Dodaj do ulubionych

internet z NETI

10.02.09, 19:31
Witam. Jestem mieszkańcem bloku przy ul. Sadowa 6. Wprowadziłęm się niedawno i mam pytanie jak w temacie. Orientuje się ktoś czy w moim bloku jak i na naszym osiedlu jest możliwość podłączenia internetu własnie za pośrednictwem Neti? Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że w mieszkaniu podłaćzyć internet nie będzie problemu - tylko nie dopytałem się jaki winkWyjscia telefoniczne są ale co w nich jest to nie wiem wink Czy ktoś korzysta z usług tego operatora tutaj? Jeśli tak to ile kosztuje podłaczenie i czy długo trzeba czekac ? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • eorazm Re: internet z NETI 11.02.09, 08:30
      Chodziło mu raczej o lokalną sieć osiedlową.Netia to nie wiem czy
      działa na tym terenie,może ktoś ma lepsze informacje ale wątpię.Można
      też podłączyć się przez Aster.Pozdrawiam.

www.rajskajablon.net
      • brewczu Re: internet z NETI 11.02.09, 15:01
        Tyle, że jak spojrzałem na stronie Aster to ceny za ich internet są niestety dość wysokie. Tu kieruje pytanie do mieszkańców "starszej" częsci osiedla z jakiego internetu korzystaja? Bo z tego co sie doczytałem to na naszym osiedlu nie jest tak samo w każdym bloku wink co wynika, że osiedle zbudowane zostało w odstępach czasowych. A jak jest z podłączeniem GVT w Sadowej 6 ? Czy lepsza jest Aster czy GVT ? Bo w poprzednim miejscu zamieszkania widziałem jak moi znajomi męczyli się z radiówkami i jakoś nie mam do nich zaufania.Pozdrawiam
        • marron_1 Re: internet z NETI 12.02.09, 17:32
          Do GVT podłączone są bloki Wspólnoty RJ IV, prawdopodobnie też te najnowsze.
          Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z nimi. Tel (0 22) 382-11-45. Działa
          nieźle, czasem zawiesza się na 5 min. Z Netii można korzystać poprzez
          pośrednictwo TP. Telefon z socjalnym abonamentem a potem internet przez Netię
          podłączony do gniazdka, ADSL. Z tego co wiem to oferują również radiowy
          Internet, podobnie jak Orange FreeDom Pro. Na pewno oferty będą wywieszone na
          tablicach informacyjnych na klatkach schodowych.
          • kornelia_wondolowska Re: internet z NETI 12.02.09, 19:39
            Sadowa 4. Mam Internet z Netii od prawie roku. Założylismy bo
            irytowało nas wolne działanie sieci osiedlowej. Netia działa ok.
            Koszt 66 zl brutto.
            • szwejas Re: internet z NETI 17.02.09, 22:55
              Ja mam internet w Net Serwis (isp.net-serwis.pl/). Nie wiem czy działają
              we wszystkich blokach. Ja mam abonament 50 zł brutto za 1M i przeważnie mam te
              1M. Czasami wolniej ale nie wiele i póki co przez 2 tygodnie żadnej przerwy. Tak
              więc polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka