Dodaj do ulubionych

co ZTM ode..ło ze 101?

IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.15, 21:21
Co ztm odwalilo za numer dzis rano z autobusem 101?nie dosc ze po cichu zmienili rozkład to jeszcze rano podstawili krótki autobus do ktorego na trasie wszyscy nie dali rade wsiąść. Co już na bezczela jak najszybciej chcą kasowac tą linię? A rano Nowodwory nim jadą do metra bo E-8 jeszcze nie kursuje. Kombinują tak : ludzie zrezygnują ze 101 i jak mało ludzi będzie jezdzić to go po cichu "skasują"?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: co ZTM ode..ło ze 101? 16.11.15, 23:45
      Zrezygnują ze 101 na rzecz przesiadki? żart.
    • Gość: gosc Re: co ZTM ode..ło ze 101? IP: *.centertel.pl 18.11.15, 16:45
      Zupełnie klasyczne zachowanie. Od lat udowadniają, że to my jesteśmy dla ZTM a nie oni dla nas.
      Podobny temat forum.gazeta.pl/forum/w,356,157578602,157578602,Co_sadzicie_o_zmianach_w_komunikacji_na_Nowodw_.html
      • sibeliuss Re: co ZTM ode..ło ze 101? 18.11.15, 22:26
        Popatrz na 314, to powinna też być linia typu całodziennego, 7 dni w tygodniu.
        Usiłowanie na bezczela zniechęcić ludzi do 101.
        • Gość: gość Re: co ZTM ode..ło ze 101? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.11.15, 14:18
          przejedź się 101 jeszcze przed 6 rano, zobacz co dzieje się na przystankach, na Tarchominie ludzie nie mogą wsiąść do autobusu, z Nowodworów właściwie wyjeżdża pełen ludzi...
        • Gość: Rychu 314? Żeby tlen woziło? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 20.11.15, 20:25
          516 na nadtłumy w weekendy nie narzeka.
          • Gość: gosc Re: 314? Żeby tlen woziło? IP: *.centertel.pl 22.11.15, 01:09
            Poki 314 jeździło co 7 minut jezdzily nim tłumy do 2. Pozniej ztm go tak opie...l ze zaczął wozić powietrze.

314 jest glownie zwiazana z tramwajem a kursuje w szczycie co 15 minut. Do tego kursuje tylko do 19:30.
            I nie mowie ze ma jeździć co 4 minuty jak tramwaj. No ale na boga... nikt ne chce czekac na tak krotkiej trasie 15 minut.

Gdym chciał żeby 314 woziło powietrze to zrobiłbym dokładnie to co z nim zrobilo ztm.
            • Gość: Rychu Re: 314? Żeby tlen woziło? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 25.11.15, 20:15
              Czyli nie ma pasażerów na Odkrytej? Wyprowadzili się? Tak myślałem.
              • Gość: gosc Re: 314? Żeby tlen woziło? IP: *.jmdi.pl 25.11.15, 23:29
                > Czyli nie ma pasażerów na Odkrytej? Wyprowadzili się? Tak myślałem.

Co to za głupkowaty sposób prowadzenia rozmowy?

Nie, nikt się nie wyprowadził. Po prostu większość zamiast czekać 15 minut na 314 wybiera inne linie mimo, że to wciąż połączenie gorsze w porównaniu z tym co było przed zmianami.

Ja się np. przesiadłem jakiś czas temu do 101 a resztę jak kiedyś zapieprzam piechotą. Niestety jak wracasz od strony Młocin po 19:00 to już się robi komedia. 314 nie ma, e-8 nie ma. Pozostaje 101, które nawet o 20 (np. wczoraj) jest nabite po dach bo jeżdżą krótkie wozy. Nie wspominając, że są 3 wozy na godzinę.

Próbowałbym te zmiany zrozumieć wraz z kolejnym wydłużeniem linii tramwajowej ale to dopiero przyszłość.

Efekt jest taki, że wraz z wydłużeniem 2 systematycznie pogarsza się komunikacja Nowodworów (przynajmniej na kierunku Młociny).
                • sibeliuss Re: 314? Żeby tlen woziło? 26.11.15, 07:56
                  Gość portalu: gosc napisał(a):

> Co to za głupkowaty sposób prowadzenia rozmowy?
                  >
                  Chyba nigdy wcześniej nie dyskutowałeś z Rychem :)
                • Gość: Rychu Re: 314? Żeby tlen woziło? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 28.11.15, 09:07
                  > Po prostu większość zamiast czekać 15 minut na 314 wybiera inne linie mimo,

Potwierdzasz więc moje zdanie - dają sobie radę bez 314.

> Próbowałbym te zmiany zrozumieć wraz z kolejnym wydłużeniem linii tramwajowej ale
                  > to dopiero przyszłość.

Bałagan na Bródnie absorbuje o wiele więcej autobusów niż przewidywano i dodatkowo Zielona Białołęka dostała przeguby na 132 kosztem 101. Do tego Nowodwory walczą głównie w internecie pisząc posty więc oficjalnie zmiany się podobają.

> Pozostaje 101, które nawet o 20 (np. wczoraj) jest nabite po dach bo jeżdżą krótkie wozy.

Za to w 2 już wtedy tłumu nie ma. Można pojechać 2 i przesiąść się w cokolwiek na Mehoffera. Będzie się szybciej na Nowodworach od 101.
                  • Gość: gosc Re: 314? Żeby tlen woziło? IP: *.centertel.pl 01.12.15, 00:53
                    > Potwierdzasz więc moje zdanie - dają sobie radę bez >314.

Nonsens. A co mam innego zrobić? Jak mi zabiorą całą komunikację to też sobie poradzę. Ale chyba nie o to chodzi.

>Za to w 2 już wtedy tłumu nie ma. Można pojechać 2 i >przesiąść się w cokolwiek 
                    > na Mehoffera. Będzie się szybciej na Nowodworach od >101.

Ten tłum to na przystanku Tarchomin bo tam sie z 2 właśnie przesiadłem. Tam jeszcze można czasem liczyć ze trafi sie na 516. Ale pierwsze przyjechało akurat to nabite 101.
    • Gość: Rychu Re: co ZTM ode..ło ze 101? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 20.11.15, 20:24
      Nic. Przeguby poszły na 132 - Zielona Białołęka okazałą się bardziej przebojowa.
      • arekmiz Re: co ZTM ode..ło ze 101? 24.11.15, 07:15
        Ale za to Tarcho ma tramway. :-) Nic to, że jeśli chce się tym tramway'em pojechac na Grochów trza przez Vistulę 2 razy mostem przejechać. Taka krajoznawcza wycieczka, bu haha haaaa...
        • Gość: Rychu Re: co ZTM ode..ło ze 101? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 25.11.15, 20:13
          Na Grochów to 509 do Waszyngtona. Przegubowym 509.
      • sibeliuss Re: co ZTM ode..ło ze 101? 02.12.15, 08:27
        Ile tych przegubów poszło na 132, 3 lub 4 sztuki. Reszta kursuje na Z3 lub Z4.
    • Gość: goscsowoie Re: co ZTM ode..ło ze 101? IP: *.jmdi.pl 02.12.15, 00:28
      Bardzo nieciekawa zagrywka. Czy ktoś z tego zarządu przyjrzał się jak wygląda ruch o tej porze? np. o 9 rano, kiedy ostatni E8 już pojechał? Np. dzisiaj na przystanku Nowodwory, tym drugim już za pętlą nie było miejsc siedzących! ludzie się pchali, było okropnie, nie wyobrażam sobie jakby było jakby jeszcze wsiadła matka z wózkiem albo dwie albo inwalida na wózku, co innego 518, gdzie słusznie zmniejszyli a co innego 101! takie akcje to mogą odwalać jak już tramwaj dojedzie do NOWODWORÓW albo chociaż Stefanika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka