Dodaj do ulubionych

Uwaga, konkurs

11.03.07, 16:09
na tytuł dla brazylijskiego serialu smile

Scenariusz jest następujący:
Dziewczyna z patologicznej rodziny walczy o swoją niezależność. Znajduje
miłość, ale zaraz ją traci, bo facet okazuje się draniem, i zostaje sama.
Odzyskuje mieszkanie matki i zaczyna życie na własny rachunek. Kolejni
mężczyźni, którym ufa, okazują sie nieporozumieniem.
W tym czasie jej matka lesbijka zostaje porzucona przez zdradziecką partnerkę
i wraca do kraju. Wyrzuca dziewczynę z mieszkania i w ataku szału niszczy jej
rzeczy.

Propozycje na tytuł proszę składać w tym wątku smile dziękuję.
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 16:26

• rachela180 Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 16:30
        dlaczego podwójne?
        • morfeusz_1 Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 16:39
          A dlaczego nie ?!

Aha i light motivem przewodnim powinna być piosenka Kur
          O jesiennej depreszce,no

Mam znowu doła
          Znów pragnę śmierci
          Wracają stare lęki
          I nie mogę w nocy spać

Ból przemijania
          Choroby, wojny, rozpacz
          Wszystkie ciemne strony życia
          Dręczą mnie ach kurwa mać

Brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś
          Nawet seks jest banalny i nie kręci mnie
          Może jestem nienormalny, za krótko byłem w wojsku
          Może w lecie jakiś komar adidasa sprzedał mi...

Mam znowu doła
          Znów pragnę śmierci
          Wszystkie formy samobója
          Przed oczyma stają mi

Sam już nie wiem co robić mam
          Nie chcę dłużej smażyć tłuczonego szkła
          Mam już dość leżenia pod kałużą
          Ratuj mnie jesienny mały boże
          • rachela180 Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 16:44
            Bleeeeeeeeee

A najzabawniejsze, ze autorem scenariusza jest samo życie, samo życie... tongue_out
            • morfeusz_1 Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 16:46

ten polski serial jest beznadziejny jak samo życie już wolę em jak mniłość
              • mateuszwierzbicki ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 17:55

• rachela180 Re: ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 18:32
                  Niezłe smile

PS Najsmutniejsze, ze ten brazylijski serial trwa nadal i jest nim moje własne,
                  prywatne, osobiste życie. Z mojego mieszkania zniknęło niemal wszystko co było
                  MOJE - ubrania, archiwum, materiały do pracy, szkice, nawet lodówka i kuchenka.
                  Pojawiła się za to moja matka - i nie ma zamiaru stamtąd się wynieść.
                  Dobrze że mam przyjaciół uncertain
                  • mateuszwierzbicki Re: ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 19:22
                    tak myslałem, ale skoro podałas to w konwencji żartu, to się dostosowałem sad
                    • rachela180 Re: ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 19:53
                      Bo zaczynam to tak traktować - jako żart ze wszystkiego, co dotąd zrobiłam.
                      Absurdalność tej sytuacji jest tak głęboka, że sama w to w pierwszej chwili nie
                      uwierzyłam uncertain złapałam ostatni wiszący w szafie płaszcz i jakieś zaplątane
                      perfumy i zwiałam. Prędzej czy później musiało do tego dojść, bo kilka lat temu
                      partnerka mojej matki przekonała ją, by przepisała na nią swoją połowę
                      mieszkania. Tak więc nie dziwię się nawet, że matka po prostu wróciła do Polski.
                      Tyle że wyrzucenie z domu osoby zameldowanej jest bezprawne, a zniszczenie
                      mienia jest karalne. Nie mam wyjścia, musze się bronić.
                  • reniatoja Re: ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 21:20
                    rachela180 napisała:

>
                    > PS Najsmutniejsze, ze ten brazylijski serial trwa nadal i jest nim moje
                    własne,
                    > prywatne, osobiste życie.

W życiu bym się nie domyśliła, że to właśnie chciałaś zasygnalizowac zakładając
                    ten wątek. Po prostu w życiu wink)

Rachelka, nie masz czegoś z reala? Np co tam panie w polityce? Tak na normalna
                    nute raz w życiu zapodaj.

