marey1 10.04.10, 11:45 Szanowni Państwo Flagi z czarną wstążką zostaną rozwieszone na każdym budynku w poniedziałek rano tj. 12 kwietnia 2010. Administrator RJ (M.Kowalski) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olsenik.pl Re: Flagi 12.04.10, 10:17 Ale dlaczego dopiero w poniedziałek . Jest 10:20 12.04.2010 i flegi nie widze ani jednej !!!!!! DLACZEGO tak zwlekaci z jakimikolwiek decyzjami ???????????????????? Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Flagi 12.04.10, 10:37 A nie można było przyjechać w sobotę na 1-2h i ich po prostu powywieszać? A skoro nie, bo różnie bywa, to wyjątkowo nie można było poprosić Panów z ochrony, czy kogoś z zarządu? Na pewno nikt by nie odmówił. Nie ma fizycznie składowanych flag na osiedlu, trzeba było je skądś przywozić, czy jak? Tak czy siak, trochę nieporządnie to wygląda... Odpowiedz Link
hosearmando Re: Flagi 12.04.10, 11:45 Domyślam się że nie mieliśmy wystarczającej ilości czarnych wstążek, lub nie było osoby która mogłaby flagi wywiesić. Dobrze że część lokatorów umieściła flagi na balkonach. Zapewne wszyscy mieszkańcy RJ pochylają głowy w dniach żałoby narodowej, jednakże umieszczenie barw narodowych z przypiętym kirem na znak naszej solidarnosci z całym krajem mogłoby odbyć się trochę wcześniej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
redorange Re: Flagi 12.04.10, 17:20 Podejrzewam, że nasz zarząd i administracja, nie są gotowe na wyeksponowanie takiej ilości flag narodowych (brak odpowiedniej ich liczby). Co jest dziwne gdyż wszelkiego rodzaju święta Państwowe(np. Konstytucji 3 Maja), muszą zostać "oflagowane". Jak wiadomo kupienie flagi narodowej w dniu dzisiejszym graniczy z cudem. Sprawa niestety została pokpiona trochę. Odpowiedz Link
zgnile_jablko Re: Flagi 12.04.10, 17:41 jak wam mało flag to se wywiescie po 5 na balkonie ja uwazam ze administracja stanela na wysokosci zadania, tak naprawde nie liczy sie ilosc tylko pamiec a pozatym czemu niby pan administrator mialby przyjezdzac na osiedle na 2 gdziny i wywieszac flagi skoro ma wolne Odpowiedz Link
robb80 Re: Flagi 12.04.10, 20:01 czy już nie macie się czego czepiać? nie tylko mieszkańcy osiedla przeżywają tą tragedię. pan administrator zapewne także. Odpowiedz Link
olsenik.pl Re: Flagi 12.04.10, 21:33 Nie czepiam sie ale sam FAKT sie liczy kiedy , a zostały przywiezione przez pana administratora osobiście po południu . Gdyby były na osiedlu to sam bym je powiesił . LICZY SIE FAKT !!!!!!!!!!!!!!!! Nieobwiniam pana administratora . Z poważaniem Odpowiedz Link
olsenik.pl Re: Flagi 13.04.10, 08:06 A zarząd którego obowiązkiem powinno być ruszyć 4 litery i porozwieszać te flagi w dniu tragedii a nie czekać do poniedziałku aż pan administrator przywiezie i je rozwiesi . Przecież członkowie zarządu są u nas na miejscu czy tak ciężko było im to zrobić ?????!!!!! Potrafią i to najlepiej tylko narzekać i ściemniać , mydlić oczy ludziom jak sie tylko da !!!!!!!! Od 8 lat nic sie nie zmienia a wręcz jest coraz gorzej !!!!!!!!!! I TYLE Odpowiedz Link
water_bong Re: Flagi 13.04.10, 08:25 Weź czlowieku nie rob z tych flag takiego wielkiego halo. Wszyscy juz zauwazyli ze bardzo przezywasz narodowa tragedie - wystarczy... Odpowiedz Link
zoot Re: Flagi 13.04.10, 09:30 w całej Polsce flagi wiszą od soboty tylko na jednym osiedlu RJ od poniedziałku. Co czasu nie było czy za mało płacimy czynszu lub wynagrodzenia dla zarządu? WSTYD i tyle Odpowiedz Link
rajski.pl Re: Flagi 13.04.10, 10:44 Ehhhh... Mnie brak flagi nie powstrzymał nad zadumą i chwilą refleksji nad tym co się stało. Co musi się wydażyć, żeby choć na chwile znikneły wieczne pretensje. A może już się wydażyło..... Odpowiedz Link
zgnile_jablko Re: Flagi 13.04.10, 15:40 zoot napisała: > w całej Polsce flagi wiszą od soboty tylko na jednym osiedlu RJ od > poniedziałku. Co czasu nie było czy za mało płacimy czynszu lub > wynagrodzenia dla zarządu? WSTYD i tyle Bez przesady to ze flagi w ostatnim czasie są modne nie znaczy ze trzeba popadac w skrajnosci Pomyslcie kategoriami ze moze pan administrator znal kogos ze zmarlych , moze przezywał smierc kogos bliskiego i nie myslal akurat zeby zapierdzielac i wieszac flagi na tym osiedlu pelnym egoistow Odpowiedz Link
zmijkowata Re: Flagi 14.04.10, 00:02 Tak się składa, że flagi oddane były akurat do prania przed świętami pierwszomajowymi bo po paru latach należało je już odświeżyć. Zostały powieszone chwilę po tym jak zostały odebrane z pralni i doczepiono do nich czarne wstążki. Przykro mi, że ani Pan administrator, ani Zarząd nie przewidział katastrofy lotniczej i nie wybrał innego terminu na pranie flag... Resztę pozostawiam bez komentarza bo i tak znajdą się tacy co wiedzą lepiej i nie raz to już pokazano niestety na tym forum. Tylko taka mała, prywatna zupełnie dygresja - wczujmy się w tragedię jaka się wydarzyła i pokażmy, że przeżywamy ją naprawdę, a nie tylko na pokaz. Zastanówmy się czasami czy warto skakać sobie do oczu z byle powodu i tracić energię na sprawy mało istotne w obliczu nieszczęść, które spotykają ludzi każdego dnia i niestety za którymś razem mogą dosięgnąć nas samych. Nauczmy się kochać ludzi, a nie z założenia ich nienawidzić .... Pozostawiam to do przemyślenia każdemu z nas, bez oczekiwania na jakiekolwiek kolejne komentarze. Pozdrawiam Małgośka Odpowiedz Link
tonieja12 Re: Flagi 14.04.10, 09:11 Panie i Panowie, Sąsiedzi wstyd i żal czytać wypowiedzi niektórych z Was szczególnie w takiej chwili. Zakończmy to! Odpowiedz Link
water_bong Re: Flagi 14.04.10, 11:04 Zoot jest absolutnym numerem jeden w moim osobistym rankingu idiotów. Zastanawiam się nad nagrodą... Odpowiedz Link
zoot Re: Flagi 14.04.10, 17:53 ciesze się, że chociaz nr 1 bo dla mnie ty jesteś mniej niż zerem. Takiego prostaka jak ty to ze świecą szukać. Mocny jesteś za monitorem Odpowiedz Link
pogromca_debilizmu Re: Flagi 15.04.10, 10:30 ZOOT weź koło i pier... się w czoło.... jak czytam Twoje posty to mam wrażenie że w d...ie masz regulaminy wszelkie o moralności i etyce nie wspomnę.... Pamiętaj że za nie przestrzeganie regulaminu porządku domowego można zlicytowac właściciela Odpowiedz Link
zoot Re: Flagi 15.04.10, 19:34 widzę, że masz problemy ze zrozumieniem, no ale nie dziwi mnie to wcale... brak mi nawet słów by coś dodać... żal mi Ciebie Odpowiedz Link
marey1 Re: Flagi 14.04.10, 11:54 Panie/Pani Zoot jestem załamany poniższym tekstem, wręcz zdruzgotany. Jak Pan zobaczy na datę mojego postu został on wpisany zaraz po informacji w mediach. Wiedząc ze flagi są w pralni (chciałem by były czyste na 1 i 3 maja) odbiorę je w poniedziałek. OD RAZU O TYM TU POINFORMOWAŁEM.Dodatkowo w poniedziałek kupiłem w pasmanterii 25 metrów wstążki czarnej (tez są rachunki z datą) dlatego że w naszym magazynku nie mieliśmy takiej wstążki. Chętnie Panu pokaże rachunki z datą za pranie oraz przedstawię kilku świadków (mieszkańców osiedla) którzy akurat w Kauflandzie robili zakupy kiedy odbierałem flagi. Czy wtedy Pan mnie przeprosi za te podejrzenia?? Administrator RJ (M.Kowalski) zoot napisała: > ciekawe czy rachunki za pralnie są i z jaką datą? Odpowiedz Link
rajski.pl Re: Flagi 14.04.10, 12:41 zoot napisała: > ciekawe czy rachunki za pralnie są i z jaką datą? Sprawdź to dokładnie Drogi sąsiedzie. Ale muszę Ciebie rozczarować. To nie ta droga aby stać się człowiekiem. Przykro mi... Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Flagi 15.04.10, 10:31 Wstyd. Już nie chodzi o fakt powieszenia flag dwa dni później jak wszyscy, bo pralnia, bo to, bo tamto, bo na 2h nikt nie przyjedzie itd. Chodzi o reakcje niektórych ludzi, wstyd i żal. A komentarz Pani żmijkowatej poniżej krytyki, "przykro, mi, że Pan administrator nie przewidział katastrofy", powinna się Pani zapaść pod ziemię ze wstydu. To tyle co mam do dodania. Odpowiedz Link
babkajaga Re: Flagi 15.04.10, 13:48 Nie ma co się czepiać. Flagi zostały rozwieszone, a cała sytuacja wyjaśniona. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś gorzkie żale proponuje przejechać się po Warszawie. Jest wiele miejsc, gdzie nie ma flag choć być powinny. A jeśli ktoś ma takie zacięcie prokuratorskie lub detektywistyczne i nie może się powstrzymać od śledztwa, niech nie marnuje energii na dochodzenie o której godzinie i w jakim dniu zostały wyprane flagi, tylko zajmie się poważniejszymi sprawami. To nie pora na takie głupoty, gdy cały naród pogrążony jest w żałobie. Proponuje zamknąć tę dyskusję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
zmijkowata Re: Flagi 15.04.10, 15:34 Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź w całości, a nie wybiórczo to może zrozumiesz, że była to ironia skierowana właśnie do osób czepiających się tego, że flagi nie zostały wywieszone w sobotę. Takich tragedii nie da się przewidzieć, a pech chciał, że flagi oddaliśmy akurat do prania. Jeżeli nie wyczułeś ironii - trudno. Myślę, że jednak nie mam się czego wstydzić i proszę Cię nie oceniaj ludzi zbyt pochopnie. Małgośka Odpowiedz Link
rajski_ogrodnik Re: Flagi 16.04.10, 12:00 Jedno zdanie odpowiedzi, bo nie ma sensu zagłębiać się i łapanie za słówka. Jak najbardziej zrozumiałem ironię, jak najbardziej nie rozumiem komentarzy niektórych, mi wystarczyło wytłumaczenie i nie doszukuje się kwitków, paragonów, rachunków. Ale w przypadku komentarza Żmijkowatej, chodziło mi o to, że sam fakt ironizowania w takim momencie jest nie na miejscu, ale widocznie źle ubrałem to w słowa. Odpowiedz Link
zgnile_jablko Re: Flagi 15.04.10, 16:13 do wszystkich pseudo patryiotow www.wykop.pl/ramka/347658/ktora-flage-mozemy-wywiesic-i-w-jaki-sposob/ ii co teraz łyso wam, bo pewnie i wy macie na balkonie flage Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: Flagi 15.04.10, 23:26 Dla mnie wyjaśnienia p. Marka sa wystarczające i nie wiem czemu dalsza dyskusja w tym temacie. Osoba, która jest tak bardzo zbulwersowana faktem nie wywieszenia flag - rzeczywiscie niech sie uda do p. Marka sprawdzi te rachunki i albo przepraszasz człowieku albo p. Marek nadal sie tłumaczy. Napisał jasno, wiec po co drązyc temat??? Zeby sobie ponarzekac i powymyslac nowe problemy? I nawet jak ich nie ma to je na siłe stworzyc ... Odpowiedz Link