Dodaj do ulubionych

ODPOWIEDZI NA ZADAWANE PYTANIA W SPRAWIE INTERNETU

08.01.11, 16:08
- owszem naszej firmy nie można znaleźć w internecie- a to z tego powodu że jeszcze nie jesteśmy firmą - wiemy jak doprowadzić do państwa mieszkań internet, i posiadamy środki na to żeby to zrobić, jeśli znajdzie się wystarczająca liczba chętnych jesteśmy w stanie wystartować z usługą w ciągu miesiąca.
- mail na gmail i telefon prepaid - owszem wszystko się zgadza gdyż póki co zbieramy osoby chętne do tego żeby wystartować, jest to tz. badanie rynku - czy cała inwestycja będzie dla nas opłacalna - bo wiadomo że nikt dziś nie pracuje za darmo - a tym bardziej nie inwestuje własnego kapitału- proszę mi wierzyć że jeśli inwestycja na tym osiedlu ruszy powstanie tam biuro gdzie cały czas będzie pracownik i wszystko będzie zgodne z prawem - chcieli byśmy stworzyć siec z której przede wszystkim państwo będziecie zadowoleni poprzez dostarczenia internetu w jakości takiej jak macie państwo dotychczas a za wiele niższą opłatą. Przewidujemy również całodobowy serwis w formie 24/7 - niezależnie od wolnego i świąt. Tak jak powiedziałem w chwili obecnej cała usługa jest w fazie projektu, więc każdy z państwa ma możliwość współtworzenia jej z nami a co za tym idzie śmiem stwierdzić że jesteśmy w stanie spełnić praktycznie każde z państwa wymagań odnośnie tego jak ta sieć ma funkcjonować i być obsługiwana.
- z czego wynika opłata podłączeniowa ( skoro istnieje na osiedlu infrastruktura) - a to z tego że z reguły infrastruktury tego typu są prywatne - należą do jakiejś już istniejącej firmy - i z reguły taniej wychodzi budowa swojej własnej infrastruktury niż wykupienie jej lub dzierżawa od osoby trzeciej, w naszym wypadku to my pokryjemy koszt podłączenia poszczególnych bloków a państwo jedynie koszt podpięcia własnego mieszkania - dodam tylko że bloki będą połączone za pomocą światłowodu
- jeśli zaś chodzi o dostawcę samej usługi to będzie to albo netia albo chello - nie telekomunikacja- chociażby ze względu na koszty jakie my musimy ponosić dzierżawiąc łącze początkowe, obniżenie tych kosztów spowoduje znaczne obniżenie kosztów usługi finalnej dla państwa.
- I NA KONIEC- drogi Panie "raskimieszkaniec" - jak zapewne pan widzi otrzymał Pan wyczerpujące odpowiedzi - tak mi się wydaje - na każde pytanie, również na poprzednie które Pan zadawał odnośnie czy łącze będzie symetryczne - my nie mamy nic do ukrycia, zasady na jakich działamy są klarowne od samego początku do końca - chodzi nam o stworzenie sieci w której mieszkańcy będą płacić rozsądne kwoty za dostarczoną usługę tak jak ma to miejsce na wielu legionowskich osiedlach, na chwile obecną Rajska Jabłoń ma najdroższy internet w okolicy - czemu nie mamy tego zmienić - i skąd u Pana tyle sarkazmu i niewiary w czyste intencje ludzkie, cały pomysł wynikł z tego że jeden z naszych pracowników od niedawna jest mieszkańcem tego osiedla i zauważył jak duże koszty musi ponosić chcąc jak przystało w XXI wieku mieć internet w domu. Więc proszę mi wierzyć że nikt nie chce pana oszukać a tym bardziej okraść, jeśli bardziej wierzy Pan w konkurencje naszej propozycji to nikt Pana nie zmusza aby do naszej usługi przystępować.
Wydaje mi się, że odpowiedziałem na wszystkie pytania dosyć wyczerpująco, jeśli pojawiły by się jakieś nowe pytania proszę o wysyłanie ich mailem co znacznie skróci czas odpowiedzi na nie. Jeszcze raz podkreślam że nie mamy nic do ukrycia, a wydaje mi się, że usługa którą proponujemy powinna wszystkich z państwa nie tylko zadowolić ale i usatysfakcjonować.
e-mail: smiga.necik@gmail.com
z poważaniem
Robert Piórnik
+48 531 31 30 90
Obserwuj wątek
    • m832 Re: ODPOWIEDZI NA ZADAWANE PYTANIA W SPRAWIE INTE 08.01.11, 16:57
      Kilka dodatkowych pytań:

1. Kim są "my"? Ile osób poza Panem jest zaangażowanych w ten projekt?

2. Dlaczego badanie rynku robi Pan przez forum osiedla? Osobiście wrzucałbym ankiety ludziom do skrzynek bo nie każdy czyta to forum.

3. Najwyraźniej poza specjalistą od telekomunikacji jest Pan również specjalistą od motoryzacji:
      forum.gazeta.pl/forum/w,35380,120498359,120498359,Uslugi_Motoryzacyjne.html
      Raczej mało związane ze sobą obszary. Jakie posiada Pan doświadczenie/wykształcenie? Jak może Pan udowodnić nam, że jest Pan w stanie dopiąć cały ten projekt do końca? I kto zagwarantuje nam, że nie zwiniecie interesu po zgarnięciu wpisowego?

