Dodaj do ulubionych

własna strona WWW i własne FORUM

07.11.04, 00:10
Jeżśeli będą chętni do redagowania zawartości serwisu wwww mogę stworzyć
serwis www z wlasnym forum. Nrzędzia, które bym udostepnił, do tworzenia
serwisu wwww nie wymagają znajomości HTML czy innych języków, skryptów
niezbędnych do powstawania stron internetowych. Hosting serwera www wraz z
narzędziami wszystko za free. Jak uważącie że serwis taki się nam przyda
proszę o opinie. Np. coś na wzór
www.apartamentyprzykrolikarni.pl/index.php?v=p&p=1 . Pozdr. 55D_7
Obserwuj wątek
    • x-ceed Re: własna strona WWW i własne FORUM 15.11.04, 10:58
      Kiedyś także zastanawiałem się nad tym żeby zaporoponować stworzenie (samemu
      lub wspólnymi siłami) witrynki z własnym forum osiedla.

Dlatego też jestem zdecydowanie za. Mam nadzieję że taki projekt dojdzie do
      skutku i mogę zaoferować również swoją pomoc.
      • tonekmail Re: własna strona WWW i własne FORUM 15.11.04, 20:57
        Stworzenie serwisu ma sens jeżeli znajdą się chętni żeby nim zarządzać i
        uzupełniać zawartość. Firma moja posiada wszelkie narzędzia i możliwości żeby
        taki serwis stworzyć dla naszego osiedla bezkosztowo. Potrzebni są tylko chętni
        do opracowywania treści.
        • arko1111 Re: własna strona WWW i własne FORUM 18.04.05, 10:28
          tonekmail napisał:

> Stworzenie serwisu ma sens jeżeli znajdą się chętni żeby nim zarządzać i
          > uzupełniać zawartość. Firma moja posiada wszelkie narzędzia i możliwości żeby
          > taki serwis stworzyć dla naszego osiedla bezkosztowo. Potrzebni są tylko
          chętni
          > do opracowywania treści.

Witam wszystkich

Proponuje stworzyć stronę jak i forum korzystając np: z bezpłatnego, postnuka.
          W oparciu o taki template można stworzyć prostą i łatwo edytowalna stronę jak i
          forum. Każdy z użytkowników będzie mógł dowolnie edytować i zmieniać wybrane
          bloki i faktycznie nie wymaga to znajomości wiedzy Web’masterskiej. Dodatkowo
          jest możliwość zamieszczenia takiego serwisu na serwerze flashnetu, który
          oferuje obsługę PHP jak MySQL. Jak domniemam większość mieszkańców korzysta z
          usług tego provaidera – chyba, że się mylę? Również deklaruję swoją pomoc, co
          do powyższego zagadnienia. Jeżeli chcielibyście na próbę założyć taki serwer
          służę swoim FTP.

Pozdrawiam mieszkańców.
      • tonekmail Re: własna strona WWW i własne FORUM 15.11.04, 20:59
        To czekamy na dalszych chętnych.
        • mokd Re: własna strona WWW i własne FORUM 16.11.04, 07:08
          czesc! ja nie mam nic przeciwko powstaniu takiego serwisu ale poza tym nie mam
          pojecia o zarzadzaniu strona wiec nie moge sie zaoferowac do pomocy :o( jednak
          do korzystania z niej - jak najbardziej! :o) G.
    • mck4 Re: własna strona WWW i własne FORUM 17.11.04, 11:15
      Dobry pomysł.
      Kolejna propozycja to niekorzytanie z usług drogich providerów internetowych,
      tylko stworzenie właśnej sieci. Musielibyśmy chyba poczekać na podciągnięcie i
      założenie przez TP SA dsl. Kilku moich znajomych w różnych lokalizacjach w
      Warszawie założyło sobie osiedlową sieć . W efekcie mają nieporównywalną z
      innym osiedlami szybkość łącza i niskie koszty. Proponuję nad tym się
      zastanowić.
      • tonekmail Re: własna strona WWW i własne FORUM 17.11.04, 19:29
        Jest to pomysł do rozważenia. Niestety jednym z warunków podstawowych jest
        posiadanie pomieszczenia, na urządzenia aktywne i server, przynajmniej w jednym
        z budynków. Okablowanie do,lokali istnieje. Trzebaby uzyskać z terenixu
        informację o istniejącym okablowaniu strukturalnym sieci komputerowej.
        Pozostaje jeszcze podstawowy problem ile lokali korzysta i chciałoby korzystać
        docelowo z internetu. Bo niestety koszty za łącze stałe + jakąś konserwację
        trzeba płacić nieważne jak się nazywa firma czy osoba. Wydaje mi się cena
        FlashNet nie jest taka zła.
    • tonekmail Re: własna strona WWW i własne FORUM 17.11.04, 19:19
      Narzędzia. które chcę zastosować wymagają od osób zarządzających treścią
      jedynie podstawowych zasad znajomości obsługi komputera i korzystania z
      internetu. Czyli każdy kto korzysta z tego forum może aktywnie uczestniczyć w
      jego tworzeniu i rozbudowie.
      Przygotuję więc jakiś projekt do oceny. Przypominam jednocze że zarówno
      skorzystanie z narzędzi, które firma moja udostęni jak i utrzymania serwisu www
      (hosting) będzie bezpłatne.
      • mokd Re: własna strona WWW i własne FORUM 18.11.04, 07:30
        no to super!
    • sylwia_pawel Re: własna strona WWW i własne FORUM 02.12.04, 23:55
      czesc. jestesmy za.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka