03.11.09, 17:40
Może ktoś się orientuje czy statut wspólnoty dopuszcza prowadzenie warsztatu
samochodowego w garażu
Obserwuj wątek
    • donpedr Re: Garaż 03.11.09, 21:10
      Witam,
      niezależnie od tego, co przewiduje statut myślę, że jak będziesz chciał sobie
      podłubać w aucie albo pomóc sąsiadowi to nikt nie będzie tak złośliwy albo
      ograniczony, żeby wzywać policję. Pomoc sąsiedzka jest przecież podstawą
      budowania wspólnoty, a garaż służy również do drobnych prac przy własnym aucie.
      Oczywiście gdybyś chciał otworzyć regularny warsztat to statut nie ma nic do
      rzeczy - sanepid Ci na to nie zezwoli.

Pozdrawiam,
      Krzysztof
      • ochzorro Re: Garaż 03.11.09, 21:36
        Dziękuję za informacje. Troche obawiam sie reakcji sasiadow bo straszny u nas
        poglos i garaze nad mieszkaniami a mieszkajacy nad tez maja prawo do ciszy.
      • babkajaga Re: Garaż 04.11.09, 13:44
        obawiam się że w bloku przy K2 jest regularny warsztat, w którym codziennie
        odbywają się naprawy różnych samochodów (podejrzewam że spoza osiedla również).
        W efekcie mamy zdewastowaną olejem samochodowym kostkę brukową i napierniczanie
        od rana do wieczora narzędziami.
        • olsenik.pl Re: Garaż 12.11.09, 13:54
          Polecam usługi owego pana z K2 ,szybka i skuteczna pomoc
          • donpedr Re: Garaż 12.11.09, 19:13
            Ja również. Chce mu się pomagać sąsiadom i nie ma dla niego rzeczy niemożliwych.
            Oczywiście, jak pisałem wcześniej, zawsze znajdzie się ktoś serdeczny inaczej,
            ale każde forum tak ma. Pogratulować, wspierać i pomagać - tak tworzą się więzi
            międzyludzkie.

Krzysztof
        • beeria Re: Garaż 13.11.09, 15:51
          no coz, niektorzy jak widac praktykuja "wolnoc Tomku w swoim domku" i maja w
          rzyci cala reszte. nie mam nic przeciwko dlubaniu od czasu do czasu przy swoim
          (czy nawet czyims) aucie. ale robienie tego dzien dzien do poznych godzin
          wieczornych uwazam za male przegiecie.
          • marayek Re: Garaż 14.11.09, 10:57
            Poczekajmy aż będziesz miała jakiś problem z samochodem na osiedlu a mechanik
            będzie potrzebny "na wczoraj". Gwarantuję, że wrócisz do tego postu z pytaniem:
            "Podajcie mi nr tel do tego gościa?" smile
            • grabsztyn Re: Garaż 14.11.09, 18:32
              a co to nie ma mechaników w Jabłonnie? ja wiem o jakichś 3-4
              warsztatach...
            • czarnej Re: Garaż 16.11.09, 20:11
              Problem na tym osiedlu jest z miejscem do zaparkowania, a na Sadowej już od
              dłuższego czasu stoją dwa zdezelowane samochody i kilka w innych miejscach
              (niektóre na nimieckich blachach)...
              Kiedy się Pan Mechanik nimi zajmie...?
              • olsenik.pl Re: Garaż 16.11.09, 22:03
                Ludzie opamiętajcie sie ktoś mi bezinteresownie POMÓGŁ a wy już
                robicie z człowieka niewiadomo co . A nawet jeśli naprawia
                codziennie jakieś auto to znaczy że ma fach w ręku i jest dobry w
                tym co robi , bo w przeciwnym razie by tego nie robił bo niemiał by
                co . I chciałabym aby w najbliższym czasie ci potępiający go
                zmuszeni byli ze skorzystania z pomocy owego pana . CZY BĘDZIECIE
                MIELI NA TYLE ODWAGI TO JA ,, czarna,marayek lub inny ,, opisałem
                pana poczynania na forum . Obawiam sie że strach wam nie pozwoli . A
                tak na marginesie w nosie mam wasze wypowiedzi , auto ma sie dobrze
                i jeśli zajdzie potrzeba panie MARAYEK to zadzwonie bo tel.do niego
                mam .
                • marayek Re: Garaż 16.11.09, 23:08
                  Naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem a dopiero komentuj co ktoś pisze bo
                  widzę, że ten rozdział w szkole pominęłaś (przeczytaj najpierw post przed moim
                  bo to się jego dotyczy). Jestem jak najbardziej za, że jest taki ktoś na osiedlu
                  i na pewno sam bym z jego usług skorzystał.
                  • olsenik.pl Re: Garaż 16.11.09, 23:23
                    Przepraszam kolego marayek , masz racje jeśli zajdzie potrzeba podam
                    numer tel lub zgłoś sie do niego osobiście a napewno nie odmówi . Z
                    poważaniem .
                • domingo81 Re: Garaż 28.11.09, 22:36
                  Czy mógłbym otrzymać jakiś namiar do mechanika bo mam drobną
                  usterkę, która wymaga szybkiej naprawy. Z góry dzięki olsenik
              • pawelek_k2 Re: Garaż 29.11.09, 20:31
                czarnej napisał:

> Problem na tym osiedlu jest z miejscem do zaparkowania, a na
                Sadowej już od
                > dłuższego czasu stoją dwa zdezelowane samochody i kilka w innych
                miejscach
                > (niektóre na nimieckich blachach)...
                > Kiedy się Pan Mechanik nimi zajmie...?

a co ma piernik do wiatraka ????
                problem oczywiście jest z miejscem parkingowym przez to że ktoś
                sprowadził złom z Niemiec z zamiarem zarobku a tu... bach! nikt nie
                chce kupić... kryzys... blachy sie przeterminowały i złom stoi....
                to chyba nie wina "Pana Mechanika" - chłopak jest uczynny i pomaga
                ludziom w potrzebie, a mógłby przecież w tym czasie siedzieć w domu
                i oglądać TV.
                Na zdezelowane i zalegające na miejscach parkingowych samochody
                chyba jest sposób - można zostawić kartkę za szybą z informacją że
                samochód bedzie zgłoszony jako porzucony i odcholowany na parking
                miejski... powinno zadziałać.
          • grabsztyn Re: Garaż 14.11.09, 18:33
            jak się pisze żyć czy rzyć?
            • robb80 Re: Garaż 15.11.09, 11:27
              grabsztyn napisał:

> jak się pisze żyć czy rzyć?
              Żyć,ale jak chcesz to nawet szyć możesz wink
            • duster Re: Garaż 17.11.09, 08:42
              Pisze się:

rzyć daw. «pośladki»

źródło: sjp.pwn.pl/lista.php?co=rzy%E6

Chyba, że w wypowiedzi nie chodzi o pupę wink

www.rajskajablon.net/
              • wcislog Re: Garaż 06.04.10, 19:41
                Odświeżę trochę temat.
                "Polecam usługi owego pana z K2 ,szybka i skuteczna pomoc" - czy ktoś może podać
                jakiś kontakt do tego "mitycznego" Pana z K2, lub może on sam czyta te forum?
                Mam mały problem z furmanką.
                Dziękuję
                • iwus-1982 Re: Garaż 07.04.10, 14:28
                  Hehe smile
                  Trzeba pokrecic sie w godzinach popołudniowych w okolicach garazu i
                  duze szanse na osobista rozmowe wink

Ps. Telefonu nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka