Dodaj do ulubionych

strefa ruchu

23.08.12, 06:53
Słyszałem dwa dni temu że jest obowiązek postawienia znaku strefa ruchu na osiedlach, bo okres ochronny się skończył. Za brak takiego znaku w przypadku wezwania policji do źle zaparkowanego samochodu, jest mandat dla administracji do 5000 zł. Kto w takim wypadku będzie ponosił ewentualne koszty mandatu??
Obserwuj wątek
    • rookie35 Re: strefa ruchu 23.08.12, 14:56
      LIDAR
      • rajskimieszkaniec Re: strefa ruchu 23.08.12, 16:56
        Albo wspólnota - czyli wszyscy smile
        • babaloo1 Re: strefa ruchu 24.08.12, 07:53
          wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/5-000-zl-kary-za-brak-strefy-ruchu
          Pod tym linkiem piszą, że karani będą zarządcy dróg, czyli w naszym przypadku to będzie Wspólnota.
          • rookie35 Re: strefa ruchu 24.08.12, 12:01
            Czyli jednak wszyscy uncertain
            • zarzad2012 Re: strefa ruchu 24.08.12, 17:05
              Spokojnie, dorzuci się do czynszu nikt nie zauważy. Ważne żeby przed garażami można było parkować.
              • zarzad2012 Re: strefa ruchu 24.08.12, 17:17
                Oczywiście dla każdego właściciela garażu kwietniczek. Rozwiązanie przetestowane przy Krąselki 2, przed klatkami członków zarządu.
                • rajska_lonia Re: strefa ruchu 25.08.12, 20:34
                  Niewiem z czego się cieszycie ,uśmiechy wam spadną jak będą was walić mandatami a wy nie będziecie mieć gdzie zaparkować bo co nie którzy mieszkańcy po parę samochodów na terenie parkują .Dodatkowo w zimę śniegu się nie wywozi a miejsc będzie mniej .Dlatego jestem ciekawa ci co domagają się strefy ruchu jakie wtedy będą mieli miny ?
                  • robb80 Re: strefa ruchu 26.08.12, 07:38
                    jak ktoś nie ma gdzie parkować to niech płaci i wynajmuje miejsce postojowe
                    • rajskimieszkaniec Re: strefa ruchu 26.08.12, 09:44
                      Dokładnie, jeśli ktoś decyduje sie na auto to z łaski swojej powinien zatroszczyć sie o miejsce do jego przechowywania. Strefa zamieszkania po zakończeniu okresu przejściowego pomimo braku znaku obowiązuje. Nie masz gdzie parkować? Sprzedaj auto
                      • rajska_lonia Re: strefa ruchu 26.08.12, 20:22
                        Być może macie racje ale do każdego lokalu jest przypisane jedno miejsce parkingowe tak przynajmniej jest na pierwszych etapach RJ i nic mnie to nire obchodzi miejsce mi się nalerzy jak psu buda .Najpierw to trzeba z tym zrobić pożądek ,a ci co mają więcej niż jeden samochód to fakt niech się martwią .
                        • robb80 Re: strefa ruchu 27.08.12, 07:23
                          Jak zapłacisz za miejsce to będzie Ci się najeżało. Ja za swoje zapłaciłem 5 czy 7 tysiaków i mam...
                          • katechana1 Re: strefa ruchu 27.08.12, 10:38
                            Dokładnie smile
                            • mf06 Re: strefa ruchu 11.09.12, 09:20
                              Nie do końca dokładnie....
                              Zapominacie, że zasady sprzedaży się zmieniały i nie można do nikogo mieć pretenscji, że kupił z miejscem nieoznaczonym w cenie mieszkania (Rajska I). Należy się i koniec , takie były zasady. A, że później kazali za miejsce płacić, to już inna sprawa. Chcecie mi powiedzieć, że jak kupiłbym 7 lat temu i miałem miejsce, to teraz muszę wykupić bo inni kupowali, a może powinienem dopłać, bo np. kupiłem 4 k zl z metra, a potem było po 6k zl.????
                              Ludzie, litości. Zawiść to bardzo zła cecha.
                              Przyczepcie się do tych co mają > 1 auta i nie zapewnili sobie miejsc, albo jeżdżą służbowymi, a prywatny stoi. Z tego co wiem od ochrony wielu takich, a wątpię, żeby dokupowali miejsca.

Jeszcze bardzo bym prosił myślących inaczej zastawiających samochody prawidłowo parkujące o niezastawianie, bo cierpliwość ma swoje granice, a lakiernik drogi.
                              • rajski_man Re: strefa ruchu 24.10.12, 15:35
                                Teraz niestety nie można kupic miejsca bo nie ma. Moze jak pozyska sie nowe tereny.
                                • robb80 Re: strefa ruchu 24.10.12, 15:45
                                  zawsze można wynająć. jest tyle pustych miejsc wzdłuż złotej renety wink
                                  • iwus-1982 Re: strefa ruchu 24.10.12, 18:29
                                    I kupic z drugiej ręki.
                                    Nawet ostatnio było ogłoszenie ... i na tablicy i na forum.
                                    • rajski_man Re: strefa ruchu 24.10.12, 18:51
                                      Już kupiłem , ale potrzebuje drugiego miejsca. Niestety już sprzedane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka