Dodaj do ulubionych

WAŻNA INFORMACJA!!

15.04.10, 14:27
DO MIESZKAŃCÓW KOSZTELI 2, GRABSZTYNY 1, GRABSZTYNY 3, SADOWA 14, SADOWA 16, KRĄSELKI 2, GRABSZTYNY 2, GRABSZTYNY 4, KRĄSELKI 1
- - - - - - - - - - - -

Dzień dobry w związku z końcem rękojmi na budynkach KOSZTELI 2, GRABSZTYNY 1, GRABSZTYNY 3, SADOWA 14, SADOWA 16, KRĄSELKI 2, GRABSZTYNY 2, GRABSZTYNY 4, KRĄSELKI 1, zwracam się do Państwa z prośba by zgłosić do poniedziałku do godziny 9.00 wszelkie usterki które Państwo zauważyliście w częściach wspólnych (klatki schodowe, piwnice, elewacja zewnętrzna i wewnętrzna, teren przyległy do budynku itp). Chodzi tu o usterki nie-ekspolatacyjne czyli nie takie które pojawiają się z powodu normalnego zużycia ale ze źle wykonanej pracy przez wykonawcę budynku.

W poniedziałek o godzinie 9.00 pojawi się w w/w budynkach komisja, która spisze i przedstawi developerowi do naprawy zauważone usterki.

Skład komisji:

- mgr inż. Mariusz Dusiński – wynajęty przez Wspólnotę rzeczoznawca budowlany
- Marek Kowalski – administrator
- Artur Kojak – przedstawiciel developera (Mennica Polska SA)
- przedstawiciel wykonawcy robót (Jaz-Bud)

Dodatkowo chciałem przypomnieć, że jeśli chodzi o usterki w lokalach to jest to ostatni moment by zgłaszać je do developera w celu usunięcia wad i usterek w ramach rękojmi. Kiedy skończy się rękojmia, naprawy i usterki w lokach będzie musiał usuwać właściciel na własną rękę.

Zgłoszenie powinny odbyć się na piśmie (list polecony) na adres Mennicy Polskiej SA

Administrator RJ (M.Kowalski)

Obserwuj wątek
    • pestka_11 Re: WAŻNA INFORMACJA!! 15.04.10, 23:05
      Trochę za późno pojawiła się ta informacja.... Nie uważa Pan?
      Dość mało czasu dla mieszkańców na zgłaszanie uwag.... sad
    • kamila_80 Re: WAŻNA INFORMACJA!! 16.04.10, 08:22
      Ja zgłaszam od trzech lat usterkę przy GRABSZTYNY 3: BRAK/NIEDOSTATECZNA
      IZOLACJA DACHU. Dach to część wspólna. W mieszkaniach na ostatnim piętrze całą
      zimę jest zimno, a na wiosnę przychodzą nam astronomiczne rachunki za ogrzewanie!
      • marey1 Re: WAŻNA INFORMACJA!! 16.04.10, 08:34
        Szanowna Pani
        NIE TU PROSZĘ ZGŁASZAĆ USTERKĘ (ja nie zawsze czytam forum na bieżąco a czasem w ogóle nie mam na to czasu)
        Proszę napisać do mnie maila (lub osobiście) z nr tel., adresem lokalu. oraz miejscem usterki. Te dane przekazuję dalej do developera w celu usunięcia usterek.

kamila_80 napisała:

> Ja zgłaszam od trzech lat usterkę przy GRABSZTYNY 3: BRAK/NIEDOSTATECZNA
        > IZOLACJA DACHU. Dach to część wspólna. W mieszkaniach na ostatnim piętrze całą
        > zimę jest zimno, a na wiosnę przychodzą nam astronomiczne rachunki za ogrzewani
        > e!
        • kamila_80 Re: WAŻNA INFORMACJA!! 16.04.10, 08:38
          Tak, tak. Wiem, że nie tu mam zgłosić. Zgłaszałam ją Panu pisemnie już wiele
          razy, ale zgłoszę jeszcze raz skoro zbiera Pan teraz te dane.
    • marey1 SPROSTOWANIE! 16.04.10, 08:30
      W POPRZEDNIM OGŁOSZENIU PODAJĄC DATĘ 19 KWIETNIA 2010 (PONIEDZIAŁEK) MIAŁEM NA
      MYŚLI TERMIN PRZEGLĄDU W CZĘŚCIACH WSPÓLNYCH BUDYNKÓW A NIE TERMIN ZGŁASZANIA
      USTEREK W LOKALACH!!

Ps. napisałem to sprostowanie, bo niektórzy z Państwa zrozumieli ze w
      poniedziałek jest ostatni moment na zgłaszanie usterek w lokalach do developera.
      Należy to zrobić jak najszybciej (np do końca kwietnia) czyli wcześniej niż 3
      lata od daty protokołu odbioru lokalu. Pisałem o tym Państwu w zeszłym roku na
      tablicach ogłoszeń oraz w korespondencji mailowej. W razie pytań, proszę
      dzwonić, udzielę wszelkich potrzebnych informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka