boskie,pierwszy raz widzialam teledysk ;p www.maxior.pl/?p=index&id=24413&13 Odpowiedz Link
chomsky Re: Teledyski 30.07.06, 01:24 Na pewno '96, na balu konczacym podstawowke to lecialo Odpowiedz Link
internetauta Re: Teledyski 14.08.06, 18:30 Ja wszelakie teledyski odkryłem całkiem nie dawno, bo w końcu tyle słyszę: a to teledysk, a to wideoklip- trzeba się więc koniecznie dowiedzieć, co to takiego! Może trochę przesadzam, ale wcześniej miałem o nich pojęcie bardzo zdawkowe. Wiedziałem, że to "ekranowe" ilustracje piosenek, znałem nieco wideoklipów Michaela Jacksona. Niecałe 2 lata temu poznałem MTV Classic (dziś stare dobre VHI) i odkryłem, że z tzw. teledysków można także zrobić sztukę- patrz. Thriller M. Jacksona, czy n.p. Let's Dance Bowiego- to duże uogólnienie. Sceptycznie byłem do teledysków nastawiony, wg mnie większość to chała. Nie lubię typowych scen z koncertów, czy tym bardziej ze studia, lub gdy artysta w różnych ujęciach pokazywany jest, jak śpiewa. Lubię mini-filmy. Oto lista moich ulubionych teledysków (może w przyszłości poznam ich nieco więcej)?. Zgodnie z tematem Forum muszę niestety pdoać tylko te z lat 90-tych: Michael Jackson- z Heal The World, Black Or White, Who Is It, Stranger In Moscow, Paul McCartney- Off The Ground, Cranberries- Animal Instict, Maryla Rodowicz- Bar Przed Zakrętem (taki drogowy teledysk). Dodam jeszcze nieco starszych- M. JACKSON: Liberian Girl, Man In The Mirror (wersja wstrząsająca), Bad (wersja długa, z metrem oczywiście), McCartney- Press (też z metrem!), Janet Jackson- What Have You Done For Me Lately, Control Odpowiedz Link
ewengarda Re: Teledyski 19.08.06, 15:30 Moj typ na najlepszy teledysk la 90 to Beastie Boys i kawalek "Sabotage" - super muzyka i znakomita parodia seriali policyjnych z lat siedemdziesiatych. Odpowiedz Link
java84 Re: Teledyski 24.08.06, 13:16 najbardziej lubie klipy Queen i niektore MAdonny- na czele z Vogue (to akurat lata 80.) Odpowiedz Link
dj_pinball Re: Teledyski 24.08.06, 14:55 heh, "Vogue" to akurat 1990, a wspomniane wyżej Beastie Boys 1989. Ale to szczegóły. Oba klipy są świetne, ale "Sabotage" to prawdziwy majstersztyk. Rewela! Z klipów z końca lat 90 polecam "Freak on a Leash" Korna i "Do the evolution" Pearl Jam Odpowiedz Link
ewengarda Re: Teledyski 24.08.06, 16:44 dzieki za info, ze "Sabotage" to 1989 - nie mialam pojecia, myslalam, ze to 1993 - prtzynajmniej ja to wtedy pierwszy raz zobaczylam - zreszta wtedy ze znajomymi zaczelismy sluchac hip hopu m.in. BB wlasnie Przypomnial mi sie kolejny, kontrowersyjny teledysk, szeroko dyskutowany posrod moich znajomych - Black Hole Sun, z barbie na grillu. Odpowiedz Link
milena Re: Teledyski 24.08.06, 19:44 swietne byly zawsze teledyski aerosmith - crazy, cryin', amazing, hole in my soul etc. coraz czesciej lapie sie na tym, ze vh1 przypomina mtv z 'moich' czasow. starosc nie radosc Odpowiedz Link
jaga38 Re: Teledyski 21.12.06, 18:28 Mylisz sie "Sabotage" Beastie Boys pochodzi z albumu I'll Communication, który został wydany w 1994. Odpowiedz Link
hispana Re: Teledyski 25.08.06, 11:33 ja kojarze ten czas przede wszystkim z Guns n'roses i Queen a dr Albana sluchali diskomuly - tez postac moim zdaniem mocno wpisana w epoke Odpowiedz Link
simply_z Re: Teledyski 16.09.06, 16:13 wydaje mi sie ,ze lata 90-te zabiły teledysk ,a moze to zaczęło sie pare lat temu ? kiedys teledysk musial opowiadac jakas historię i to było naprawdę ciekawe ( chocby nawet w "Cryin") a dzisiaj? kilka półnagich panienek kręcących sie koła obwieszonego łańcuchami ,smutne,ze to zanikło. Odpowiedz Link
curla Re: Teledyski 07.12.06, 21:50 ja pamiętam Prodigy No good, wcześniej jakiś Haddway What is love, Marky Mark good vibration - jesuuuu to były hiciory ! Odpowiedz Link
kaskoss101 Re: Teledyski 19.12.06, 14:08 A MC Hammer Can't Touch This? A Roxette Joyride? A Captain Jack? No i poczatki Britney i Backstreet Boys... Moj ulubione teledyski z lat 90tych to Michael Jackson "Give In To Me" oraz Guns'n'Roses "November Rain". Odpowiedz Link
marmots Re: Teledyski 20.04.07, 22:10 moje ulubione teledyski z lat 90-tych to te autorstwa holenderskiego artysty Antona Corbijna. Ma niepowtarzalny, bardzo rozpoznawalny i mało komercyjny styl. W latach 90-tych wyreżyserował m.in. U2- One (wersja z trabantami) U2 - Please Nirvana - Heart- Shaped Box Rollins Band - Liar Depeche Mode - większość teledysków, że wymienię słynne Enjoy the Silence (król z leżakiem), Walking in my shoes, It'S no good, The Policy of truth itd Metallica - Hero of the day Bryan Adams - Have you ever Really loved a woman? Roxette - Stars Odpowiedz Link
luca28 Re: Teledyski 01.05.07, 20:22 a pamiętacie to: faithless.insomnia.patrz.pl/ dla mnie to było objawienie innej muzyki niż metal i rock Odpowiedz Link
aron2004 Re: Teledyski 09.05.07, 22:17 a to pamiętacie ech złote czasy youtube.com/watch?v=QTB8HV9YodE Odpowiedz Link
wrednamagda2 Re: Teledyski 03.05.08, 17:41 to byla jedna z wielu moich ulubionych piosenek: pl.youtube.com/watch?v=eWPUespcblU Odpowiedz Link