Dodaj do ulubionych

LEWOSKRęT w kierunku Warszawy

28.06.07, 09:48
Witam.
W związku z informacjami jakie otrzymaliśmy, iż GDDKiA nie planuje nam
zabezpieczyć możliwości skrętu z osiedla z ul. Złotej Renety w kierunku
Warszawy (a po drodze przychodnia, przedszkole, urząd gminy itp),
przygotowaliśmy do nich petycję w sprawie wyznaczenia lewoskrętu. Na chwilę
obecną wygląda sytuacja tak, iż skręcać w lewo z osiedla możemy tylko po
przejechaniu przez teren należący do Kauflandu, a więc w każdej chwili możemy
zostać tej możliwości pozbawieni. GDDKiA stwierdza, że możemy sobie przecież
skręcać w prawo i zawracać na rondzie koło Obi. Jesteśmy w związku z tym
skazani na zaliczanie koszmarnego korka, gdyż rano całe Legionowo będzie
wbijało się przez rondo na obwodnice. Taka sama sytuacja dotyczy skrętu z
kierunku od Legionowa na osiedle. Jest on również możliwy tylko i wyłącznie
przez teren Kauflandu i Obi.
Stąd prośba do wszystkich mieszkańców o składanie podpisów pod petycją w
sprawie wyznaczenia lewoskrętu z osiedla.
PETYCJA z listą podpisów leży w biurze administracji i jest dostępna na każdym
dyżurze.
Prosimy o aktywne włączenie się w tą akcję, gdyż jest ona prowadzona w ogólnym
interesie wszystkich mieszkańców.

Pozdrawiam
Małgorzata Polikarska
Zarząd WM RJ
Obserwuj wątek
    • lokatorrr Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 03.08.07, 17:51
      No faktycznie jest problem z wjazdem od strony Legionowa.Zamknęli jedną
      dojazdówkę i lewoskręty.Tylko czy takie petycje są skuteczne.Ciekawe jak
      załatwili sprawę mieszkańcy domków pod lasem.Zdaje się,że przy okazji będą mieli
      wcinkę do obwodnicy i kawałek drogi. Chyba ,że to co teraz budują ma czemu
      innemu służyć.
    • draganek11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 16:50
      Witam,
      Ponieważ w jednym z bieżących wątków powrócił temat braku lewoskrętu,chciałabym
      zapytać czy ta petycja została już oddana do GDDKiA-jeżeli tak,to czy ktoś wie
      jakie są tego efekty?
    • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 17:41
      ja Was nie rozumiem
      otworzą obwodnicę wtedy będzie się skręcać w prawo do wafki
      lewosktręt z kauflanda pozostanie dla tych ktorzy będą chcieli jechać w innych kierunkach, z reguły "lokalnie"
      krzyżówka się dramatycznie rozluźni
      po co te dramatyzowanie?
      swoją drogą powinno się też podziękować gminie za taką sytuację
      • draganek11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 17:49
        Barbossa1,proszę pamiętać,że lewoskręt jest potrzebny choćby ze względu na
        fakt,że obwodnica tak naprawdę będzie omijać Jabłonnę-lewoskręt oznacza nie
        tylko drogę do Warszawy bez zawracania ale też dostęp do drogi prowadzącej do
        przychodni,poczty,biblioteki,szkoły,przedszkola itd.
        Obwodnicą do tych wszystkich miejsc mieszkańcy nie dojadą....
        • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 18:03
          a co ja napisałem, nie zrozumiałeś?
          obwodnica odciąży ruch na ulicy, będzie łatwiej o właczenie się do ruchu
          ja bym walczył o wydłużenie czasu trwania światła, to powinno dać się załatwić w miarę szybko
          • tesia11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 20:34
            Widzę że niektórym nie przeszkadza to że muszą przejeżdzać przez
            czyjś prywatny teren i w każdej chwili ta możliwość może zostać im
            odebrana. Ciekawe co zrobisz „barbarossa1” jeśli zagrodzą nam ten
            wyjazd. Kupisz sobie helikopter? Wtedy wydłużenie światła nie bedzie
            potrzebne.
            Ja codziennie jade w kierunku Nowego Dworu i lewoskręt jest mi
            niezbedny. A może ktos wie co dzieje sie z planami połączenia
            naszego osiedla z ul. Szkolną? to chyba jest jedyne rozwiązanie
            naszego problemu.
            • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 20:45
              kupię sobie mechanicznego kreta, takiego jak miał Tytus i Ska
              JAKI PRYWATNY TEREN?
              • rookie35 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 21:03
                Uzupełnij trochę swoją wiedzę na ten temat i wtedy dopiero dyskutuj, bo widzę,
                że kompletnie nie wiesz o co chodzi...
                • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 21:05
                  rookie35 napisał:

> Uzupełnij trochę swoją wiedzę na ten temat i wtedy dopiero dyskutuj, bo widzę,
                  > że kompletnie nie wiesz o co chodzi...

no to oświeć mnie, przecież Ty możesz uzupełnić moją wiedzę
                  • rookie35 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 21:17
                    barbossa1 napisał:

> rookie35 napisał:
                    >
                    > > Uzupełnij trochę swoją wiedzę na ten temat i wtedy dopiero dyskutuj, bo w
                    > idzę,
                    > > że kompletnie nie wiesz o co chodzi...
                    >
                    > no to oświeć mnie, przecież Ty możesz uzupełnić moją wiedzę

Zadaj sobie trochę trudu i poprzeglądaj inne wątki (nie będę powielał
                    informacji, które już tu są...)
                    • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 21:30
                      czyli nie masz nic do powiedzenia, ok "wiesz" tylko, że ja nie wiem
                      • tesia11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 12.12.07, 22:36
                        Postanowiłam jednak Cię oświecić bo nie mam ochoty czytać
                        bezsensownych dyskusji na forum.
                        Co do tego że parking przed Kauflandem jest włsnościa prywatną chyba
                        nikt nie ma wątpliwości (chyba że „barbossa1” jest innego zdania),
                        ale niektórzy może nie wiedzą że droga obok parkingu która obecnie
                        prowadzi na osiedle również należy do właściciela Kauflandu.
                        Czy już "wiesz" o co chodzi? A nastepnym razem proponuje zaczerpnąć
                        troche informacji albo poczytać poprzednich watków zanim wypowiesz
                        sie publicznie.
                      • mageras Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 16:55
                        NIE WIEM CZY TO WAżNE ALE TO NIE PIERWSZY WąTEK W KTóRYM BARBOSSA1 WYARTYKUłOWAł
                        ODPOWIEDź DELIKATNIE MóWIąC DZIWNEJ I TREśCI (NIE WIADOMO W JAKIM CELU) MAM
                        WRAżENIE żE WYłąCZNIE PO TO ABY POZACZEPIAć INNYCH, MOżE JEST SAMOTNY POPROSTU
                        wink)???

W KAżDYM RAZIE PROPONOWAłABYM ZWRóCIć (ALBO MOżE NIEZWRACAć) UWAGę NA POSTY
                        PRODUKOWANE PRZEZ WW OSOBę
                        • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 18:36
                          i czego ryczysz?
                          w osiedlu drzemie wielki potencjał, ale wolicie chować się za czyimiś plecami i zwalać winę na wszystko, tylko nie na swoją indolencję
                          możesz mnie ignorować, jak i każdy inny forowicz, tyle, że to forum i jak na razie każdy ma prawo coś napisać, a że od niedawna jestem związany z osiedlem to poczuwam się do dyskusji na tym forum
                          • tesia11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 19:45
                            Żeby włączać się do dyskusji dobrze najpierw mieć argumenty.
                            Widziałam że udzielałeś się też w wątku w którym był podany link do
                            strony z artykułem na temat drogi o której mowa na początku. Dobrze
                            jest najpierw przeczytać poprzednie wypowiedzi a dopiero zabierac
                            głos w dyskusji. Dla ułatwienia podam tytuł: „TiO Rajska Jabłoń,
                            piekielna droga”. radze do jiego wrócic zamiast obrażać innych.

barbossa1 napisał:

> i czego ryczysz?
                            > w osiedlu drzemie wielki potencjał, ale wolicie chować się za
                            czyimiś plecami i
                            > zwalać winę na wszystko, tylko nie na swoją indolencję
                            > możesz mnie ignorować, jak i każdy inny forowicz, tyle, że to
                            forum i jak na ra
                            > zie każdy ma prawo coś napisać, a że od niedawna jestem związany z
                            osiedlem to
                            > poczuwam się do dyskusji na tym forum
                            • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 21:38
                              a jaka to obraza najjaśniejszego majestatu poczyniona przeze mnie została
                              co do artykułu, to komantarz "moje trzy grosze" niejakiego Karola jakże trafnie podsumowuje to co i ja o tym wszystkim myslę
                              gmina robi wszystkich w konia, a o włączeniu do ul.Szkolnej to można sobie pomarzyć, czemu nie
                              • victoria1231 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 21:42
                                IGNOROWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • tesia11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 22:06
                                  masz rację „victoria1231” nic innego nie pozostaje tylko
                                  IGNOROWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! bo nie ma po co strzepić sobie języka.
                                  • barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 13.12.07, 22:30
                                    własnie, cały czas to robicie, chociaż lepiej tu pasuje indolencja

ps
                                    mogę i ja?
                                    please

czy na zasadzie wron powinienem krakać jak reszta?
                              • draganek11 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 14.12.07, 11:21
                                barbossa1 napisał:

> gmina robi wszystkich w konia, a o włączeniu do ul.Szkolnej to można sobie poma
                                > rzyć, czemu nie

Co do połączenia ul.Złotej Renety z ul.Szkolną to trwają prace nad
                                projektem-efekt mamy poznać już 21/12(wysłałam zapytanie do P.Smolińskiego na
                                jakim etapie są prace nad projektem i kiedy zacznie być realizowany,dam znać gdy
                                otrzymam odpowiedź),a modernizacja naszej drogi dojazdowej do
                                Osiedla(przedłużenie itd.) jest w oficjalnych planach Gminy,które są do wglądu
                                na stronie Urzędu.

• barbossa1 Re: LEWOSKRęT w kierunku Warszawy 14.12.07, 21:28
                                  tak jak Złotej Renety miała być drogą publiczną, w całości
                                  i co z tego? ano nic i nic też z innych "pomysłów" będzie
                                  tu jestem pesymistą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka