Dodaj do ulubionych

krew z nosa

17.10.05, 11:31
witam
mam pytanko w ciagu ostatnich 36h juz 2 razy leciala mi krew z nosa. do tej
pory tylko raz w zyciu mialam taka sytuacje ale to dlatego, ze bylam
zmeczona, przepracowana, zestresowane itp i postanowilam zwolnic i bylo oki a
to bylo ooooo bardzo, bardzo dawno temu. od 7 lat nie jem miesa i sie
zastanawiam czy nagle cos sie takiego stalo ze brakuje mi jakis witamin czy
czegos ze moj organizm tak reakguje. a no i teraz nie jest tak, ze jestem
jakos przepracowana, czy zestresowana a i jeszcze jedno to sie dzieje gdy
biore prysznic lub chwilke po. czy to normalne np o tej porze roku czy
powinnam cos z tym zrobic? dziekuje z gory za pomoc
Obserwuj wątek
    • zamyslona4 Re: krew z nosa 17.10.05, 11:49
      skoro dzieje sie to pod wplywem ciepla, koniecznie isc do laryngologa!
      • kasiulek82 Re: krew z nosa 17.10.05, 16:45
        dziękuję za odpowiedź. powoli zaczynam panikować bo jak jadlam zupę to znowu
        się to stało a ja jak widzę krew, lekarza, strzykawki itp to odpadam... jeszcze
        raz dziękuję. a może wiesz co to może oznaczać?
        • chihiro2 Re: krew z nosa 17.10.05, 16:52
          To moze oznaczac, ze masz bardzo slabe naczynka krwionosne w nosie, tak mi sie
          wydaje. I pod wplywem zmian temperatury pekaja.
        • zamyslona4 Re: krew z nosa 17.10.05, 16:58
          moj mlodzszy brat mial podobnie- a moja rodzina zdrowo sie odzywia; nie wege,
          ale zawsze duuzo warzyw i owocow. a czasem nagle zaczyna mu leciec krew z nosa.
          tez mysle ze to slabe naczynka. ale pedz do lekarza! i daj znac co i jak
          • kasiulek82 Re: krew z nosa 17.10.05, 17:11
            ale ja nigdy nie mialam takich problemow i tu nagle takie cos... no nic czeka
            mnie wycieczka do doktorka dam znac co to :)
    • troppo_bella Re: krew z nosa 31.10.05, 17:56
      Wez witaminę K czyli Vitacon (taką ma nazwę handlową). Może masz przejściowe
      kłopoty z krzepliwością krwi, po trzech witaminach K (rano, wieczorem, rano)
      powinny przejść.
      Lekarz na 100 procent Ci powie, że to z powodu wegetarianizmu. Chcesz tego
      słuchać?
    • asiabed Re: krew z nosa 31.10.05, 22:12
      Moze zrob sobie badania, dla wlasnej wiadomosci. Dzis tak naprawde trudno jest -
      czy to wegetarianom, czy tez nie - skomponowac idealna diete. Trudno o dobrej
      jakosci produkty. mozesz miec przeciez jakies niedobory - powodowane tez przez
      stres, przemeczenie itd. I nie jest to wedlug mnie jakas tragedia. Jak miesojady
      maja niedobory - to nikt nie robi wielkiego halo - lekarz przepisuje jakies
      tabletki i juz. A niech sie tylko dowie, ze jestes wege....
      Mysle, ze w razie jakichs barkow wit-min. mozna siegnac po dobre suplementy i
      troche sie podreperowac.
    • kasiulek82 Re: krew z nosa 01.11.05, 14:46
      no od paru dni nic sie nie dzieje ale wczesniej przez dokladnie 12 dni tak ze 3
      razy dziennie leciala mi krew... bralam jakis zestaw witamin i rutinoscorbin i
      to chyba pomoglo. do lekarza poszlam i mam skierowanie do laryngologa na 7.11
      wiec zobaczymy co on powie. a to fakt nie spieszylam sie do doktor bo myslalam,
      ze cos zaraz zacznie gadac ale jak jej powiedzialam ze od 7 lat nie jem i nigdy
      nie mialam problemow to nic nie powiedziala...ale w zachwyt nie wpadla.
      poprosilam ja o skierowanie na badania aby sprawdzic czy wszystko gra bo w
      sumie nigdy tego nie robilam no i wyszlo ze mam ciutek podwyzej normy jezeli
      chodzi o krzepliwosc krwi i jakies 'mch' tez mam podwyzszone ale nie wiem co to
      jest a cala reszta idealna :)
      • anlee Re: krew z nosa 02.11.05, 08:17
        A czy w tamtym czasie gdy leciala ci krew z nosa nie bralas przypadkiem Aspiryny? Ja tez mialam podobnie, na poczatku sie przestraszylam, ale zaraz uswiadomilam sobie, ze to wlasnie przez Aspiryne (bralam ja na przeziebienie).
        • kasiulek82 Re: krew z nosa 02.11.05, 10:44
          nie, nie bralam bo jej unikam :)
    • kochanamagdusia1 Re: krew z nosa 02.11.05, 22:25
      Tak jak wczesniej pisali to inni masz słabe naczynka krwionośne. Sama tak mam
      chociaż nie jestem wegetarianką. Często budziłam sie w nocy a z nosa ciekła mi
      krew (heh). byłam u lekarza on przepisał mi jakąś maść. Ale niezawodnym
      spospobem (przynajmniej dla mnie) jest witamina C np. rutinoscorbin-czy jakos
      tak. W okresie jesiennym i "katarowym" najlepiej 2 tabletki. Codziennie
      przyjmuje a problem znikł. Chyba jestem wyjatkiem w mojej rodzinie z tak częstą
      przypadłością co niemniej jednak jest baaaardzo uciążliwe..
      Najlepiej unikać wszelikch lekarstw rozrzedajacych krew a w szczegolności
      aspiryny(jak ognia ;-))
      pozdrawiam m.
    • llukiz Re: krew z nosa 03.11.05, 23:54
      Są osoby którym krew leci z nos codziennie (młode). Z wiekiem to przechodzi.

ps: najlepsza metoda na krew z nosa to opuścić głowę i poczekać aż przejdzie.
      • ola787 Re: krew z nosa 05.11.05, 08:05
        musisz sie zastanowic, i zbadac, a jakie masz miesiaczki?czy obfite?moze masz
        slaba krzepliwosc krwi?ja mialam kiedys przez jakis czas ten problem, zbadalam
        krew i bylo super, za wyjatkiem ilosci plytek krwi. pojadlam kapuste kwaszona-
        ktora ma FULL witaminki K i mi przeszlo. zreszta czasem organizm jest oslabiony
        na jesien i takie rzeczy maja miejsce. jeszcze jedno, czy duzo sie uczylas ,
        lub pracowalas ostatnio?
        • kasiulek82 Re: krew z nosa 05.11.05, 22:36
          w poniedzialek mam nadzieje ze sie dowiem :) a co do nauki, pracy, miesiaczki
          to nie moge narzekac wszystko w normie. a co do tej kapusty to kurcze smaku mi
          narobilas bo juz dawno nie jadlam :)
          • kasiulek82 Re: krew z nosa 07.11.05, 14:43
            no i okazało się, że przy którejś infekcji rozwaliłam sobie nabłonek w nosie i
            przez najbliższe 7-8 tygodni mam brać jakieś tam krople witaminowe i
            ascoribicon forte (jeżeli dobrze pamiętam) a poza tym to wszystko gra :)
            dziękuję bardzo za wszystkie maile :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka