25.01.14, 00:18
Strażacy znowu wyją o północy. Mam wielki szacunek dla ich ciężkiej i niebezpiecznej pracy ale wciąż nie potrafię zrozumieć dlaczego w dwudziestym pierwszym wieku wciąż używają metod dziewiętnastowiecznych.
Obserwuj wątek
    • adam.adam27 Re: Straż 26.01.14, 17:38
      To fakt, że niektórzy nie chcą uwierzyć, że żyjemy w XXI wieku i włączanie syren to jakiś absurd.
      W zeszłym roku sąsiad monitorował pracę naszej administracji w sprawie interwencji w w/w sprawie i był efekt: wyło sporadycznie. Czyli trzeba ponowić "monitoring".
      Pewnie wiele osób dzwoniło do administracji w tej sprawie. Ja też zadzwonię.
      Pozdrawiam.
      • platinium77 Re: Straż 26.01.14, 19:29

Mieszkam w Jabłonnie od 1976r i nigdy nie słyszłem zeby komuś pszeszkadzała OSP.
        Najlepiej zadzwonić na policje tam już jak słyszą hasło Rajska Jabłoń to już się śmieją.....
        • adam.adam27 Re: Straż 26.01.14, 19:44
          platinium77 napisał(a):

>
          > Mieszkam w Jabłonnie od 1976r i nigdy nie słyszłem zeby komuś pszeszkadzała OSP
          > .
          > Najlepiej zadzwonić na policje tam już jak słyszą hasło Rajska Jabłoń to już si
          > ę śmieją.....

Nie wiem co w tym śmiesznego!!!!!!!!!!!!!!!!! Raczej tragicznego! Czyli weżmy komórki do ręki-oki!
          • kunapawel Re: Straż 29.01.14, 10:56
            Sam jestem strażakiem ochotnikiem w rodzimych stronach. Kiedy słyszę sygnał syreny mam ochotę pobiec i wziąć udział w akcji RATOWNICZEJ!
            Ratowniczej - na daremno nie używają syreny!

Oni służą nam wszystkim, pomagają w wypadkach i pożarach, chyba że jest ktoś co takiej pomocy nigdy nie będzie potrzebował...

Sms flash, który dociera do druhów, nie zawsze jest tak słyszalny jak syrena. I daję to lepszy efekt nawet w XXI w.
      • mablo36 Re: Straż 29.01.14, 23:23
        W austriackich wioskach,które są bardziej cywilizowane niż nasze,strażacy wzywani są wyciem syreny.
        • rajskimieszek Re: Straż 01.02.14, 11:52
          Z tego co wiem to w całym naszym Powiecie używane są syreny alarmowe przez Ochotniczą Straż Pożarną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka