sjena1 02.10.08, 12:07 imion? w sumie szukam i szukam i chyba nie ma takich wcale, kiedys podobała mi sie bardzo Antonina ale cholerka staje sie tak popularne jak Julia albo inna Aleksandra a wam jakie sie podobają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 12:18 daj justyna bedzie spokoj Odpowiedz Link
zoofka Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 12:54 Zofia nie wiem jeszcze, co we mnie się rozwija, ale mam nadzieję że Zosieńka właśnie Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:17 kobiecych imion jest chyba z 10 razy mniej niz męskich,ehhhhhhh Odpowiedz Link
six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:56 nocoty, to już? w końcu? i na pewno? Odpowiedz Link
aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:05 Jak na A, to koniecznie Agnieszka )) Mnie się podobają Maja i Alicja! Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:16 no jak Agnieszka to wypisz wymaluj jak moje hehehhe wiec nie da rady, Maja podoba sie mężowi ale moi rodzice tak nazywali wszystkie psy jakie mieli w swojej historii Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:40 a mało to ładnych imion masz dziewczyn z forum? I ich dzieci? O Linduni to nie wspominam, bo ludzie w Polsce myślą, że to nazwisko Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:41 a Twoja ma Linda? to imie dopuszczalne w Polsce? bo nie widzialam w spisach Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:01 tak, Linda Andrea, imię dopuszczalne. Cieszę się, że to łagodne imię (niem. linde -łagodny, rzadkie słowo) nieco hamuje jej temperament. Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:10 ja myslałam o Toli lecz to jest skrót od Tolislawy Anatoli lub Otylii, wiec skrótów chyba nie wolno, Tola by jej pasowalo bo pewnie bedzie wysoka Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:21 wiesz, możesz zapytać. Z moją starszą chodziła Magda, nie Magdalena, a Magda, skrót, który został zarejestrowany jako samodzielne imię. Ja kiedyś myślałam o Poli, ale to w końcu od Apolonii, więc zrezygnowałam. Odpowiedz Link
aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:49 Mojej koleżance zarejestrowali córkę, jako Polę właśnie Odpowiedz Link
annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 23:39 Linda jest imieniem hiszpanskim i znaczy "piekna"...A Linde w imionach niemeickich to nie od drzewa z gatunku lipy pochodzi? Np. taka Sieglinde? Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 13:38 wiem,że to nie jest imię niemieckie,a w imionach niemieckich morfem ten jest pokrewny do (ge)linde, co zresztą już opisałam. Z lipą raczej nie ma nic wspólnego. Aczkolwiek lipa też mi się dobrze kojarzy. Odpowiedz Link
annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 14:03 Ale przyznasz, ze hiszpanskie znaczenie fajne. No i imie tez ladnie brzmi. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:57 mnie się podoba Melisa, Margareta, Marietta Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:01 oooooo Melisa nawet nawet Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:02 studiowałam kiedyś z Maliną Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:08 co do owocowych to Jagoda robi sie popularne Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:44 cieszę się, że tobie też się podoba, gdybym miała córkę, na pewno tak bym ją nazwała. można też zdrabniać do liza, bardzo fajnie. Odpowiedz Link
dr.verte Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:12 a nie może być Natalia albo Dominika a nie jakieś wymyślne nie wiadomo co Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:13 wymyslne nie wiadomo co to jakas wanesa nikola czy inna dzesika Odpowiedz Link
istna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:16 Idź sobie na forum o imionach, jak chcesz zobaczyć wymyślne. Dżesika to Magda dzisiejszych czasów Odpowiedz Link
lambert77 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:09 Euzebia Zenobia i Tekla to są dopiero imiona Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:13 albo Dziadumiła Odpowiedz Link
alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:45 albo Babumiła Odpowiedz Link
lena_zet Re: Ida 02.10.08, 21:40 cicho, bo mi się dziecko psychicznie załamie! Idę po Idę hehe Odpowiedz Link
lena_zet Re: Ida 03.10.08, 09:45 annajustyna napisała: > Jak dla mnie to skrot od Idalii... może dla ciebie jest, ale dla mnie nie.Ida to Ida.Amen. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Ida 03.10.08, 12:06 To ok. Przeciez ze skrotow tez nieraz powstaja samodzielne imiona. Np. Lena albo Nadia (ukrzyzowano by mnie za to na forumie o imionach). Odpowiedz Link
marta.uparta Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:59 my młodej daliśmy Milena, ale chodziła też za nami Alicja i Helena. I maz coś o Malwinie przebąkiwał. Odpowiedz Link
lena_zet Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 21:42 kurde Martuś, a ja dzisiaj od rana nucę "Milena to dziwka", nie gniewaj się, ale to głupia nosowska napisała ten tekst i chodzi za mną od rana ale ogólnie to fajnie by było jakby twoja Milena była taką mileną z piosenki nosowskiej, bo to zła kobieta wcale nie była Odpowiedz Link
six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 21:01 Amelia antonina mię się podoba, ale tosia to już nieeeee Odpowiedz Link
reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 23:35 Znalazly sie w tym watku wszystkie moje ukochane kobiece imiona - dominika, zofia i alicja. Sa piekne, a poza tym mnie sie kojarza z Osobami, Ktore Kocham. Nie wiem czemu natomiast nikt nie poparl mojej propozycji z Justyna, przeciez to piekne imie jest. Moja corka ma na imie Justyna Zofia. A powiedzcie mi, czy w Polsce mozna by dac dziecku greckie imie, np Aghapi? Albo Elpida? albo Areti? greckie starozytne imiona sa piekne. Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:06 chyba na wikipedii jest najpełniejszy zbior imion, mnie akurat Justynka to nie bardzo podchodzi, zastanawiam się nad Michaliną, Tolą, oraz teraz Melisą Mam jeszcze pytanie-czy Wasze dzieci na usg również były większe np jak moje ok 2 tygodni-szczegolnie ma długie kosci udowe-a potem nie urodziły się z nich załóżmy wielkie baby? mój mąż jest bardzo wysoki a jego siostra to mogłaby w kosza grać bez problemu wkładajac pilke ...no ale co bedzie to bedzie Odpowiedz Link
reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:08 a w oole to gratuluje ci stanu blogoslawionego bo nei wiedzialam, ze jestes a co do Justynki to sie nie znasz )** Odpowiedz Link
sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:20 a dziękuje bardzo Odpowiedz Link
six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 12:21 ja mogę poprzeć, szczególnie że dałam tak na drugie pewnej nadii Odpowiedz Link
annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 13:20 Greckie imie by przeszlo, gydby jedno z rodzicow bylo obcokrajowcem. Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 14:48 Mnie osobiwscie sie podobuje Malwina a z takich udziwnionych jak od wisniewskich to: Flavia i Cosmina sama nie wiem czemu Odpowiedz Link
annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 15:26 PO polsku to Flawia i Kosima (CosMina? jest takie imie w ogole?). Odpowiedz Link
aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 14:54 tutaj masz taki mini-poradnik: www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5688760,Jakie_imie_wybrac_dla_dziecka.html Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 21:59 agata- pieeeeeekne imie i bardzo charakterne dzieci sa... gratuluje dziewczynki! Odpowiedz Link