Dodaj do ulubionych

internet/telefon

23.06.05, 15:53
witam,
mam prośbę: czy moglibyście podzielic sie z nami swoimi uwagami odnośnie
funkcjonowania internetu i telefonii na naszym osiedlu - jacy operatorzy Was
obslugują, ile placicie, czy jestescie zadowoleni...
będziemy wdzieczni za wszelkie sugestie:)
pzdr,
m&m
Obserwuj wątek
    • zbigi_d Re: internet/telefon 24.06.05, 09:00
      Witam,
      My mamy Aster -> Kablowka + Internet (Twoj Net 512) ->
      generalnie jest OK -> z internetem czasem zdarzaja sie "przyciecia lacza" - tzn.
      transfer jest kiepski -> ale zazwyczaj dziala super(instalacje mielismy ponad
      miesiac temu - w tym czasie zdarzyly sie bodajze 2 takie sytuacje ze internet
      dzialal bardzo kiepsko)
      Jako minus oceniam natomiast infolinie -> w razie awarii praktycznie nie mozna
      sie dodzwonic, jesli nawet internet dziala - ale ewidentnie cos jest nie tak -
      to spodziewalbym sie np. informacji na ich stronie ze maja awarie - zwlaszcza
      gdy awaria wystepuje w godzinach pracy ich infolinii - no i kwestia faktur - mam
      pare zastrzezen i przy instalacji radze sie dobrze upewnic ile calosc bedzie
      kosztowala (np. my na protkole instalacji mielismy podlaczenie dodatk. gniazdka
      za 19PLN - Aster zas naliczyl sobie 91,50-> "bo kwoty 19PLN nie ma w cenniku za
      taka usluge" - zlozylem wlasnie reklamacje i czekam - Ale generalnie poki co
      polecam ;-)

pozdr
      Zbigi & Luiza
      • mms38 Re: internet/telefon 24.06.05, 10:26
        dzieki wielkie za info. w tej chwili aster ma nawet promocje na pakiet 512,
        wiec zapewne skorzystamy:)
        a co z IHS, ktory zakladal u nas kable na etapie budowy? teraz nazywa sie
        flashnet - ktos korzysta z ich uslug?
        pzdr,
        m&m
        • marta_ef Re: internet/telefon 24.06.05, 11:09
          FlashNet
          55,-PLN netto (67,10,-PLN z VAT) / 128

Bardzo zadowoleni:)

Pozdrawiam serdecznie,

/Marta D14
          • mms38 Re: internet/telefon 24.06.05, 15:01
            dzięki za odzew:)
            troche wolniej, ale tez sporo taniej...
            pzdr,
            marta&michal D38
            • nkustra Re: internet/telefon 25.06.05, 01:50
              jest ok, daja publiczne ip za free, wiec jak ktos sie uprze, to nawet moze na
              tym serwer www sobie postawic, transfery ok, infolinia tez spoko, w razie awarii
              chlopaki szybko przystepuja do naprawy, po ostatniej zmianie sprzetu nie
              zauwazylem przerw w dostepie do netu
              pozdrawiam
              Norbert
              D2
              • nkustra Re: internet/telefon 26.06.05, 10:50
                chyba ich za mocno pochwalilem, bo dzis byla przerwa w dostepie do www...
                pozdr.
                Norbert
                Ps. ale i tak jest ok
          • arko9 Re: internet/telefon 15.07.05, 14:59
            Ja równiez korzystam z troche szybszej opcji:
            256, rachunek 79PLN z groszami.
            Po za tym bezpłatan poczta, serwer do strony www 100MB (z obsługą MySQL, PHP)
            i kolejny serwer ftp jako np: wirtualny dysk. Stały adres IP w szystko to w/w
            konfiguracji bezpłatnie.
      • mokd Re: internet/telefon 27.06.05, 06:48
        czesc!
        ja tez mam Aster i podobnie jak Wy caly pakiet, czyli telefon, kablowke i
        internet. jestem zadowolona, choc faktycznie opisany przez Ciebie incydent mial
        miejsce. co do faktury to moja uwaga jest taka, ze jej wciaz nie dostalam!!!!
        dzwonilam juz nawet do nich z pytaniem o co chodzi (przyslano mi jedynie, i to
        tydzien temu, fakture za instalacje - i u mnie jest wszystko ok, mam 19 zl za
        dodatkowa "wtyczke") i teraz czekam... a czy Wy zaplaciliscie juz za abonament
        i rozmowy? doszla do Was juz taka faktura? u mnie instalacja odbyla sie pewnie
        w tym samym czasie, ponad miesiac temu spokojnie...
        tak wiec poki co polecam Aster :o)
        pozdrawiam, G.
        • zbigi_d Re: internet/telefon 27.06.05, 15:14
          Witam,
          My mamy tylko internet + kablowke -> na telefon sie nie zdecydowalismy.
          Faktura "abonamentowa" przyszla razem z faktura za instalacje razem na: 139PLN +
          ~190 PLN za instalacje + ok.polowy abonamentu z poprzedniego miesiaca (od
          17/05/2005- 01/06/2005)...
          pozdr
          Zbigi
          • mokd Re: internet/telefon 27.06.05, 15:30
            no wlasnie a o mnie zapomnieli... oj, niezly tam oni maja balagan... a pozniej
            przysla mi taka fakture zbiorcza, ze "sie przekrece" :o)
            dzieki za odpowiedz, pozdrawiam, G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka