Gość: Rurecki IP: *.Router.Korbank.pl 31.01.11, 11:59 Jakby ktoś nie zauważył, to zniknęła tabliczka ograniczająca jego działanie. Więc uwaga na kontrole policyjne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h 31.01.11, 12:27 A jaki tego sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: 82.177.11.* 31.01.11, 13:29 To raptem 50m bus pasa, ktore w zasadzie nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: 193.164.157.* 31.01.11, 15:50 Gratuluję wdrozenia! Długo ktoś nad tym myslał? A z Leszczynowej mam skakać jak żabka na drugi pas? Wiem, wyjazd z Leszczynowej nalezy zamknąć, ale póki co... Proszę od razu iść po premię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.devs.futuro.pl 31.01.11, 16:40 > Długo ktoś nad tym myslał? A z Leszczynowej mam skakać jak żabka na drugi pas? No coz... to juz twoj problem. Ewentualny patrol rozliczy cię za niestosowanie się do znaku i będziesz stówkę do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.jmdi.pl 31.01.11, 22:03 Dzięki Panu, jest nadzieja, ze kiedyś się gminie pieniądze skończą na patrole - i wszystko wróci do normy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passenger Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 23:33 ...jeżeli za normę uważasz bezprawie..., ale już pomału czai się ARTR i wtedy skończy się "cwaniakowanie" albo przesiadka do busa (skoro tak lubisz buspasy) www.youtube.com/user/SISKOMTube#p/c/ECF2B941D156E9A6/0/3J8XXoBeMJk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.jmdi.pl 04.02.11, 19:37 Gość portalu: passenger napisał(a): > ...jeżeli za normę uważasz bezprawie..., ale już pomału czai się ARTR i wtedy s > kończy się "cwaniakowanie" albo przesiadka do busa (skoro tak lubisz buspasy) > A to już jest ciekawe - cwaniaki załatwiły sobie bus-pas, teraz wyrywają po kawałku kolejne wysepki. A ja przestanę płacić podatki w tym mieście cwaniakowych bus-pasów i tyle dostaniecie do dopłaty do swoich biletów autobusowych. Akcie "brat PIT", płać w swoim mieście będziecie sobiemogli zapisać dla siebie i sami sobie płacić dopłaty do biletów. Mam nadzieję, że bilet jednorazowy będzie kosztował 5PLN, a miesięczny 500PLN. I wtedy bus-pasy mogą być wszędzie. Oszołomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.Router.Korbank.pl 01.02.11, 09:54 > kiedyś się gminie pieniądze skończą na patrole - i wszystko wróci do normy :) Wtedy pojawią się fotoskrzynki, które na siebie same zarobią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: 217.153.76.* 01.02.11, 14:18 nie bój sie sie zbrudzi przednią rameczkę i wio Odpowiedz Link Zgłoś
upi Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h 01.02.11, 14:38 "Gość portalu: dosc napisał(a): > nie bój sie > sie zbrudzi przednią rameczkę i wio" I mandacik się złapie mam nadzieję za zbrudzoną rameczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.Router.Korbank.pl 01.02.11, 14:50 > sie zbrudzi przednią rameczkę i wio A jak na końcu policja zdejmie za brudną rameczkę to się zapłaci 3x więcej niż za jazdę po buspasie. Nie opyla się. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h 01.02.11, 10:03 A kto tam widział korek w godzinach innych niż poranne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromanik Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 22:15 dorek3 napisała: > A kto tam widział korek w godzinach innych niż poranne? Ja, np wtedy, gdy na wiadukcie nad kanałkiem zamknięto lewy pas (ten pod prąd) skutek był taki, że po kilku minutach korek sięgał Płochocińskiej, a karetkę na sygnałach mógłbym nie spinając się wyprzedzić pieszo - gdyby buspas obowiązywał 24h/dobę, to w takich sytuacjach problemu by nie było, zarówno dla pogotowia, które by pojechało buspasem, jak i dla autobusów, a i samochodem byłoby pewnie łatwiej, bo mniej pojazdów tuż przed zwężeniem by zmieniało pas wpychając się przed tych, którzy go zmienili wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: 82.177.11.* 08.02.11, 07:07 Tyle, ze z moich obserwacji wynika, ze kierowcy karetek preferują przeciskanie sie srodkiem dwoch zakorkowanych pasow niz jazde pustym buspasem - przynajmniej zawsze tak sie dzieje na Trasie Toruńskiej. Więć po co im wolny pas skoro i tak beda sie pchac miedzy samochodami? Swoja droga idac tym tokiem rozumowania nalezy wylaczyc z ruchu po jednym pasie na kazdej drodze tylko dla karetek i autobusów. Oczywiscie rozumiem, ze karetka musi dojechac szybko - ale to bardziej zalezy od kierowcow a nie od tego czy na drodze bedzie buspas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromanik Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 20:34 Gość portalu: mmm napisał(a): > Tyle, ze z moich obserwacji wynika, ze kierowcy karetek preferują przeciskanie > sie srodkiem dwoch zakorkowanych pasow niz jazde pustym buspasem - przynajmniej > zawsze tak sie dzieje na Trasie Toruńskiej. Więć po co im wolny pas skoro i ta > k beda sie pchac miedzy samochodami? > Swoja droga idac tym tokiem rozumowania nalezy wylaczyc z ruchu po jednym pasie > na kazdej drodze tylko dla karetek i autobusów. Oczywiscie rozumiem, ze karetk > a musi dojechac szybko - ale to bardziej zalezy od kierowcow a nie od tego czy > na drodze bedzie buspas. Na trasie Armii Korkowej karetki przeważnie jadą okrakiem pomiędzy 3 a 4 pasem, bo zdecydowana większość ambulansów jedzie tamtędy do szpitala bródnowskiego. Inna sprawa, że nie muszą się o 2 lub 3 pasy przeciskać z buspasa na lewo. Pomiędzy 3 a 4 pasem najmniej kierowców zmienia pas, bo głównie toczą się nimi Ci, co i tak jadą na Bródno i tylko na moście trochę kierowców z Wisłostrady się tam przeciska. A na Modlińskiej często widuję karetki omijające korek pasem dla autobusów zyskujące w ten sposób co najmniej kilka minut. Gorzej, jak korek utrzymuje się np. do 10:30 a kierowcy zapychają buspas, który już nie obowiązuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.jmdi.pl 08.02.11, 21:58 > A na Modlińskiej często widuję karetki omijające korek pasem dla autobusów zysk > ujące w ten sposób co najmniej kilka minut. Gorzej, jak korek utrzymuje się np. > do 10:30 a kierowcy zapychają buspas, który już nie obowiązuje... Po tej godzinie (a w zasadzie to juz po 9) na Modlińskiej jest w miarę luźno, więc nie sądze aby karetka miała jakikolwiek problem z przejazdem, no chyba ze bedzie jakas wyjątkowa sytuacja i Modlińska będzie całkowicie zatkana. Ale wtedy buspas i tak nie pomoże bo wszystko się zatka na dojazdach, gdzie utknie takze i ewentualna karetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 19:55 problem w tym, że mandat na wspomnianą "stówkę" dla jednych to coś, a dla innych to nic i aby dla wszystkich był odczuwalny w miarę jednakowo trzeba byłoby go określać nie kwotowo a procentowo np: od rocznych dochodów wykazanych w PIT - jasne że "stówka" jako absolutne minimum by pozostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.jmdi.pl 01.02.11, 21:26 jakby bylo 1000zł to gwarantuje ze od jutra bus pas bedzie pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: 145.248.195.* 02.02.11, 09:55 No rzeczywiście, świetny pomysł... Czyli trzeba jeździć z PITem, żeby policjant mógł wyliczyć odpowiednio dotkliwy mandat; tylko nie wiem czy nasi policjanci poradzą sobie z taka matematyką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 22:26 ...sprawa prosta i do załatwienia - policjant miałby taryfikator nie "złotowy" jak jest teraz a "procentowy" i zamiast 100zł by dawał np. 0,2% a zamiast 500zł - np. 1% itd. Po powrocie do domu można spokojnie wziąć kalkulator w dłoń, wyliczyć i zapłacić tyle ile wychodzi a jak nie to i tak Urząd Skarbowy na koniec roku wyrówna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pod prąd i po chodniku IP: *.jmdi.pl 01.02.11, 19:48 a to chyba w tym rejonie.... www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,-quot-jazda-swobodna-na-bialolece-quot-pod-prad-i-po-chodniku,58235.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Pod prąd i po chodniku IP: 145.248.195.* 02.02.11, 10:03 Bardzo często stoję na Laurowej i szczerze mówiac w ogóle nie przeszkadza mi, że niektórzy mnie wymijają i skręcają w prawo, bo tam albo dojeżdzają do Dorodnej i dalej do "słynnego rondka", albo do BP łamiąc zakaz wjazdu raz lub dwa. Policja czasem tam stoi. Jak ktoś ma ochotę tak jeździć i wpakować się w drugi korek (niewielka lub żadna oszczędnośc czasu) albo narazić na mandat, to dlaczego mam mu to uniemożliwiać ? Ja na tym nic nie tracę, bo stoję w swoim korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passenger Re: Pod prąd i po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 22:38 ...szlachetne, acz niezbyt "zdrowe" podejście do sprawy. Moim zdaniem jak ktoś po mnie wyjechał, to powinien po mnie dojechać (szczególnie w korku) a nie przyspieszać sobie drogę łamiąc przy okazji przepisy. To co on "zarobi" to niestety rozłoży się na wszystkich, których on po drodze minie i którzy po prostu "stracą" - chodzi mi tu o czas ...a wiadomo czas to pieniądz. Brak przyzwolenia i nieuchronna kara - jedyne lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Pod prąd i po chodniku IP: 145.248.195.* 04.02.11, 15:29 ... czyli oby tylko nikt nie miał lepiej niż ja. Ale masz wybór - możesz jechac tak jak oni i narazić się na mandat - nie chcesz, twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passenger Re: Pod prąd i po chodniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 22:28 ...to nie o to chodzi, ja po prostu nie lubię jak ktoś mnie robi w konia. Korek na drodze porównuję do kolejki na poczcie, w sklepie, w banku itp i tak samo w kolejce jak i na drodze nie lubię jak ktoś z tyłu się przede mnie wpycha. Każdy samochód osobowy zajmuje powiedzmy 5m długości pasa, zakładając, że jadąc bezprawnie buspasem wyprzedzi/ominie nas 20-stu "cwaniaków" i już jesteśmy tu gdzie jesteśmy, zamiast być 100m bliżej celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Buspas Leszczynowa-Konwaliowa - 24h IP: *.jmdi.pl 08.02.11, 18:11 No wreszcie dziś zrozumiałem pański żart! Tabliczka o godzinach obowiązywania buspasa leży pod znakiem. Ma Pan rację - odpowiedzialnych za znaki trzeba "ustawić"! Odpowiedz Link Zgłoś