Dodaj do ulubionych

zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych imio

02.10.08, 12:07
imion?
w sumie szukam i szukam i chyba nie ma takich wcale,
kiedys podobała mi sie bardzo Antonina ale cholerka staje sie tak popularne
jak Julia albo inna Aleksandra
a wam jakie sie podobają?
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 12:18
      daj justyna bedzie spokoj
    • zoofka Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 12:54
      Zofia
      nie wiem jeszcze, co we mnie się rozwija, ale mam nadzieję że Zosieńka właśnie
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:17
        kobiecych imion jest chyba z 10 razy mniej niz męskich,ehhhhhhh
      • six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:56
        nocoty, to już?
        w końcu?
        i na pewno?
        smile
    • aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:05
      Jak na A, to koniecznie Agnieszka smile))
      Mnie się podobają Maja i Alicja!
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:16
        no jak Agnieszka to wypisz wymaluj jak moje hehehhesmile wiec nie da rady, Maja
        podoba sie mężowi ale moi rodzice tak nazywali wszystkie psy jakie mieli w
        swojej historii
    • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:40
      a mało to ładnych imion masz dziewczyn z forum? I ich dzieci? O Linduni to nie
      wspominam, bo ludzie w Polsce myślą, że to nazwisko smile
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:41
        a Twoja ma Linda? to imie dopuszczalne w Polsce? bo nie widzialam w spisach
        • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:01
          tak, Linda Andrea, imię dopuszczalne. Cieszę się, że to łagodne imię (niem.
          linde -łagodny, rzadkie słowo) nieco hamuje jej temperament.
          • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:10
            ja myslałam o Toli lecz to jest skrót od Tolislawy Anatoli lub Otylii, wiec
            skrótów chyba nie wolno, Tola by jej pasowalo bo pewnie bedzie wysoka
            • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:21
              wiesz, możesz zapytać. Z moją starszą chodziła Magda, nie Magdalena, a Magda,
              skrót, który został zarejestrowany jako samodzielne imię. Ja kiedyś myślałam o
              Poli, ale to w końcu od Apolonii, więc zrezygnowałam.
              • aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:49
                Mojej koleżance zarejestrowali córkę, jako Polę właśnie smile
          • annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 23:39
            Linda jest imieniem hiszpanskim i znaczy "piekna"...A Linde w imionach
            niemeickich to nie od drzewa z gatunku lipy pochodzi? Np. taka Sieglinde?
            • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 13:38
              wiem,że to nie jest imię niemieckie,a w imionach niemieckich morfem ten jest
              pokrewny do (ge)linde, co zresztą już opisałam. Z lipą raczej nie ma nic
              wspólnego. Aczkolwiek lipa też mi się dobrze kojarzy.
              • annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 14:03
                Ale przyznasz, ze hiszpanskie znaczenie fajnebig_grin. No i imie tez ladnie brzmi.
    • niedzwiedzica_sousie Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 13:57
      mnie się podoba Melisa, Margareta, Marietta
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:01
        oooooo Melisa nawet nawet smile
        • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:02
          studiowałam kiedyś z Maliną smile
          • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:08
            co do owocowych to Jagoda robi sie popularne
            • aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:50
              no i Kalina smile
        • niedzwiedzica_sousie Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:44
          cieszę się, że tobie też się podoba, gdybym miała córkę, na pewno
          tak bym ją nazwała. można też zdrabniać do liza, bardzo fajnie.
    • dr.verte Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 14:12

a nie może być Natalia albo Dominika a nie jakieś wymyślne nie
      wiadomo co
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:13
        wymyslne nie wiadomo co to jakas wanesa nikola czy inna dzesika
        • istna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:16
          Idź sobie na forum o imionach, jak chcesz zobaczyć wymyślne. Dżesika to Magda
          dzisiejszych czasówsmile
    • lambert77 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:09
      Euzebia smile Zenobia i Tekla big_grin to są dopiero imiona big_grin
      • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:13
        albo Dziadumiła smile
        • alpepe Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 15:45
          albo Babumiła wink
    • info-tw Wiktoria n/t 02.10.08, 17:01

• lena_zet Ida jest piękne:) nt 02.10.08, 20:37

• info-tw Ida 02.10.08, 21:28
        gdzie idziesz....? Nieee jakoś tak dziwnie uncertain
        • lena_zet Re: Ida 02.10.08, 21:40
          cicho, bo mi się dziecko psychicznie załamie!

Idę po Idę hehe
          • annajustyna Re: Ida 02.10.08, 23:41
            Jak dla mnie to skrot od Idalii...
            • lena_zet Re: Ida 03.10.08, 09:45
              annajustyna napisała:

> Jak dla mnie to skrot od Idalii...

może dla ciebie jest, ale dla mnie nie.Ida to Ida.Amen.
              • annajustyna Re: Ida 03.10.08, 12:06
                To oktongue_out. Przeciez ze skrotow tez nieraz powstaja samodzielne imiona. Np. Lena
                albo Nadia (ukrzyzowano by mnie za to na forumie o imionach).
    • marta.uparta Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 20:59
      my młodej daliśmy Milena, ale chodziła też za nami Alicja i Helena.
      I maz coś o Malwinie przebąkiwał.
      • lena_zet Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 21:42
        kurde Martuś, a ja dzisiaj od rana nucę "Milena to dziwka", nie gniewaj się, ale
        to głupia nosowska napisała ten tekst i chodzi za mną od ranasmile ale ogólnie to
        fajnie by było jakby twoja Milena była taką mileną z piosenki nosowskiej, bo to
        zła kobieta wcale nie była smile
    • six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 21:01
      Ameliasmile

antonina mię się podoba, ale tosia to już nieeeee
      • reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 02.10.08, 23:35
        Znalazly sie w tym watku wszystkie moje ukochane kobiece imiona -
        dominika, zofia i alicja. Sa piekne, a poza tym mnie sie kojarza z
        Osobami, Ktore Kocham. Nie wiem czemu natomiast nikt nie poparl
        mojej propozycji z Justyna, przeciez to piekne imie jest. Moja corka
        ma na imie Justyna Zofia.

A powiedzcie mi, czy w Polsce mozna by dac dziecku greckie imie, np
        Aghapi? Albo Elpida? albo Areti? greckie starozytne imiona sa piekne.
        • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:06
          chyba na wikipedii jest najpełniejszy zbior imion, mnie akurat Justynka to nie
          bardzo podchodzi, zastanawiam się nad Michaliną, Tolą, oraz teraz Melisą
          Mam jeszcze pytanie-czy Wasze dzieci na usg również były większe np jak moje ok
          2 tygodni-szczegolnie ma długie kosci udowe-a potem nie urodziły się z nich
          załóżmy wielkie baby? mój mąż jest bardzo wysoki a jego siostra to mogłaby w
          kosza grać bez problemu wkładajac pilke ...no ale co bedzie to bedzie smile
          • reniatoja Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:08
            a w oole to gratuluje ci stanu blogoslawionego smile bo nei wiedzialam,
            ze jestes

a co do Justynki to sie nie znasz wink)**
            • sjena1 Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 10:20
              a dziękuje bardzo smile
        • six_a Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 12:21
          ja mogę poprzeć, szczególnie że dałam tak na drugie pewnej nadiiwink
        • annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 13:20
          Greckie imie by przeszlo, gydby jedno z rodzicow bylo obcokrajowcem.
    • marzenie_ciapatego Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 14:48
      Mnie osobiwscie sie podobuje Malwina smile
      a z takich udziwnionych jak od wisniewskich to: Flavia i Cosmina
      sama nie wiem czemu smile
      • annajustyna Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 15:26
        PO polsku to Flawia i Kosima (CosMina? jest takie imie w ogole?).
    • aguszak Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 03.10.08, 14:54
      tutaj masz taki mini-poradnik:
      www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5688760,Jakie_imie_wybrac_dla_dziecka.html
    • pszczolaasia Re: zauwazyliscie jak mało jest ładnych kobiecych 06.10.08, 21:59
      agata- pieeeeeekne imie i bardzo charakterne dzieci sa...smile gratuluje
      dziewczynki!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka