Dodaj do ulubionych

Programy telewizyjne

20.11.11, 19:32
Witam sąsiadów. Mam pytanie dotyczące Tv z anten zbiorczych na naszych blokach. Jakie kanały posiadają państwo w swoich telewizorach? ja odbieram tylko 6 w tym 1 polsat w HD. czy nie powinno ich być więcej. W telewizorze podczas szukania konkretnych kanałów np. TVN HD który od niedawna jest ogólnodostępny dla wszystkich ze zwykłych anten cyfrowych, siła sygnału tego kanału a także innych jest tak jakby zakłócana. Znajomy informatyk stwierdzxił iz jest taka możliwość zakłócania pewnych pasm przez konkurencję np. Aster. Więc kolejne pytanie , kto jest odpowiedzialny za anteny zbiorcze na naszych blokach?
Obserwuj wątek
    • orzech1973 Re: Programy telewizyjne 21.11.11, 08:30
      Witam!
      Na Grabsztyny 2 ze zbiorczej antenki można odbierać: Polsat, Polsat HD, Polsat Sport News, PULS, TVN, TVN HD, TV6, TV4, TVP1, TVP2, TVP INFO, TVP ŁÓDŻ, TVP HISTORIA, TVP KULTURA......PULS2-obraz kontrolny w przygotowaniu.
      • dropster159 Re: Programy telewizyjne 21.11.11, 16:34
        Witam!
        Przy Krąselki 2 z antenki zbiorczej tylko: TVP 1, 2, TVN, Polsat, Puls, TV 4, TVP info sad
        • bewup33 Re: Programy telewizyjne 21.11.11, 17:53
          No właśnie u mnie tz. na grabsztyny 1 jest tak samo jak u dropster159sad A ngdzie reszta kanałów. Dlaczego inni mają więcej z takich samych anten zbiorczych. Coś czuję tu jakiś szacher macher ze strony wspólnoty bądż innych przyjaciół osiedla. Chyba muszę kupić zwykłą antenę zbiorczą do odbioru telewizji cyfrowej i przykręcić ją do balkonusad Trochę szkoda bo za moment na 50procentach balkonów na naszym osiedlu będą druciane anteny a przecież mamy zbiorcze na dachu, ale jakoś ten problem braku kanałów trzeba obejść. Ma ktoś jakąś radę?
          • 17aga Re: Programy telewizyjne 22.11.11, 08:47
            Moja wiedza w tym zakresie jest niewielka, ale prawdopodobnie osoby, które odbierają więcej kanałów posiadają telewizor gotowy do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej i po prostu ją odbierają smile Ot i cały spisek wink
            biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/534638,bedzie_15_nowych_darmowych_kanalow_naziemnej_telewizji_cyfrowej.html
            • orzech1973 Re: Programy telewizyjne 22.11.11, 08:58
              ....zapomniałem jeszcze dodac TVN7. Myślę że jest tak jak mówi poprzedniczka-mam dwa telewizory i na jednym są te wszystkie programy o których pisałem (telewizor oczywiście z MPEG4) a na drugim jest zwykła podstawa 7 kanałów (telewizor bez MPEG4).
              • bewup33 Re: Programy telewizyjne 22.11.11, 10:48
                to nie problem w telewizorze bo mam nowego samsunga Smart z LED. Ponadto odbiera spokojnie polsat w HD który według moich znajomych informatyków odbiera na zufełnie innym zakresie fal czy coś takiego i nie można go zakłucić automatycznie z resztą sygnałów. A może ktoś z grabsztyny 1 wypowie się jakie ma kanały w tv. Dostrajając kanały które są w pakietach MUX 2 i MUX 3 ogólnodoatępnych wyrażnie widzę w telewizorze iż sygnał jest zakłucany tzn. rośnie do poziomu powedzmy 50 % i spada do zera i tak cyklicznie. Natomiast przy strojeniu np. Polsat HD sygnał i owszem czasami też spada ale nigdy nie dochodzi do zera co oznacza że jest ciągły bez przerw. Może jest jakich informatyk na naszym osiedlu który by podjął rozwikłanie tej zagadki?
                • bewup33 Re: Programy telewizyjne 22.11.11, 10:54
                  A brnąc dalej w teorii spiskowej to pojawienie sie kilkunastu kanałów cyfrowych ogólnodostępnych to niezła konkurencja dla kablówek np. naszej osiedlowej Aster. Czyżby konkurencja działa? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka