05.06.07, 12:22
pada deszcz, jest jakaś taka chmura na niebie, która powodujel, ze niebo ma
kolor dymu z komina fabrycznego, a w domu trzeba palić światło, inaczej ma
sie wrażenie, że jest dziewiąta wieczorem
2. cxiśnienie sobie zmierzyłam - 65/80
3. napisałam takie dosć długie pismo po grecku i prad wysiadł w bloku i sie
wzieło wykasowało i musze pisac znowu
4. Małe młode ryczy od rana (chwilowo zasnął), DUZE MŁODE OGLĄDA TV ZAMIAST
SIĘ UCZYĆ, NIC nie dociera, ze ma siadać do nauki, ciagle tylko zaraz i
zaraz. A jak nie tv to wisi na telefonie z koleżankami.
5. ciagle ktos dzwoni, ze potrzebuje noclegu w Atenach i czy ja mogłabym. W
końcu obcy ludzie. Ostatnio gosciłam taką naburmuszona królewnę, która przez
dwa dni wypowiedziała może z pieć zdań, a minę ma taką jakby ją hemoroidy
wiecznie bolały. Mogę mieć jakichś gości od czasu do czasu, ale nie takich
skrzywionych, niezadowolonych i milczących, aaa.
6. własnie sprawdziłam sobie znowu ciśnienie - 63/76 i ciągle spada. Jakbym
wam juz nie odpisała, to wiedzcie, ze was kochałam wink
7. prawdopodobnie kawa by mnie uratowała, ale nie mam e siły zrobic, a córka
nie moze mi zrobić, bo oglada jakąś bajke w tv. Prosiłam ją juz trzy razy i
cały czas nie moze.

Poraćcie mi cos, rospaczona reniatoja.
Obserwuj wątek
    • dzikoozka Re: 1. 05.06.07, 12:35
      no nienwiem nie wiem jakbym była na miejscu bym Ci zrobiłą sztuczne oddychanie
      cycuś??
    • mmagi nie kawa tylko mocna herbata,bo to ona własnie 05.06.07, 12:37
      podnosi ciśnieniesmile)))

albo malutki końjaczekwink
    • aasiula1 Re: 1. 05.06.07, 12:38
      trza takie cukierki Kopiko mieć w kieszeni zawsze, a teraz to zezryj kawy
      rozpuszczalnej na sucho jak ci sie nie chce robić hehehehe
    • raduch Re: 1. 05.06.07, 12:39
      To trzeba tak: rozbeczane młode podrzucasz nieposłusznemu młodemu. Obserwujesz
      reakcje przez uchylonne drzwi. Ciśnienie stopniowo wzrasta, stopień wpływu na
      otoczenie też. smile
      • dzikoozka Re: 1. 05.06.07, 12:42
        widac ze fachura smile))
    • lena_zet reniu, kocham cię 05.06.07, 12:50
      no strasznie mocno cie kocham smile
      • mmagi to w ramach podnoszenia ciśnienia:))))? 05.06.07, 12:58

• monalisa.pl a mnie przenocujesz? w drodze na cypr bym sie u 05.06.07, 13:11
      Ciebie zalogowała na pare dni cooooo????
      smile)))
      a u nas gorac sie robi i słonko daje po gałkachsmile wreszcie mamy piekne latosmile

swoja droga uwielbiam taka pogode o jakiej piszesz - ciemno deszczowo i
      burzowo! ale w domu a nie w pracy!brr
      • reniatoja Re: a mnie przenocujesz? w drodze na cypr bym sie 06.06.07, 11:26
        monalisa.pl napisała:

> Ciebie zalogowała na pare dni cooooo????

Nie ma sprawy, tylko kiedy? Od połowy lipca do końca sierpnia jestem w Polsce
        poza tym inne terminy nie ma sprawy.

> swoja droga uwielbiam taka pogode o jakiej piszesz - ciemno deszczowo i
        > burzowo! ale w domu a nie w pracy!brr

no cóz, są różne dewiacje wink
        • monalisa.pl dziekuje ale to wlasnie wypada na polowe lipca;-) 06.06.07, 14:36
    • reniatoja dzięki za rady 06.06.07, 11:06
      coś mam z tym ciśnieniem, dzisiaj pogoda jest piękna, słońce, wietrzyk, a ja
      nadal mam 60/85, a moze ja mam narkolepsje, juz sie zastanawiam. Moje kochane
      mlodsze dzieciątko na szczęście dzisiaj też śpi, wiec się wyspałam, bo ledwo
      chodziłam rano. sad Kupię sobie te cukierki kopiko, tu też je widziałam, moze to
      coś zmieni...
      • baba_krk a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 11:30
        bo mamy praktycznie identyczne ciśnienie, a ja czuję się rewelacyjnie, energia
        mnie rozpiera itd.
        • reniatoja Re: a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 11:36
          To Ci zazdroszczę, ja czuję się moze nie to, ze osłabiona - po prostu śpiąca
          jestem jak narkoleptyk. No normalnie juz mnie to wkurza, ciągle mi sie chce
          spac, kawa na mnie nie działa. Teraz sie wyspałam, bo synek pozwolił, to się
          czuję ok, ale gdy on rozrabia i nie mam jak sie zdrzemnąć to tragedia, nie wiem
          jak sie nazywam, w chacie nie mam energii nic ruszyć.
          • baba_krk Re: a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 11:49
            Kiedyś poznałam pewnego nawiedzonego faceta, ale powiedział mi coś co w moim
            przypadku się sprawdza... to że czuję się zmęczona/śpiąca/głodna/jest mi zimno
            itp. zaczyna się w mojej głowie, w tym sensie, że np. robię mnóstwo rzeczy i
            przez chwilę pomyślę sobie "och jaka jestem już śpiąca" no i momentalnie taka
            się czuję i ogarnia mnie niesamowite osłabienie i senność, ale jeśli nie
            dopuszczę do siebie takiej myśli to mogę działać i działać... nie wiem czy to
            dobrze wyjaśniłam, pewnie nie bo trochę chaotyczna jestem, no ale u mnie tak to
            właśnie wygląda
            a obiektywnie to ostatni raz czułam się w 100% wyspana jakieś 10 lat temu hehe
        • mmagi Re: a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 11:41
          bo z natury jestes niskociśnieniowa,a ja np nie i jak mi spadnie to chodze jak
          obłakanasmile
          • baba_krk Re: a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 11:50
            niskociśnieniowa i niskopienna tongue_outPP
            obłąkana chodzę jak nie śpię 2 doby, ale wtedy to mi ciśnienie chyba
            maksymalnie skacze, bo pikawa pracuje jak szalona wink))
            • mmagi Re: a przy takim ciśnieniu czujesz się oslabiona? 06.06.07, 13:36
              a to nie ciśnienie tylko tetnosmile
      • mmagi dziwny masz cisnieniomierz,bo zwykle najsamprzód 06.06.07, 11:44
        podaje góre,potem dół,raczej chyba jest niemozliwe zeby góra była niższa od
        dołu,nigdy sie z tym, nie spotkałamsmile
        gdybys napisała 85/60.........no to raczej było by bardziej prawdopodobne
        aczkolwiek tez mocno niskiesmile
        • reniatoja Re: dziwny masz cisnieniomierz,bo zwykle najsampr 06.06.07, 12:11
          Tak, ten mój też najpierw podaje górę, potem dół, ja tak piszę na odwrót, taki
          zwykły mam normalnie zaraz mu fotę pstryknę, jak nie wierzysz smile Zakładam
          opaskę, napompowuję pompką, wkłądam słuchawki i słucham kiedy zaczyna być
          słychać bicie serca, to ta wyzsza wartość, i kiedy słyszę ostatnie bicie serca -
          to ta niższa. Moja córka ma 45/60 - no oczywiście 60/45 - to możliwe w ogóle
          jest, może ja cos źle mierze??
          • mmagi Re: dziwny masz cisnieniomierz,bo zwykle najsampr 06.06.07, 13:40
            no to nie podawaj odwrotnie,bo to wpropwadza ludzi w bład,zawsze jest najpierw
            słychac góre potem spada i to jest dółsmile

60/45 jest mozliwe ale ona chyba cały czas śpi?okrutnie niskie,a moze kup nowy
            cisnieniomierz,taki półautomat,ja mam na przedranie czyli tak jak w tradycyjnym
            ale mirenik elektroniczny,od razu podaje pulssmile

tego na nadgarstek nie kupuj,wygodny bo mały ale lekarze go nie polecajasmile
    • pink.freud Re: 1. 06.06.07, 11:17
      Kup sobie dokładniejszy ciśnieniomierz i taki, który będzie podawał też ciśnienie skurczowewink
      • reniatoja Re: 1. 06.06.07, 11:24
        Taki zwykły najzwyklejszy mam - gdy byłam w ciaży to musiałam mierzyć
        codziennie dwa trzy razy ciśnienie, bo z koeli miałam zbyt wysokie i zagrażało
        mi zatrucie ciążowe. Nie sądzę, bo mój problem leżał w zbyt prostym modelu
        cisnieniomierza.
        • pink.freud Re: 1. 06.06.07, 11:33
          Podaje Ci tylko dolne ciśnieniewink
          • reniatoja Re: 1. 06.06.07, 11:37
            Hehe, wiem, złapałam żart dopiero po wysłaniu tamtego posta (z powodu ciśnienia
            mam ograniczoną błyskotliwośc umysłu) mój Ty żartownisiu wink
    • nemo1968 Re: 1. 06.06.07, 13:31
      Mam pomysł na podniesienie CI cisnienia - zlot forum AO u Ciebie.
      Wszyscy sa za, tylko kwestia terminu pozostala do ustalenia takiego, zeby
      wszystkim pasowal ...smile)))
      • reniatoja Re: 1. 06.06.07, 20:13
        noooo, to by podniosło cisnienie zwłaszcza mojemu meżowi. Ale nie mówię nie,
        czemu nie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka