edka-schizofredka 27.02.07, 11:23 To jak sie robi? Jak krowie na granicy prosze wypisac Prosze, prosze, prosze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikoozka Re: Mielone :) 27.02.07, 11:37 Mielisz łopatkę namaczasz bułkę w mleku, odciskasz, mielisz smażysz cebulkę, mielisz dodajesz jajko surowe, sól, pieprz, miąchasz wszystko obtaczas w bułce tartej i smażysz Odpowiedz Link
menk.a Re: Mielone :) 27.02.07, 11:49 Tudzież mieszał pół na pół z mielonym drobiowym mięsem. Wtedy nie są takie zbite. Fajne i lekkie są z mięsa drobiowego (indoor ). Białko można ubić. Można użyć fixu Knoora do kotletów mielonych. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Mielone :) 27.02.07, 11:55 ja do środka też daję tartą, bo nigdy nie mam bułki do moczenia w mleku. i daję jeszcze wielki pęczek pokrojonej drobniutko natki. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:10 nie kręć nosem mądralo )) nie pasuje - nie jedz ) Odpowiedz Link
gres81 Re: ,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:32 nie zansz sie, i jestes zamknieta na poznawanie nowych smanków Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: ,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:51 w ogóle jesteś zamknieta, ograniczona, ksenofobiczna, stereotypowa i antysemicka! Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:41 nie smażona, tylko zeszklona. jak dasz surową, będzie twarda i smak ostrzejszy, nie każdy lubi. Odpowiedz Link
mmagi Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:46 jak sie zetrze na tarce to co bedzie twarde? Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:49 nie doczytałam o tarciu, ale wsio ryba, będzie jechało surową cebulą, bo kotlety za krótko się smażą, żeby to zwalczyć. w każdym razie różnica jest na plus, i smakowo i aromatowo Odpowiedz Link
mmagi Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:52 ja smaze długo bo lubue wysmazone Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 13:39 smaż nawet na wiór, nie widzę przeciwskazań bułka moczona w wodzie, no ja nie mogę Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 13:44 hehe, kranówa i cebula w łupinie pewnie. total załamka i full obciach Odpowiedz Link
mmagi Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 14:05 ooo druga gospocha,moja babka i pra tak robiły a ze wsi nie były,wiec takich cudów nie znam Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 15:18 jakie tam cuda, zwykłe mielone, a nie badziew z perspektywą sraczki, jak to ładnie opisałaś dzikoozka, piąteczka! Odpowiedz Link
mmagi Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 14:04 jeszcze bys sie ze szczescia zesrała,jak bys spróbowała Odpowiedz Link
dzikoozka Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 14:05 jestes pewne, ze nie ze SRACZKI po nich? )))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:51 sixa stara, zęby nietęgie to i cebula jej twarda ))) Odpowiedz Link
mmagi Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 12:54 do tego starta na tarce hihihiii Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Nie znacie sie na kuchni 27.02.07, 13:29 okazało się że ta dostarczona ze sprzętem ma wtyczke nie teges. Męzowiu musiał zmienić, wisi sobie taka malutka ale radio odbiera b. dobrze. Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 13:37 dzieci i niedźwiedzie głosu nie mają a sixy są wiecznie młode fyi Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 13:48 to moje niedźwiedzie dzieciątko podwójnie nie ma prawa głosu he he he tak tak, sixy są wiecznie młode - daj mi numer do swojego psychoterapeuty, niech i mnie ktoś wmówi takie cudne rzeczy Odpowiedz Link
six_a Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 15:20 mówił, że niedźwiedzie linieją, nadal chcesz numer? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 15:27 teraz to chcę adres!!! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: beee,smażona cebula do mielonych,kto to 27.02.07, 14:34 wlasnie tak) sa wtedy znacznie lepsze. Odpowiedz Link
mmagi spadaj do baru:P 27.02.07, 12:01 do miesa dodaje ja sucha bułkę namoczona w wodzie i bardzo dobrze odcisnieta,sól,pieprz,koperek,jajko,cebulke tre na tarce i wszystko łapa miacham i sa mięlone Odpowiedz Link
mmagi Re: spadaj do baru:P 27.02.07, 12:33 fuj, w życiu,nigdy,mielone maja miec smak mielonych a nie czosnku Odpowiedz Link
vandikia Re: Mielone :) 27.02.07, 12:19 Edzia, do tego co napisała dzikoozka mozna dodać jeszcze podduszone zmielone pieczarki - proporcjonalnie do mięsa nie za duzo, ale zeby je bylo czuc i pęczek drobno posiekanej natki pietruszki i wyciśnięte ze 2 ząbki czosnku. kotlety są wtedy bardzo aromatyczne, ziołowe, pycha Odpowiedz Link
raduch Re: Mielone :) 27.02.07, 12:45 Nie słuchaj ich. Kupujesz fix Knorra i robisz to co na opakowaniu napisane. Odpowiedz Link
edka-schizofredka bez fixa - nie bede zapierdalac przez pol miasta 27.02.07, 13:04 do polskiego sklepu, zeby fixa kupic. Wystarcczy, ze sie poswiecem i mielone chce zrobic chamowi nie? Odpowiedz Link
edka-schizofredka Dziekuje wszystkim :) 27.02.07, 13:05 Jak wyjda to sie pochwale - jak nie to tez Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Dziekuje wszystkim :) 27.02.07, 14:08 czyżby jakiś nowy mężczyzna do zdobycia przez żołądek? No bo przecież nie będziesz robić dla siebie??? Odpowiedz Link