owen.tuby 19.07.07, 21:25 Jakich kosmetyków używacie? cCzym kierujecie się wybierając kosmetyki - wiedzą nt. testowania na zwierzętach, zawartością składników odzwierzęcych (jak np. kolagen). A może to nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: Kosmetyki wegetarian 19.07.07, 22:03 naturalne, dla wegan lub wegetarian - ze skladnikow roslinnych. glownie niemieckich firm - polskich w pelni naturalnych wege kosmetykow z tego co wiem, nie ma. Mozna co najwyzej kupic polprodukty i komponenty i samemu cosik wykombinowac (oleje, olejki eteryczne, wyciagi, ekstrakty, soki roslinne, hydrolaty itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
owen.tuby Re: Kosmetyki wegetarian 19.07.07, 22:18 Przeglądam właśnie jakieś listy producentów nie testujących na zwierzakach i z tylko roślinnym składem. No i są różnice - tu jakaś firma jest, tu już nie... Może te listy są jakoś sponsorowane? A moze są pisane przez inorantów? Jak to jest? Ja kupuję zazwyczaj mydła dla skóry wrażliwej i pobieżnie szukam znaczku ze zwierzaczkiem. Ale fajnie byłoby mieć pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
owen.tuby Re: Kosmetyki wegetarian 19.07.07, 22:19 przez inorantów? Chodziło mi o ignorantów Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii [...] 21.07.07, 23:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vegol Re: Kosmetyki wegetarian 29.07.07, 18:21 Ziaja ma króliczka. Podobno też Avon nie testuje, ale nie oznacza :( Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek_ryzowy Re: Kosmetyki wegetarian 21.08.07, 09:40 wiekszosc kosmetykow jakie mam to z bodyshopu nie sa tanie ale naprawde wyadajne i moje ciało je kocha:) poza tym zielona glinka i naturalne masło shea. Kolorówki mam trohe z ofiflame zostaje nia reguralnie zasypywana przez mame:) jakosc srednia. Odpowiedz Link Zgłoś
en_k Re: Kosmetyki wegetarian 02.09.07, 14:16 Bodyshop został jakiś czas temu wykupiny przez Loreal, a ten jak wiadomo testuje. Znaczek króliczka na opakowaniach nie ma żadnego znaczenia. Firma może sobie go umieszczać kiedy tylko chce, jest to traktowane jako ozdoba opakowania. A nawet jeśli ten konkretny, gotowy produkt, na którym umieszczono znaczek, nie był testowany, to jego składniki mogły być testowane. Avon nie testuje gotowych produktów ani składników, ale nie wszystkie ich kosmetyki są wege - trzeba uważać. Oriflame także nic nie testuje i wszystko ma wege, w niektórych produktach jest wosk pszczeli, mleko, miód, lanolina (czyli nie wszystko jest dla wegan). Ziaja deklaruje się że nie testują produktów ani składników, nie mają też żadnych nie-wege kosmetyków (są niewegańskie - seria jogurtowa i kozie mleko). Słyszałam, że Dax jest ok. I z tych bardzoij znanych to jeszcze Farmona i Floslek - były keidyś na liście OK!, Frm. wyleciała za żelatyną w kapsułkach, F-L za chyba jedwab... Ale poza tym są w porządku, no i łatwo dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
weganlady Re: Kosmetyki wegetarian 31.05.13, 20:16 Ja weganka, używam kosmetyków do ciała marki zielone laboratorium, są bardzo dobrej jakości, wydajne, pięknie pachną i pielęgnują, polecam z pełną świadomością www.zielonelaboratorium.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Kosmetyki wegetarian 24.06.13, 03:38 Najczęściej kupuje kosmetyki urtekram i lavera, czSem coś z mniejszych lokalnych firm Zdarza mi sie kupic tez czSem tez coś nieweganskiego - nie zwracając uwagi czy jest weganskie w sensie np ostatnio kupiłam na tej zasadzie mleczko do opalania bioline (nie mam pojęcia czy testują na zwierzętach) Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Kosmetyki wegetarian 24.06.13, 03:40 Aha uzywam tez duzo naturalnych produktow jak masło shea, oleje spożywcze czy korzeń mydlnicy do kapieli dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-klient Re: Kosmetyki wegetarian 03.07.13, 11:57 mam fajne torebki papierowe materiałowe polecam je bardzo akacia.pl/torby-papierowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
43amelia Re: Kosmetyki wegetarian 24.08.14, 20:10 ja korzystam z zielonysklep.com - jestem wegetarianką, korzystam z medycyny alternatywnej, nie kupuje w drogeriach stawiam na naturę. Wyrzuciłam balsamy-używam olejów tak do ciała jak i do włosów. Do twarzy kremu marchewkowego. Proste rzeczy, tanie..jak natura chciała. Dużo kupuje również na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
firma_transportowa Re: Kosmetyki wegetarian 01.09.14, 22:26 Ja używam tych z Novakosmetyki, 100% nie są testowane na zwierzętach www.novakosmetyki.pl/kosmetyki-nova-przeznaczone-rowniez-dla-wegan-i-wegetarian/ Odpowiedz Link Zgłoś
caris-sima Re: Kosmetyki wegetarian 02.09.14, 09:25 Original source, stara mydlarnia i ... robię kosmetyki sama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmarku Re: Kosmetyki wegetarian 08.09.14, 08:31 Jeśli chodzi o produkty dla wegetarian to polecam te: www.novakosmetyki.pl/kosmetyki-nova-przeznaczone-rowniez-dla-wegan-i-wegetarian/ Tam jest krótka informacja na ten temat, a same produkty są na www.novakosmetyki.pl/sklep Odpowiedz Link Zgłoś