kiwaczek1122 18.12.07, 14:47 W dniu dziśiejszym ruszuyła obwonica Jabłonny ciekaw jestem jaki bedzie ona miała wplyw na nasze życie na osiedlu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
17aga Re: I śię stało 18.12.07, 15:52 Ciekawa jestem opinii, bo dopiero za jakiś czas się wprowadzam. Jak tam z hałasem, ekrany sie sprawdzają? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kiwaczek1122 Re: I śię stało 18.12.07, 16:20 Napewno ci co mieszkaja przy samej obwodnicy sytuacje mają nie do pozazdroszczenia a dalej zapewno jest cicho Odpowiedz Link
tesia11 Re: I śię stało 18.12.07, 22:29 Mieszkam przy obwodnicy. Właśnie otworzyłam okno i stwierdzam że nie ma tragedii, słychać tylko lekki szum. Trzeba pewnie wziąć jeszcze poprawke na to że jest poza szczytem ale za to samochody jadą szybciej więc szum jest większy. PS.Mam nadzieję że w naszej okolicy nie ma zbyt wielu zwolenników motorów i nikt wiosną czy latem nie wpadnie na pomysł urządzania wyścigów w środku nocy bo nawierzchnia równa (jak na razie) i kusząca. Odpowiedz Link
victoria1231 Re: I śię stało 18.12.07, 22:56 Ja mam nadziej ze ta obwodnica rozładuje te KORKI i nam łatwiej będzie wyjechac z osiedla ze beda same plusy! Pozdrawiam Odpowiedz Link
agus256 Re: I śię stało 19.12.07, 11:55 korki to rozładują się jak będzie most. Teraz nie ma co marzyć. Dziś stałam dłużej niż wczoraj i w poniedziałek, ale to może przypadek.... ale nie słyszalam samochodów Odpowiedz Link
mageras Re: I śię stało 18.12.07, 23:08 Amatorów motorów czy wyścigów to akurat w Legionowie nie brakuje na szczęście POLICJI też (hihi) Odpowiedz Link
anathea78 Re: I śię stało 19.12.07, 08:43 Dziś jechałam naszą nową obwodnicą z Jabłonny do Warszawy w okolicach 6.20 i rzeczywiście w Jabłonnie przy przystanku Pałac jest różnica-puściutka ulica. Ale po wjeździe na 3-pasmówkę, a właściwie tuż przed wjazdem przy Piaskowej jest już korek.Najgorsze jednak jest to,że ta droga przechodzi potem w jednopasmową i niestety stoi się DŁUŻEJ niż zwykle. Tak więc droga która zajmowała mi 10-15 minut zajmuje mi teraz 30-35. Odpowiedz Link
assessander Re: I śię stało 19.12.07, 09:04 Faktycznie w korku stałem 30 minut co standardowo dotychczas było ca 15 . Nie podoba mi się to . No ale pozytywnie widzę powrót do domu, wczoraj śmigłem jak szalony Odpowiedz Link
sevq Re: I śię stało 19.12.07, 09:31 jak narazie nic lepiej, poleszy sie pewnie dopiero wtedy jak zrobiacałość... ja tez dzisiaj stałem ok 25 min porazka Odpowiedz Link
arielat2 Re: I śię stało 19.12.07, 10:04 Stało się... pojechałem rano ok.7.25 obwodnicą. Śmigam - puściutko jestem w szoku... przez 1 minutę. a później 20 minut na nowym rondzie. Porażka Odpowiedz Link
grzegorz_fr Re: I śię stało 19.12.07, 15:23 Totalna porażka! I nie chodzi mi tu o hałas, bo ten nawet pomimo tego że mieszkam przy obwodnicy jest naprawdę na niskim poziomie, ale o to że, wyjazd z Jabłonny zajmuje teraz 100% więcej czasu niż przed otworzeniem obwodnicy. Ta pseudo obwodnica powinna mieć miejsce tylko w przypadku poszerzenia brakujacego fragmentu!... Odpowiedz Link
robaczek2001 Re: I śię stało 19.12.07, 20:22 no właśnie przed wąskim gardłem widziałem budowę budynku a myslę sobie, że to oznacza brak wykupu terenu przez gminę (po lewej stronie jadąc z Jabłonny przed trzema pasami) Ja omijam korki jadąc do Legionowa a potem na Marki - ale co z tego jak widukt remontują... dodam jeszcze, że zanim się polepszy to się pogorszy mam na myśli zamknięcie dwóch pasów na Modlińskiej w celu przebudowy drogi pod dojazdy do mostu Odpowiedz Link