anus-hka 04.06.08, 13:04 ...kurcze...myślałam, że sie Jej uda.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejsi1975 Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 13:23 Rany..Trzeba oglosić żałobę narodową chyba! Odpowiedz Link
lupus76 Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 13:52 Odeszła zdecydowanie za szybko. To po pierwsze. Jest jeszcze po drugie. To była taka polska śmierć. Hiszpania, stan przedbiałaczkowy. Rok bodaj 2006. Wśród zaleceń otrzymanych od lekarzy - między innymi zakaz zachodzenia w ciążę. A potem? Hurra, pospolite ruszenie, krew dla Agaty, ofiarność Narodu, a nawet Społeczeństwa. A efekt? Taki, jak uczy historia - sam zryw patriotyczny - to za mało... Odpowiedz Link
vandikia Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 13:57 z tego co czytałam w wywiadach wynika, ze ona nie planowala ciaży, zaszła nieoczekiwanie i podjęła decyzję, że urodzi a nie usunie, a zdania lekarzy co do tego czy ciąża zaszkodzi czy pomoże czy nic nie zmieni były podzielone Odpowiedz Link
lupus76 Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 14:01 vandikia napisała: > z tego co czytałam w wywiadach wynika, ze ona nie planowala ciaży, > zaszła nieoczekiwanie i podjęła decyzję, że urodzi a nie usunie, a > zdania lekarzy co do tego czy ciąża zaszkodzi czy pomoże czy nic nie > zmieni były podzielone > Ja nie twierdzę, że planowała. A ciąż opóźniła przeszczep szpiku, czyli miała negatywny wpływ. W takich przypadkach często decydują dni. W tym konkretnym przypadku tych dni brakło Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 14:14 Ja rowniez mialam nadzieje, ze jej sie uda. Zaloba niepotrzebna - ci , ktorzy jej kibicowali w walce z choroba czuja normalny zal, zlosc i bezsilnosc. Szczegolnie , jesli maja w rodzinie bliskich chorych na raka. A prawie nie ma rodziny, w ktorej ktos by nie chorowal na to swinstwo. Byla bardzo chora , ale zapewne chciala zachowac pozory normalnosci w swoim zyciu. Ciazy nie planowala, sadze, ze bila sie z myslami, moze obawiala sie, ze nie bedzie miala szansy na dziecko? To byl jej wybor . Bardzo mi zal, ze rak pokonal kolejna osobe. Wole "narodowe zrywy " w dobrej sprawie niz wieczne narzekanie i zgryzliwosc Polakow. Odpowiedz Link
bertrada Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 15:16 A mnie się o uszy obiło, że to była zaplanowana ciąża. Osoby po przeszczepach szpiku zostają bezpłodne, bo chemioterapia niszczy komórki, z których powstają komórki jajowe. Dlatego albo trzeba pobrać jaja i zamrozić albo zajść w ciążę wcześniej. I Agata zdecydowała się na dziecko świadomie. Poza tym nie bez wpływu na jej stan zdrowia pozostały intensywny trening fizyczny i zapewne różnego rodzaju środki "wspomagające" kondycję. A do tego jeszcze doszła ciąża i poród. Osoby chore na nowotwory jednak muszą się oszczędzać. Odpowiedz Link
six_a Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 14:49 głupi chyba jakiś jesteś, straciłeś złotówkę albo czas na jej leczenie, że tak cię cudza ofiarność męczy? normalnie wytnijcie ten jego post i mój też. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 15:23 six_a napisała: > głupi chyba jakiś jesteś, straciłeś złotówkę albo czas na jej > leczenie, że tak cię cudza ofiarność męczy? > Nie, nie wydałem. I nie przyszłoby mi nawet do głowy przeliczanie czyjegokolwiek życia na pieniądze. Meczy mnie natomiast fakt, że ta konkretna walka była w dużej mierze z góry skazana na porażkę. Pomimo kolejnego zrywu narodowego. Odpowiedz Link
six_a Re: ech, szkoda 04.06.08, 14:46 naprawdę szkoda za to wpienił mnie ten debil, specjalista od odznaczeń pośmiertnych. odzywa się tylko wtedy, jak ktoś się przeniesie na tamten świat. Odpowiedz Link
mmagi Re: ech, szkoda 04.06.08, 20:28 TO JASNE ZE JAK BY ZYŁA TO BY GO NIE DOSTAŁA.........ups capsa właczyłam Odpowiedz Link
six_a Re: ech, szkoda 09.06.08, 20:07 no i nie przyjęli jego medalika z bożej łaski. bardzo słusznie. Odpowiedz Link
mmagi Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 20:27 nawet mi przez mysl nie porzeszło ze moze sie nie udaC [*] Odpowiedz Link
dr.verte Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 20:48 zmarła jak 100 tysięcy innych rocznie na raka , oczywiście przy takich okazjach narodek sobie przypomina że taka choroba istnieje i ludzie umierają , i się przejmują tacy współczujący i empatyczni a jutro będą nowe newsy Odpowiedz Link
six_a Re: Agata Mróz umarła..... 04.06.08, 21:55 Ty za to od "narodku" różnisz się tym, że współczujący i empatyczny nie będziesz nigdy. nawet kondolencje nie pomogą. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Agata Mróz umarła..... 09.06.08, 19:10 to też pewnie popierasz empatyczna istoto : www.tvn24.pl/-1,1552823,wiadomosc.html Odpowiedz Link
six_a Re: Agata Mróz umarła..... 09.06.08, 20:04 nudzisz i judzisz szkoda jak Ci się inicjatywa nie podoba, możesz zaprotestować, w czym problem? napisz do rządu, że minister jest głupi i nie zamierzasz dawać na czyjegoś dzieciaka, w ramach protestu przestań np. płacić podatki - wtedy zobaczymy, co warte Twoje gadanie. Odpowiedz Link