4. Skąd nazwa "śmiga necik"? Czy ma Pan 15 lat? Trochę brakuje Panu profesjonalizmu.

Życzę powodzenia.

• ddluki ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 08.01.11, 18:19
        1. Rzeczywiście głównym celem mojej firmy jest motoryzacja, niemniej jednak zajmujemy się również obsługą teleinformatyczną takich firm jak chociażby Philipiak Polska- jako podwykonawca i jeszcze kilku mniejszych
        Jeśli chodzi o zaangażowane osoby to w początkach delegujemy do tego jednego handlowca i dwóch ludzi z działu technicznego - jeżeli projekt w ogóle ruszy.
        2. badanie rynku robimy poprzez forum gdyż zakładając że tylko 20 mieszkańców z niego korzysta to ich ruch wokół tego tematu zaprognozuje nam jakie może być zainteresowanie w momencie kiedy dział handlowy przystąpi do pracy w kontakcie bezpośrednim - tak jak już pisałem chodzi nam o sprawdzenie jak duże może być zainteresowanie tego typu produktem zanim zaczniemy angażować jakiekolwiek środki.
        3. Jak już wspomniałem osobiście nie jestem specjalistą od telekomunikacji a od motoryzacji, aczkolwiek zatrudniam odpowiednie osoby, które posiadają odpowiednie kwalifikacje z tej dziedziny.
        jeśli chodzi o gwarancje odnośnie tego że nie znikniemy po zainkasowaniu wpisowego - to myślę że samo to iż wpisowe ponosicie państwo dopiero w dniu właściwego wpięcia mieszkania i uruchomienia samej usługi jest wystarczającą gwarancją. Poza tym świadczenie tego typu usług odbywa sie na podstawie umowy cywilno- prawnej podpisanej pomiędzy usługodawcą i usługobiorcą, co dodatkowo zabezpiecza interesy pańskie jak i moje, czego ewentualnie później możemy dochodzić w sądzie - myśląc na tej zasadzie to ja powinienem się zapytać jaką mam gwarancje że będzie pan płacił abonament, albo zwróci mi Pan sprzęt który będzie Pan użytkował a jest on droższy niż 200 złoty. co do dopięcia całego projektu do końca to mogę powiedzieć że jeśli cały interes będzie zapowiadał się dla mnie interesująco, niech mi Pan wierzy że nie zaryzykuje wydania kilku tysięcy zł na podpięcie jednego bloku jeżeli będę miał choć cień wątpliwości że nie będę w stanie doprowadzić tego do końca i zacząć zarabiać na tej inwestycji.
        4. Co do nazwy " śmiga necik" to jest to wersja robocza - proszę nie traktować tego jako nazwy właściwej, z natury jestem człowiekiem pogodnym i lubię lekko żartobliwe nazwy.

z poważaniem
        Robert Piórnik
        • iwus-1982 Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 08.01.11, 18:50
          Witam

Mi osobiście nazwa "smiga necik" sie podoba, nawet jesli na pierwszy rzut oka wydaje się zabawna.
          I "uwielbiam" takich czepiajacych sie o wszystko ludzi.
          Nic Im nie pasuje, prawo w jednym paluszku, sam wyjdź człowieku z czymś do ludzi, założ własna firmę (powiedzmy, ze RJ takze byłaby potencjalnym klientem) - jestem ciekawa czy tez nie zrobisz rozeznania przez forum ... ...

Panie Robercie, powodzenia!

Ps. Wykształcenie nie zawsze jest najważniejsze. Doświadczenie, umiejętności, znajomość rynku, bycie przedsiebiorczym - a i owszem smile
          • m832 Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 08.01.11, 19:05
            Pan Robert na pewno ucieszy się, że są na tym osiedlu ludzie, którzy oddadzą mu pieniądze bez zadawania pytań.
            • ddluki Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 08.01.11, 19:17
              Jeśli mam być szczery to raczej cieszę się z tych pytań bo to pokazuje że jednak jakieś zainteresowanie będzie, a broń boże nie chodzi mi o to żeby ktoś zapłacił mi za coś bez zadawania pytań
              po to podaje numer telefonu i mail informacyjny żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, podkreślam jeszcze raz iż nie mam nic do ukrycia a moja propozycja jest jak najbardziej uczciwa.
              Nie po to mam zamiar dokonać pewnych inwestycji żeby na nich nie zarabiać, a to jest coś co lubię najbardziej.
              węic jeśli są jakieś kolejne pytania to zapraszam serdecznie - nawet osoby z firm konkurencyjnych, po prostu jedni uznają że moja propozycja jest bardziej interesująca inni nie nikogo nie zmuszam i pieniędzy z kieszeni nie wyciągam.
              • robb80 Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 09.01.11, 02:37
                jeżeli o mnie chodzi to nie interesują mnie firmy co mają kilka branż. moim zdaniem nie zajmą się wtedy konkretnie jedną. a pozatym przy moich potrzebach nie znajdę tańszego operatora jakiego mam obecnie wink
        • leszek.siena Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 09.01.11, 16:39
          Szanowny panie ,czy przypadkiem nie zwozi Pan kartonów do Naszego śmietnika - zamiast złożyć i włożyć do pojemnika na papier.
          • ddluki Re: ODPOWIEDZI CĄIG DALSZY 09.01.11, 17:03
            a skąd to panu przyszło do głowy.
            czy Pan przypadkiem nie jest z konkurencji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka