rachela180 15.12.07, 18:32 Dziś, 19:30, gadający miś na końcu materiału o zakupach to MOJE DDDDDDD I do tego będę na szkle DD Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewice Re: :D sukces! 15.12.07, 18:34 a ja dzis puscilem baka w zasadzie to z 5, w lazience, kuchni i chyba na dworze , Odpowiedz Link
dr.verte Re: :D sukces! 16.12.07, 17:04 dziewice napisał: > a ja dzis puscilem baka w zasadzie to z 5, w lazience, kuchni i chyba na > dworze , i pewnie jeszcze miałeś zgage Odpowiedz Link
casta_bongeronde Re: :D sukces! 15.12.07, 19:50 ale Twoje w jakim sensie? Bo nie Ty stałaś za kamerą i robiłaś zdjęcie. Również nie Ty wymyślałaś ujęcie - tylko operator obrazu. Również nie Ty jesteś autorem materiału i nie Ty wymyślasz koncepcje. Więc w jakim sensie miś jest Twój? Rozumiem, że po prostu byłaś obok. Tak? Odpowiedz Link
vandikia Re: :D sukces! 15.12.07, 20:11 a skąd wiesz, ze to nie jej koncepcja? skoro współpracowała przy newsie, to moze napisac, ze jest jej. Odpowiedz Link
casta_bongeronde Re: :D sukces! 15.12.07, 20:34 ale ja czekam na odpowiedz Racheli. "Współpracowała"- czyli co robiła? I pisząc o koncepcji, miałam na myśli koncepcję całego materiału. Za tą koncepcję jest odpowiedzialny wydawca i autor newsa. Wydawca sugeruje kierunek newsa, autor zaś ma koncepcję na jego wykonanie. Autor -czyli nie Rachela- bo Rachela autorem materiału nie jest. Dlatego sklep z zabawkami koncepcją Racheli nie jest. To nie ona także dyktuje jak mają wyglądać zdjęcia. Dlatego jestem ciekawa, co robiła Rachela? Ps. na prawdę nie piszę tego złośliwie, tylko z ciekawości Odpowiedz Link
vandikia Re: :D sukces! 15.12.07, 21:32 A ja myślę, że piszesz złośliwie. A poza tym, po co sie czepiasz? Jesli pracujesz zespołowo nad jakimś kontraktem w pracy i wypali, to nie mówisz :wypalił moj kontrakt? (zamiast wypalił kontrakt marka i zenka i moj i tego grzeska ktory nas wprowadzil i pana dozorcy, ktory nas wpuscil itd), wiadomo ze przy wiekszych projektach pracuje ileś tam osob, tak samo wiadomo ze przy jakis migawkach w wiadomosciach pracuje ilus ludzi, zapewniam cie, ze nikt nie pomyslal, ze rachela od poczatku do konca wszystko wymyslila, pojechala, sama nakrecila, zmontowala i jeszcze sama sobie wydala. Chyba bez sensu doszukiwać się tutaj zgodności praw autorskich, rachel chciała sie pochwalic, ze cos nad czym pracowala puszczą i tyle. Odpowiedz Link
raduch Re: :D sukces! 15.12.07, 21:55 vandikia napisała: > A ja myślę, że piszesz złośliwie. Niewątpliwie. > Chyba bez sensu doszukiwać się tutaj zgodności praw autorskich, > rachel chciała sie pochwalic, ze cos nad czym pracowala puszczą i > tyle. Przy czym nie chodziło tylko o Puchatka, o ile dobrze przeczytałem? ) Odpowiedz Link
casta_bongeronde Re: :D sukces! 15.12.07, 23:50 rachela ma wspaniałych przyjaciól/ adwokatów. Gratuluję. Szkoda tylko, że jej głos się tu nie pojawił. Jeśli pisze o sukcesie, chcę wiedzieć w jakimś sensie ten jej sukces wybrzmiał na antenie - to chyba nic strasznego? Odpowiedz Link
raduch Re: :D sukces! 16.12.07, 09:04 - Mamo, tato, dostałam dziś dwie szóstki! - Z czego się cieszysz?! I tak masz raka. Odpowiedz Link
rachela180 Re: :D sukces! 16.12.07, 13:45 Napisałam wyraźnie, że mój jest miś a nie całość to praca zespołowa, robiliśmy to w 3 osoby. Tak czy owak wymysliłam puentę materiału. Cieszyć się nie można, że mnie doceniono? Odpowiedz Link
rachela180 Re: :D sukces! 16.12.07, 13:43 Ja wymysliłam ujęcie i koniec materiału (trzeba się było namęczyć ze sklejaniem kawałków ujęć tak, by tańczączy miś tańczył płynnie, a się nie zacinał). To jest tak, że operator filmuje to, co mu się powie że chce się mieć na obrazku. Raz się udaje, raz nie (obrazek nie klocki - nie zachowuje się tak jak chcemy). Ale misia wymyśliłam ja. Operatorowi się nie podobał, reporter był zachwycony Odpowiedz Link
casta_bongeronde Re: :D sukces! 18.12.07, 17:30 (trzeba się było namęczyć ze > sklejaniem kawałków ujęć tak, by tańczączy miś tańczył płynnie, a > się nie zacinał). - tzn??? dlaczego tańczący miś miałby się zacinać? i "namęczyć" - czyli co trzeba było zrobić??? Odpowiedz Link
dr.verte Re: :D sukces! 16.12.07, 17:06 casta_bongeronde napisała: > ale ja czekam na odpowiedz Racheli. "Współpracowała"- czyli co > robiła? I pisząc o koncepcji, miałam na myśli koncepcję całego > materiału. Za tą koncepcję jest odpowiedzialny wydawca i autor > newsa. Wydawca sugeruje kierunek newsa, autor zaś ma koncepcję na > jego wykonanie. Autor -czyli nie Rachela- bo Rachela autorem > materiału nie jest. Dlatego sklep z zabawkami koncepcją Racheli nie > jest. To nie ona także dyktuje jak mają wyglądać zdjęcia. Dlatego > jestem ciekawa, co robiła Rachela? Ps. na prawdę nie piszę tego > złośliwie, tylko z ciekawości Tobie także zapisuje Manti 3 x po łyżce stołowej. Odpowiedz Link
dziewice ej, a ja mam pytanie do Pani z TV 16.12.07, 14:01 to moze bys nam jakis program zalatwila, ja bym chcial cos opowiedziec, nazywam sie dziewic jestem w ao juz 2 lata tylko kaska 80 20 dla nas Odpowiedz Link
rachela180 Re: ej, a ja mam pytanie do Pani z TV 16.12.07, 14:52 Obawiam się, że to niemożliwe Odpowiedz Link
rachela180 Re: ej, a ja mam pytanie do Pani z TV 16.12.07, 16:57 no tak to Ja dziś siedzę nad sprawą Rospudy, właśnie nagrałam jednego ekologa Odpowiedz Link
rachela180 Re: ej, a ja mam pytanie do Pani z TV 16.12.07, 17:26 Telewizja Polska nie, tylko Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link
sjena1 a propos-rozwalaja mnie nieziemsko misie cropp 17.12.07, 12:43 www.cropptown.pl/ fajny pomysł Odpowiedz Link