lambert77 06.08.09, 13:03 wszystkie pajechali na JUTU a może na wakacje?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguszak Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:02 a może poszli do lasu ja nie na Jutu (szkoda), już po wakacjach (podwójna szkoda) - siedzę w robocie i oglądam swoje stópki pod biurkiem ubrane w nowe sandałki kupione po bardzo okazyjnej cenie na wyprzedaży piszszcą moje ego, bo pięknie się prezentują na moich stópkach, a i oszczędnie się by wydawało, jeżeli pominąć fakt, że kupiłam sobie wczoraj jeszcze jedne - też piękniste Odpowiedz Link
aguszak Re: co tu taka cisza?? 07.08.09, 11:38 eee... miło mi, ale to komplement na wyrost Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 13:58 ja sie na przyklad przeprowadzalam przez weekend I nie wiem jak to nazwac z deszcu po rynne czy z rynny pod nie wiem co? Oczywiscie za oknem ptaki napierdalaja non-stop, plus Pani z dolu slucha muzy powaznej non-stop i dosyc glosno plus ta stara Qrwa dokarmia te ptaki i dlatego ich jest tyle MASAKRA!!! Odpowiedz Link
aguszak Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:14 Kolejnej odgłosy przyrody przeszkadzają! ;-P Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:19 wez, u mnie na wiosce byly ptaki ale nie az tyle Odpowiedz Link
lambert77 Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:15 byle by z pod rynny do szamba nie trafić ... a jakież to ptaki drą Ci ryje pod oknem?? Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:21 a chooj wie Kupilam se takie niebieskie silikonki do uszu i mi sie super teraz spi Odpowiedz Link
lambert77 Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:23 no lepsze to niż kupić wiatrówkę lub kilogram trutki na szzczury Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:26 a mialam taki pomysl ale wiesz ze UK to jeden wielki big brother zaraz by mnie na cctv nakrecili i jeszcze bym poszla siedziec za nic Odpowiedz Link
lambert77 Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:29 jak to za nic za znęcanie się nad biednymi ptaszkami nakręcili by o Tobie program tv byłabyś sławna Potwór z Wysp Odpowiedz Link
dr.verte Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 14:44 lambert77 napisał: > jak to za nic za znęcanie się nad biednymi ptaszkami > nakręcili by o Tobie program tv byłabyś sławna Potwór z Wysp Potwór z Wysp a do tego jeszcze z wiatrówki strzela Odpowiedz Link
lambert77 Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 15:19 a może jak i zabija to zjada też bo to wiadomo co to takiemu dzikusowi z za morza do głowy strzeli w końcu wg nich mu tu nadal jesteś na etapie z przed wynalezienia koła Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego e Lambert a w Lodzi to golebie zabijali i jedli 06.08.09, 15:30 ))... serio... a ja w koncu spode Lodzi jezdem LOL Odpowiedz Link
glonik Re: e Lambert a w Lodzi to golebie zabijali i jed 06.08.09, 16:12 marzenie_ciapatego napisała: > ))... serio... a ja w koncu spode Lodzi jezdem LOL Z Łodzią mam baaardzo bliskie kontakty, ale ze spożywaniem gołębi (ptoków) się nie spotkałam. Za to, wew mojej wczesnej młodości usłyszałam, że, a i owszem, rekonwalescentom, umierającym i innym serwowano rosołek z onegoż ptoka. Smacznego. Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: e Lambert a w Lodzi to golebie zabijali i jed 07.08.09, 08:58 jedli, jedli w jednej kamienicy (ale ulicy nie pamietam ) anyway jak do domu zjezdzam to moja mama zawsze "gołąbki" gotuje LOL Odpowiedz Link
aguszak Re: e Lambert a w Lodzi to golebie zabijali i jed 07.08.09, 11:44 glonik napisała: > Za to, wew mojej wczesnej młodości usłyszałam, że, a i owszem, rekonwalescentom > , > umierającym i innym serwowano rosołek z onegoż ptoka. > Smacznego. Siostra mojego męża w dzieciństwie bardzo ciężko chorowała na zapalenie opon mózgowych i rzeczywiście ich matka serwowała jej rosół z gołębi, ale nie brała takich podwórkowych, tylko od faceta, który chodował gołębie. Podobno taki rosół jest prawie bez tłuszczu i słodki w smaku Odpowiedz Link
marta.uparta Re: e Lambert a w Lodzi to golebie zabijali i jed 09.08.09, 22:26 jadłam nieświadomie jakieś dwa lata temu, we włoskiej restauracji. Przynieśli pómiski z rozmaitym mięsiwe, a ja se wzięłam takiego małego ptaszka, myślałam, że to może jakiś kurczak miniaturowy albo przepiórka. Suchy był i łykowaty, jak zmęczyłam do połowy, to mi wytłumaczono, że to gołąb. Nie lubię ścierw, bo mi srają na balkonie i napindalają od piątej rano, ale zjeść wroga to przesada. Odpowiedz Link
marzenie_ciapatego Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 15:29 no z moim astygmatyzmem to pewnie nie tylko w ptaka trafie Odpowiedz Link
glonik Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 15:10 lambert77 napisał: > byle by z pod rynny do szamba nie trafić ... a jakież to ptaki drą Ci ryje > pod oknem?? Ale kururaniej będzie trafić na rzygacza Odpowiedz Link
glonik Re: co tu taka cisza?? 06.08.09, 15:07 lambert77 napisał: > wszystkie pajechali na JUTU a może na wakacje?? Wrócili. Zez urlopu. Wrrrrrrrrrr. Zły glonik. Se siedzi na doopie i naprawia, co zastępcy popindolili. Wrrrrrrrrrrr. Jestem. Podglądam, a jak czas pozwoli, to nawet się zamelduję. Wrrrrrrrrrrrr Bardzo miło i serdecznie pozdrawiam. Wrrrrrrrrrrrr G. Odpowiedz Link