grubaska20 24.10.07, 14:09 staję na rzesach w poszukiwaniu. okazało się zupełnie przypadkiem, że jasiek nie reaguje alergicznie na powyższy. tylko gdzie ser owczy w gdańsku kupię..? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grubaska20 Re: w kazdym supermarkecie:) nt 24.10.07, 14:18 teoretycznie tak, tylko ja jestem skręcona na te wszystkie dziwactwa dodawane do żarcia i boję się tych dziwnych produktów pakowanych w folię z konserwantem a takie rasowe sery z korsyki, to raczej u nas mało dostępne, to nie warszawa niestety Odpowiedz Link
mmagi Re: w kazdym supermarkecie:) nt 24.10.07, 14:22 jaka folję?bryndza jest na wage a nie w foljach oscypki sa foljowane no ale jak inaczej by sprzedawali? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: w kazdym supermarkecie:) nt 24.10.07, 14:24 bryndza jest tylko owacza, bez dodatku krowiego czy koziego?? Odpowiedz Link
mmagi Re: w kazdym supermarkecie:) nt 24.10.07, 14:38 trzeba czytać na nalepkach,bo sa rózne,wydaje mi sie ze o tej porze roku sa juz mieszane Odpowiedz Link
grubaska20 Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:23 jasssne.. ta się odezwała, co dzieciaka pasie serem spod napleta, peeewnie.. hehe Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:26 ja niestety napletka nie mam ))))) Odpowiedz Link
grubaska20 Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:28 yy.. to znaczy sugrujesz, że ja mam..? hehe, coś przeoczyłam?? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:33 ee, ja nic nie sugeruję )) szczerze mówiąc to tylko tytuł wątku przeczytałam Odpowiedz Link
ejakulat Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:54 niedzwiedzica_sousie napisała: > ja niestety napletka nie mam ))))) jakiś tam odpowiednik, w postaci napletka łechtaczki powinnaś mieć Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 14:58 zaraz zajrzę )))) Odpowiedz Link
ejakulat Re: wiadomo, za napletkiem :)))))))))))))))) 24.10.07, 15:01 niedzwiedzica_sousie napisała: > zaraz zajrzę )))) wiedziałem Odpowiedz Link
dzikoozka w Polsce owce majom mleko 24.10.07, 14:35 tylko od wiosny do jesieni, potem nie uswiadczysz chyna ze z zagranicy cos. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie a aztekom? 24.10.07, 14:38 sorry, mam głupawkę z przepracowania... Odpowiedz Link
dr.verte Re: łer de hel owczy ser???!! hehe 24.10.07, 14:40 W "Almie" czy "Piotrze i Pawle" bedzie,na pewno masz jakis pod reka. Z Almy kupisz przez neta z dowozem pod drzwi,chociaz wiem ze ten watek to tylko pretekst zeby pogadac o napletkach. Odpowiedz Link
grubaska20 Re: łer de hel owczy ser???!! hehe 24.10.07, 14:47 heh, wybacz pokusa rozmowy o baranich organach płciowych była silniejsza niż przyzwoitość! hehe no własnie dlatego marudzę, że gańsk to nie waszawa. trójmiasto to wiocha! w całym gdańsku, gdyni czy sopocie nie ma ani almy, ani pawła i piotra. ale nic. za jakiś tydzień jedziemy na czasjakiś do warszawy, to będzie alma potem na trochę do piły, a tam paweł i piotr. a wdomu owczego sera dzieciak jeść nie będzie przeżyje to, jest dzielnym chłopcem Odpowiedz Link
lajton Re: łer de hel owczy ser???!! hehe 24.10.07, 16:27 Znajdż jakieś gospodarstwo ekologiczne pod Trójmiastem, gdzie kozy mają. Wydaje mi się, że na serek kozi tez nie powinien byc uczulony (czy jest?). Odpowiedz Link
dr.verte Re: łer de hel owczy ser???!! hehe 24.10.07, 16:33 kozich serkow jest wszedzie w pisdu Odpowiedz Link
grubaska20 Re: łer de hel owczy ser???!! hehe 24.10.07, 22:00 no kozie mleko też go uczula, z tym owczym to jakiś paradoks! heh, bo ma wyższe stężenie/zawartość białka niż krowie, czy nawet kozie. po prostu być może to jakies inne białko, chociaż w trzech przypadkach to kazeina. wybieram się niebawem do naszej alergolog, to zapytam o co chodzi Odpowiedz Link
six_a Re: feta jest serem z mleka 25.10.07, 00:34 owczego, przynajmniej ta grecka, w innej lepiej sprawdzić skład, bo mogą mieszać z kozim. niestety jest też wściekle słona. Odpowiedz Link