• rachela180 Re: ,,Buszująca w duszy" ;) 11.03.07, 21:54
                      Nooooooo, przecież zapodałam fragment z bloga Wierzejskiego wink
            • alpepe Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 17:56
              "Małe arkana" wink
          • annajustyna Re: Podwójne życie Jagody Lee :) 11.03.07, 19:37
            Chyba Leitmotivemwink)). Chyba, ze chodzilo o motyw w wersji light???
    • annajustyna Swiatla Rio:)))) 11.03.07, 19:38

• reniatoja "Przypadki Mitomanki" 11.03.07, 21:08

• rachela180 Re: "Przypadki Mitomanki" 11.03.07, 21:53
        Taaak, bardzo dobry tytuł. Nawet ja nie wierzę, że powyższy scenariusz
        przypadkiem mi się nie śni.
    • mmagi Idz kobieto na terapię,bo zaczynasz wariowac:/ 11.03.07, 21:11

• mmagi Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest konkurs? 11.03.07, 21:18

• rachela180 Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 11.03.07, 21:52
        No normalnie - konkurs na tytuł dla brazylijskiego serialu uncertain
        Jak dla mnie moja aktualna sytuacja jest tak skrajnie absurdalna, ze nadaje się
        tylko na Harlequina albo tasiemiec na TV Romantica.
        Dziwisz się, że próbuje podejść do tego z humorem? Innego wyjścia nie mam, jeśli
        nie chcę pożreć własnych paznokci z nerwów.
        • reniatoja Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 11.03.07, 22:02
          To ja tak na powaznie - no w życiu nie uwierze Rachela, że masz taka matkę,
          która wtargnęła do twojego mieszkania i zniszczyła Ci wszystko co posiadałaś -
          tak po prsotu, żeby własnej córce zniszczyc. I jeszcze, zęby było tak bardziej
          literacko, zostawiła ten ostatni płaszcz i perfumy - to wszystko co Ci zostało.
          Dziwne, ze i tego płaszcza nie zutylizowała. Weź przestań. Dodatkowo nie mogła
          to by być zwykłą matka heteryczka, tylko kurwa lesbijka musiała Ci się trafić.
          Niekochająca własnego dziecka, psychiczna lesbijka, taaa....

Pisz sobie te scenariusze, ale nie wchodź w to tak głęboko, zeby kuźwa w to
          wierzyć, że Ci się to dzieje naprawdę. Jaką byś nie miała te matkę, to
          musiałaby byś psychicznie chora, zeby tak bez sensu i wbrew wszelkim znanym
          prawdom o matkach - sie zachować. Osłabiasz mnie, wybacz szczerość, kochana.
          • six_a Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 11.03.07, 23:56
            czy Wy nie przesadzacie?
            renia i mmagi?
            hę

Dziewczyna może (piszę może, bo też tego nie wiem) ma trudną sytuację) a Wy jej
            tak z kopa i że kłamie?
            bleh

można było sobie darować komentarze albo pisać na priva!
            można było!
            • reniatoja Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 12.03.07, 09:01
              Jeśli ta historia jest prawdą to jedyna rada, jaką można mieć - to pójsc na
              policje, złożyc doniesienie - ktoś wtargnął do jej domu, zniszczył całą jej
              własnosć, poza jednym płaszczem i jedną butelką perfum - przecież to jest
              kryminał. Kobieta, która to zrobiła jest niebezpieczna dla otoczenia, nie
              wiadomo do czego jeszcze może się posunąć. Nie potrafię uwierzyc, że matka
              zrobiłą cos takiego własnej córce. Nie wątpię, że Rachela ma trudną sytuację,
              wręcz jestem pewna, że ma, jednak na kanwie swojej realnej sytuacji tworzy
              kompletnie nieprawdopodobną historię - właśnie soap operę brazylijską. Tak
              myślę, a ostatnio mam nadskłonność do mówienia szczerze co myślę, choć to
              przykre dla osoby, do której to móię.

Nie wykluczam jednak, ze moge faktycznie byc w błędzie - wszak życie podobno
              naprawde pisze scenariusze o jakich nam sie nie śniło. Jeśli więc Cie Rachelka
              krzywdzę swoją oceną sytuacji i naprawdę dopadła Cie historia jaką tu
              opisujesz - to pozostaje mi prosic, żebyś nie brała sobie do serca moich słów i
              olała mnie, bo o wybaczenie nie śmiem Cie prosić.
              • six_a Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 12.03.07, 09:44
                renia, mówić szczerze to można osobnikom nierozchwianym, bo inaczej to to jest
                normalnie sadyzm.
                nie będę wnikać, co Cię podkusiło, w każdym razie komentarz był mało smaczny,
                jak na mój gust.
              • rachela180 Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 12.03.07, 12:04
                na szczęście mam świadka i mogę zgłosić szkodę materialną.

Mnie naprawdę to bardziej śmieszy niz przeraża.

Mmagi, próbuję utrzymać równowagę i się nie załamać, więc do cholery pośmiej się
                ze mną, co?
                • mmagi no jak tak uwazasz:/ 12.03.07, 12:09

• mmagi Re: Rachela obudz sie do diabła!!!jak to jest kon 12.03.07, 09:56
              czy ja pisze ze ona kłamie?
              znam jej sytuacje,tylko dlaczego robi z tego farse i ogłasza konkursy?
    • kookardka Re: Uwaga, konkurs 12.03.07, 00:58
      Trzymaj się !!! nie wiem jak Ci pomóc sad
      jeśli jakoś mogę to daj znać...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka