vombatus
11.12.13, 14:16
ostrzegam wszystkich przed zakupami w tym sklepie. w II połowie października zamówiłam zestaw wypoczynkowy (zaliczka bardzo duża bo 30%, 1000,00 zł), dostawa miała być w ciągu 6 tygodni, w terminie do I tyg. grudnia. Tydzień wcześniej zaczęłam tam dzwonić z pytaniem o moje zamówienie, przez kilka dni byłam zbywana. w końcu zażądałam rozmowy z kierownikiem. oddzwoniła chyba pracownica z informacją, że niestety AMK nie dogadało się z producentem (?) i że albo oddadzą mi zaliczkę albo poczekam kolejne 8 tygodni. oczywiście wcześniej ani słowa o tym, że może być jakikolwiek problem, a pieniążki (niemałe) leżały sobie na ich koncie...
zrezygnowałam z zamówienia i zażądałam zwrotu zaliczki. to było tydzień temu, pieniędzy nadal nie mam. mam nadzieję, że je w końcu odzyskam.
aha, kontaktowałam się z producentem mebli, zaproponowali mi, żebym AMK omijała szerokim łukiem i zamówiła to samo w innym salonie...
o sprawie powiadomione zostało biuro warszawskiego rzecznika konsumenta oraz wojewódzki inspektorat inspekcji handlowej. Mam nadzieję, że pozwoli to uchronić innych konsumentów przed podobnymi sytuacjami. Nigdy tego nie robię, ale wkurzyli mnie do tego stopnia, że postanowiłam też na forum ostrzec innych.
najbardziej żenujące jest to, że wydzwaniam tam co drugi dzień z przypomnieniem, że czekam na moje pieniądze, ale zawsze znajduje się jakaś wymówka. zaliczka została ode mnie pobrana migiem, na zwrot czekam tydzień i nic...
kompletnie niepoważne, naprawdę dobrze się zastanówcie zanim wejdziecie do tego sklepu