zoofka 17.05.08, 22:38 czy wypijając samemu flaszkę czystej pod postacią drinków co weekend, mogę z czystym sumieniem nazwać się alkoholiczką? dodam, że mam to w genach niestety Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 22:41 no masz... a na inną odpowiedź liczyłam a co lepiej jest widziane? alkoholizm czy narkomania? bo narkomanką też już byłam Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 22:48 ostatnio? wyborowa cytrynowa a w ten weekend miałam finlandię lemon właśnie wyszła. Pytanie wzięło się z tą, że zazwyczaj kończyłam flaszencję w niedziele. Mamy sobotę, a ja już nie mam. I pojawił się niepokój niby śmieszne co? Odpowiedz Link
dziewice Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 22:49 moze wyborowa jest w mniejszej butelce albo ma grubsze szklo? Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:06 niestety, jakby nie patrzeć obie mają tyle samo mililitrów ) może finlandia smaczniejsza po prostu Odpowiedz Link
dziewice Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:24 wszystko co dobre kiedys sie konczy nawet wodka, ale z butelek mozesz zrobic jezyka i na drinka moze bedzie Odpowiedz Link
raduch Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 22:46 Nie. Alkoholik nienawidzi siebie za to, że pije. Masz tak? Nie sądzę, choć sądzę po pozorach, fakt. Odpowiedz Link
raduch Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:00 No i dobrze. Qrde, ja się nie nadaję do historii typu " chcesz o tym porozmawiać?" Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:05 będę pamiętała czasem lubię historie typu "chcesz pogadać" wiesz? Odpowiedz Link
raduch Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:10 Nieno, nie krępuj się. Podobno ładnie słucham. Znaczy - nie przerywam i we właściwych momentach robię wielkie oczy. Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:14 ja też ładnie słucham może ciekawie wyglądać poważna rozmowa dwóch osób tego pokroju tylko kto mówił będzie?? Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:20 fakt dobra. Na razie skończę, bo i wódka się skończyła cieszę się, że jest ktoś kto mnie wysłuchał Odpowiedz Link
raduch Re: o alkoholiźmie 17.05.08, 23:24 Cała przyjemność po mojej stronie. A jakby co, są tu takie jednostki, którym klawiatury furczą pod palcami. Odpowiedz Link
vandikia Re: o alkoholiźmie 18.05.08, 08:47 flaszka czystej co weekend? dopóki jej nie głaszczesz przed otwarciem, to chyba nie Odpowiedz Link
veeto1 Re: o alkoholiźmie 18.05.08, 11:23 Polecam absoluta gruszkowego. Pycha! Ja też jestem totalny alkoholik. Ostatnio napdło mnie na lody i kupiłam sobie 3 kulki: ajerkoniak, malaga i irish coffee. Odpowiedz Link
newbigar Re: o alkoholiźmie 18.05.08, 16:19 Niestety coś w tym może być. Pewnie to jeszcze nie alkoholizm, ale masz chyba predyspozycje. Ale dobrze, że zauważasz problem. Odpowiedz Link
lajton Re: o alkoholiźmie 18.05.08, 21:30 jeśli w każdym tygodniu MUSISZ tę flaszkę wypić - to niestety tak Odpowiedz Link
hsirk Re: o alkoholiźmie 19.05.08, 00:20 nie. taka nazwe daje swiat, kiedy bez wydaje sie nie do zniesienia. Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 19.05.08, 10:51 nie MUSZĘ ale LUBIĘ. Świat na trzeźwo jest dla mnie nie do zniesienia. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: o alkoholiźmie 18.05.08, 21:42 w sumie fajny wątek,ale muszę spindalać i ponapijać się ze znajomymi na swoim forum Odpowiedz Link
mmagi Re: o alkoholiźmie 19.05.08, 10:58 myśle ze spokojnie taak)))))) a jak bys nie wypiła to co by Ci to zrobiło? Odpowiedz Link
zoofka Re: o alkoholiźmie 21.05.08, 21:35 wczoraj wino, dzisiaj wino... małż już mi wódki nie pozwala twierdzi że wino zdrowsze, ale jek mu kazałam przedstawić jakieś badania potwierdzające tą tezę, to nie potrafił. W każdym razie pijąc wino nie czuję się lepiej, niżbym miała pić wódkę. Odpowiedz Link
widokzmarsa polecam o alkoholiźmie 21.05.08, 23:37 słowa dwóch piosenek: bardziej łopatologiczne Pozwól do domu iść wódko, Jana Wołka i bardziej romantyczne, delikatne, i Between the bars, Eliotta Smitha, a już szczególnie w wykonaniu Madeleine Peyroux , która naśladuje trochę Bilie Holliday(aż ściągnąłem słowa i nauczyłem się jej, teraz sam sobie śpiewam, może nie wpadnę Obie napisane przez alkoholików o alkoholizmie. Odpowiedz Link