23.05.08, 14:58
Drodzy Sąsiedzi!
Czy Aster przedstawił już swoją ofertę dla naszego osiedla ? Doszły do mnie
informacje , że w niektórych blokach lokatorzy korzystają z oferty Aster'a.
jeśli tak to czy możecie podać informację jak cenowo przedstawia sią oferta
tego operatora.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • meczopuch Re: AsterCity 23.05.08, 16:51
      Cennik dot. internetu jest na stronie www.aster.com.pl. Osiedle nie
      wynegocjowało żadnych zniżek jeśli chodzi o internet. Natomiast
      jeśli chodzi o TV kablową to za pakiet podstawowy, bodajże 60
      programów, cena 38zł.
    • tonieja12 Re: AsterCity 23.05.08, 17:46
      Witam sąsiada najlepiej o informacje pytać u źródła: 0606-880-462(
      ASTER)

Pozdr.
      GG
      PS
      tak na przyszłość taki wątek już jest!!!:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35380&w=78956598&a=79364053
    • lokator_18 Re: AsterCity 26.05.08, 16:00
      zadałem na stronie www aster pytanie czy na Sadowej 16 jest możliwa tv kablowa.
      otrzymałem e-mail zwrotny że jest to technicznie niemożliwe (stan na 26-05) i
      nie wiedzą kiedy będzie to możliwe.
      nie chce już czekać nie wiadomo ile. jak poprosiłem C+ o wycenę to teraz dzwonią
      do mnie raz w tygodniu-widać zależy im na nowych klientach.

co do Aster to i tak lepsza obsługa niż w okolicznej firmie Hobby. zapytałem o
      radiowy internet, miał się ze mną skontaktować handlowiec/monter i od miesiąca
      cisza. 45 lat socjalizmu zrobiło swoje.
      • draganek11 Re: AsterCity 26.05.08, 16:59
        Przecież już od jakiegoś czasu(2 tygodnie?) po osiedlu krąży wyznaczony przez
        aster ph i podpisuje umowy-podłączenia są porobione już dawno,więc ktoś
        niezorientowany musiał odpowiedzieć na to zapytanie.Jak wrócę do domu to mogę
        podać namiary na tego ph,który obsługuje rajską.Co do cen,to zbliżone do tych na
        stronie,ale oferta,którą otrzymałam nie jest zbyt czytelna i rozmowa z
        przedstawicielem wydaje się być niezbędna.
        • babaloo1 Re: AsterCity 26.05.08, 20:05
          Ja również wysłałem zapytanie do Aster. W odpowiedzi zadzwoniła do mnie pani i
          poinformowała, że nowe bloki (17, 18 i 19) nie mają jeszcze zawiązanej wspólnoty
          mieszkaniowej, przez co nie można zaoferować nam jeszcze usług. Także jeszcze
          chwilkę musimy poczekać.
          • meczopuch Re: AsterCity 27.05.08, 07:49
            A to dziwne.. Mieszkam w 19-stce i od paru dni mam w domu
            zamontowany internet i kablówkę z astera. Na klatkach wiszą
            informacje i nr tel z aster. Trzeba tylko zadzwonic i umowic się na
            spotkanie i w pare dni internet jest już podłączony..

babaloo1 napisał:

> Ja również wysłałem zapytanie do Aster. W odpowiedzi zadzwoniła do
            mnie pani i
            > poinformowała, że nowe bloki (17, 18 i 19) nie mają jeszcze
            zawiązanej wspólnot
            > y
            > mieszkaniowej, przez co nie można zaoferować nam jeszcze usług.
            Także jeszcze
            > chwilkę musimy poczekać.
            • babaloo1 Re: AsterCity 27.05.08, 11:55
              W takim razie mają tam niezły burdel smile
              U mnie na klatce nic nie ma - w takim razie przejdę się do 19 i wezmę ten numer.
              Dzięki za info !
              • tonieja12 Re: AsterCity 27.05.08, 17:25
                Witam sąsiadów. jeżeli chodzi o Sadową 14 i 16 nie są jeszcze
                podłączone być może będą podłączone do końca mieś. i tylko te bud sa
                nie podłączone. a jeśli chodzi o aster to zdzwońcie 0-606-880-462.

Pozdr.
                GG
                • dobryinternet Re: AsterCity 28.05.08, 09:33
                  Na Sadowej 14, 16 i Krąselki 2 działa firma GVT, która dostarcza Internet.
                  • klara321 Re: AsterCity 01.06.08, 11:31
                    Witam,
                    Chciałbym sie zapytac jak podlaczyc np. cyfrowy polsat, chyba talez
                    nie jest potrzebny na Sadowej 16 ze wystarczy podobno sam dekoder i
                    tylem jak to rozwiazaliscie u siebie ? czy czekacie na aster ?
                    • lokator_18 Re: AsterCity 01.06.08, 15:15
                      od dwóch dni mam cyfrę+ (Sadowa 16). wystarczy mieć sam dekoder. do tego trzeba
                      się zaopatrzyć w przewód łączący gniazdko w ścianie z dekoderem (5-8zł) oraz
                      przewód łączący dekoder z telewizorem (w moim przypadku HDMI - 40zł). wszystko
                      chodzi lux. poziom sygnału 4,5/5. kanały HD także OK. zaznaczam że nie mam
                      dekodera z dyskiema do tego potrzebny jest chyba drugi sygnał antenowy i tu
                      właśnie zasadne jest powieszenie "miski" na balkonie.
                      umowa jest na 18 miesięcy. po tym czasie przyjdzie pora na drugą szansę dla
                      Aster. póki co firma nie zachęciła mnie do niczego sądząc że jest monopolistą.
                      na szczęście tak nie jest. nadmieniam że byłem u nich osobiście a i dzwoniłem
                      kilkakrotnie, majlowałem ale nie zaproponowano mi nic - nawet "poczekaj chłopie
                      na nas bo jesteśmy eksrta". do tego informacje od konsultantów nie są zbieżne.
                      każdy mówi co innego.
                      • babaloo1 Re: AsterCity 04.06.08, 05:26
                        U mnie podobnie - zdążyłem zniechęcić się do Aster przez brak informacji. Po
                        kilku kolejnych bezskutecznych próbach dodzwonienia sie do konsultanta
                        przeszedłem się do pierwszego lepszego salonu i wybrałem telewizję N. Za 99
                        złotych dostaje się dekoder bez nagrywarki. Podłączenie do tego gniazdka w
                        mieszkaniu i sygnał w b.dobrej jakości.
                        Za 48 zł miesięcznie przez pierwsze 6 miesięcy wszystkie pakiety, później 3
                        płatne standardowo (po 16 zł każdy ) + jeden za 1zł a po kolejnych 6 miesiącach
                        płaci się normalnie (można zrezygnować z dodatkowego pakietu za złotówkę i
                        ciągle wychodzi 48 zł). Dodatkowo przez 4 miesiące dodatkowe kanały filmowe
                        gratis. A to wszystko w umowie na 15 miesięcy.
                        Jakość naprawdę super - szczególnie programów HD.
                        • szepiet12 Re: Aster 11.06.08, 19:52
                          Nareszcie pojawiły się w nowych blokach ogłoszenia Aster. Ale ceny jak zwykle
                          od....Są jakieś konkrety, czy trzeba tylko poprzez kontakt z handlowcem
                          dowiedzieć się o cenach pakietów.
                          • 17aga Re: Aster 12.06.08, 08:11
                            Nie jest chyba taka fatalna ta oferta.
                            Internet i kablówka za niecałe 100 zł.
                            W kablówce jest niepełna lista pakietu Basic (podobno nie wszystkie kanały są tu
                            dostępne - szczerze mówiąc nie bardzo to rozumiem..., ale cóż). W każdym razie
                            dla mnie ta lista jest wystarczająca. Koszt - ok.40 zł.
                            Jeśli chodzi o internet, to jest kilka pakietów do wyboru. My wybraliśmy 768
                            kb/s w dzień i 1,5 Mb/s w nocy za ok. 50 zł. Myślę, że będzie wystarczający.
                            Montaż 2 dni od podpisania umowy.

Pozdrawiam
                            • rajski.pl Zbiorcza antena TV 12.06.08, 08:46
                              Witam

Przepraszam że nie w temacie Aster ale też chodzi o programy TV.
                              Korzystam z tego wyjścia w gniazku w ścianie i odbieram parę
                              kanałów TV.
                              Wniskuję że gdzieś na bloku jest jakaś zbiorcza antena.
                              Moje pytanie:

Czy jest pobierana jakś opłata za to, powiedzmy w czynszu?

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka