zubi-zu 25.01.14, 00:18 Strażacy znowu wyją o północy. Mam wielki szacunek dla ich ciężkiej i niebezpiecznej pracy ale wciąż nie potrafię zrozumieć dlaczego w dwudziestym pierwszym wieku wciąż używają metod dziewiętnastowiecznych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.adam27 Re: Straż 26.01.14, 17:38 To fakt, że niektórzy nie chcą uwierzyć, że żyjemy w XXI wieku i włączanie syren to jakiś absurd. W zeszłym roku sąsiad monitorował pracę naszej administracji w sprawie interwencji w w/w sprawie i był efekt: wyło sporadycznie. Czyli trzeba ponowić "monitoring". Pewnie wiele osób dzwoniło do administracji w tej sprawie. Ja też zadzwonię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
platinium77 Re: Straż 26.01.14, 19:29 Mieszkam w Jabłonnie od 1976r i nigdy nie słyszłem zeby komuś pszeszkadzała OSP. Najlepiej zadzwonić na policje tam już jak słyszą hasło Rajska Jabłoń to już się śmieją..... Odpowiedz Link
adam.adam27 Re: Straż 26.01.14, 19:44 platinium77 napisał(a): > > Mieszkam w Jabłonnie od 1976r i nigdy nie słyszłem zeby komuś pszeszkadzała OSP > . > Najlepiej zadzwonić na policje tam już jak słyszą hasło Rajska Jabłoń to już si > ę śmieją..... Nie wiem co w tym śmiesznego!!!!!!!!!!!!!!!!! Raczej tragicznego! Czyli weżmy komórki do ręki-oki! Odpowiedz Link
kunapawel Re: Straż 29.01.14, 10:56 Sam jestem strażakiem ochotnikiem w rodzimych stronach. Kiedy słyszę sygnał syreny mam ochotę pobiec i wziąć udział w akcji RATOWNICZEJ! Ratowniczej - na daremno nie używają syreny! Oni służą nam wszystkim, pomagają w wypadkach i pożarach, chyba że jest ktoś co takiej pomocy nigdy nie będzie potrzebował... Sms flash, który dociera do druhów, nie zawsze jest tak słyszalny jak syrena. I daję to lepszy efekt nawet w XXI w. Odpowiedz Link
mablo36 Re: Straż 29.01.14, 23:23 W austriackich wioskach,które są bardziej cywilizowane niż nasze,strażacy wzywani są wyciem syreny. Odpowiedz Link
rajskimieszek Re: Straż 01.02.14, 11:52 Z tego co wiem to w całym naszym Powiecie używane są syreny alarmowe przez Ochotniczą Straż Pożarną. Odpowiedz Link