Dodaj do ulubionych

Najlepszy pub w miescie

IP: unknown, 194.64.220.* 21.03.01, 15:08
Za tydzien przyjezdzam do Szczecina - jaki aktualnie pub jest na topie, a jaki
lokal (slyszalem cos o Grand Cru). Co polecicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Najlepszy pub w miescie IP: 213.162.200.* 22.03.01, 10:20
      W Szczecinie nie ma najlepszego,wszystkie sa najlepsze.Od 3 lat nie mieszkam juz
      tam,ale zawsze kiedy odwiedzam Szczecin ide do "Rocker
      Club","Hormon","2/3","Kontrasty","IrishPub".Poza tym na pewno jest mnostwo
      innych,nowo otwartych,ktorych nie znam.
      Pozdrawiam i zycze udanej zabawy.
    • Gość: grogreg Re: Najlepszy pub w miescie IP: *.miasto.szczecin.pl 22.03.01, 13:09
      Ja tam sie po pabach (przepraszam za spolszczenie, ale tak wole) sie nie
      wlocze, ale jak juz gdzies zabladze to do Free Blues Pub`u. W srody i w soboty
      zawsze ktos gra na zywo (pisze o takich znakomitosciach jak Tadziu Nalepa,
      Nocna zmiana Blues`a i inni). Jak nie ma kto grac honoru lokalu bronia goscie
      zza baru jako Free Blues Band.
      Aha. W wieczory "koncertowe" oplata jest wliczona w piwo. Duze jest drozsze o
      50 groszy.
    • Gość: Ralf B Re: Najlepszy pub w miescie IP: *.sssa.com.pl 22.03.01, 15:14
      BYŁ to kiedyś najlepszy pub i kawiarnia
      Niestety już nie jest - od kiedy wprowadzono PŁATNĄ TOALETĘ (płatne GOTÓWKĄ -
      co za kuriozum).
      Przecież wystarczyło doliczyć 50 gr. do każdego zamówionego PIWA, a tak
      witajcie rzesze, brzęczących w kieszeniach moniaków.
      BARDZO UCIĄŻLIWE - kiedyś było to nasze ulubione miejsce, a przez tak głupi
      szczegół co piątek spotykamy się w Irish Pubie "DUBLIN"

NIE POLECAM
    • Gość: Mike Re: Najlepszy pub w miescie IP: 194.195.43.* 14.05.01, 17:34
      Po drugiej stronie Walow Chrobrego mieli postawic lokal blizniaczy do
      Columbusa. Stoi juz? A jak go nazwali bom ciekaw a zweryfikowac bede mogl
      dopiero gdzies za 2 tygodnie. ;-)
    • Gość: miras Re: Najlepszy pub w miescie IP: 195.205.248.* 15.05.01, 09:57
      w grand cru jest cholernie drogo
      polecam free blues pub, hormon,london pub, remiza,
      a jak lubisz dyskoteczke (nie mylic z dyskoteką) to tawerna bosmana
    • kuku Re: Do Oli 15.05.01, 10:15
      Wszystkimi łapkami i nóżkami podpisuje sie pod Twoja lista pabów:+))))))
      Poprosze jeszcze uwzgladnic na niej Tawerne (coz za karkówka z grilla!!!!....
      to tez dane sprzed 3 lat:+) ).
      No, Wasze zrowie! i Twoje Olu:+))))
    • Gość: Mike Re: Najlepszy pub w miescie IP: 194.195.43.* 15.05.01, 10:30
      Gość portalu: miras napisał(a):

> w grand cru jest cholernie drogo
      > polecam free blues pub, hormon,london pub, remiza,
      > a jak lubisz dyskoteczke (nie mylic z dyskoteką) to tawerna bosmana

W Grand Cru rzeczywiscie drogo - jak na Szczecin. W "garach" zostawialem co
      piatek forse w czasach studenckich ale teraz to juz nie to. Jak sie wtedy
      przychodzilio to stolik mozna bylo znalezc dopiero ok. polnocy :-).

Z tych wypaslackich pubow to podoba mi sie Irish Pub i London, B52 tez niezly. A
      z kameralnych to najlepsza jest Sienna 6. Kiedys bywalem tez w Piano i Przystanku
      (obecnie zdaje sie Blue Crow ale nie bylem).
      Bede w czerwcu to zweryfikuje moja liste :-)))

Aha, bardzo tez mi sie podoba "Okeh" - zarcie smakuje naprawde jak w USA.
      • Gość: Mike Re: Najlepszy pub w miescie IP: 194.195.43.* 15.05.01, 11:22
        Zapomnialem dodac ze bardzo fajny jest tez Nautilus (szczegolnie ze wzglegu na
        polozenie) oraz Petit Paris i Tawerna.

Ale moze powstaly jakies nowe fajne knajpy o ktorych nie wiem a ktore warto
        zobaczyc. Podrzuccie mi jakis typ.
    • Gość: Mike Brama IP: 194.195.43.* 15.05.01, 10:35
      Kuku, a czy w Warszawie bywasz w Bramie? Podobno jest
      to stale miejsce spotkan szczeciniakow na "stolicznoj"
      emigracji...
    • Gość: PubFan Re: Jest kilka takich Mike IP: 157.25.198.* 16.05.01, 11:19
      Nie wiem skąd jesteś Mike, ale jak nie z nad morza, to mogę Ci polecić puby
      które mają charakter marynarski, związany z morzem.
      -Ciekawy jest Nautilius -elegancki, ceny do przyjęcia, nad samą Odrą, no i duża
      przestrzeń. Nie udusisz się od dymu. Mają też bulaje pod schodami w których
      pływają piranie. Czadowe są ziemniaki pieczone z dodatkami.
      -Niezły jest Christopher Columbus -mniejszy ale też 2 piętrowy. Czadowy bar w
      formie żaglowca, ceny (piwa) na poziomie. Ale jedna wada, nie podają samych
      frytek.
      -Niesamowita jest Tawerna - wystrój super, klimat też, ale strasznie mało
      miejsca. Zaletą są koncerty shantowe na żywo, ale wszystko poza piwem strasznie
      drogie. No i kelnerzy chodzą w kiltach jak na Cutty Shark przystało.
      Poza tymi, niezłe są też też puby "lądowe" tj.: Londyn (gdzie możesz sobie
      polać w kiblu na ekrany tv), Boston (tanie ciemne piwo)i dużo miejsca, The Long
      Bridge (2 piętrowy i 2 barowy), B52 (możesz sobie usiąść w bombowcu), no i
      kiedyś Dublin Irish Pub. Ten ostatni juz nie ma klimatu. Niby Irlandzki a nic
      nie ma z nią wspólnego. Muzyka fatalna, a teraz słyszę, że i kibel płatny.
      Oczywiście to nie wszystkie. Miłego zwiedzania.
    • Gość: Piwoszka Re: Jest kilka takich Mike IP: 157.25.198.* 16.05.01, 11:29
      Co do listy wymienionej przez fana pubów to się w pełni zgadzam. Dodałabym też
      te małe pubiki na nowym "starym" mieście w Szczecinie. Są spokojne, niedrogie
      no i ładne. Mają też swoją specyficzną atmosferę, bo niby nowe, a stoją tam
      gdzie przez setki lat były kamienice z podobnymi lokalami. A jak chcecie w
      gorące dni się ochłodzić to trzeba uderzyć do Wyszaka. Te stare mury dalą wiele
      chłodu. No i jeszcze bardzo przyjemna Fuga na Boh.Warszawy i Krypta na Zamku
      (taka trochę teatralna). Pozdrawiam i czekam na opinie)
    • Gość: Mike Re: Jest kilka takich Mike IP: 194.195.43.* 16.05.01, 11:46
      Hej! Dzieki za info - wiekszosc z tych knajp bdb znam (jestem szeciniakem z
      urodzenia tylko ostatnio rzadziej bywym i chcialem sie dowiedziec o najnowsze
      puby). Na starowce czesto bywam na Siennej i w Desperado ale wiem ze otworzono
      tez kilka innych.
      Pozdrawiam pubowiczow
    • kuku Re: Brama 17.05.01, 08:00
      Gość portalu: Mike napisał(a):

> Kuku, a czy w Warszawie bywasz w Bramie? Podobno jest
      > to stale miejsce spotkan szczeciniakow na "stolicznoj"
      > emigracji...

Jesli masz na mysli te Brame koło Teatru Rozmaitości to zawsze zimą, przed
      spektaklem wpadam tam na cos "cieplego"..... ale szybciutko wypadam.. bom
      nalogowym palaczem a to knajpka dla... niepalacych:(((( Ale straasznie fajna:+))))
    • Gość: Mike Re: Brama IP: 194.195.43.* 17.05.01, 08:21
      kuku napisał(a):

> Jesli masz na mysli te Brame koło Teatru Rozmaitości to zawsze zimą, przed
      > spektaklem wpadam tam na cos "cieplego"..... ale szybciutko wypadam.. bom
      > nalogowym palaczem a to knajpka dla... niepalacych:(((( Ale straasznie fajna:+)
      > )))

Tak, wlasnie te. Chcialem Cie zapytac czy to prawda, ze jak nie mieli zezwolenia
      na sprzedaz alkoholu do zachecali by przynosic wlasny? Mozna bylo konsumowac byle
      tylko zamowic cos do jedzenia na miejscu. Te Kiritzisy zawsze cos kombinuja... :-
      )
    • kuku Re: Brama 17.05.01, 19:49
      nie maja pozwolenia na alkohol??? ojejku... a to jedyne miejsce w którym
      znalazłem w Wawce czerwone, polwytrwne Cambras! A tak na poważnie.... to nawet
      w tu mozna znalesc PRAWDZIWA TAWERNE, pisze prawdziwa... bo poza klimatem,
      muzyką sa tam sami..... zeglaze! Przybywaja wielkimi stadami w srody i soboty z
      mazur i gromadnie spiewaja sznty, tancza i w ogloe sa bombowi! A cala rzecz
      misci sie w jakim dawnym domu kultury czy osrodku jakimstam, na Woli, wlasiwie
      to juz na Jelonkach.... szok!

Qrcze, tak wymieniace te puby..... nic tylko odwiedzic stare katy!

Wasze Zdrowie!
    • Gość: Mike Re: Brama IP: 194.195.43.* 17.05.01, 19:57
      kuku napisał(a):

> nie maja pozwolenia na alkohol??? ojejku... a to jedyne miejsce w którym
      > znalazłem w Wawce czerwone, polwytrwne Cambras! A tak na poważnie.... to nawet
      > w tu mozna znalesc PRAWDZIWA TAWERNE, pisze prawdziwa... bo poza klimatem,
      > muzyką sa tam sami..... zeglaze! Przybywaja wielkimi stadami w srody i soboty z
      > mazur i gromadnie spiewaja sznty, tancza i w ogloe sa bombowi! A cala rzecz
      > misci sie w jakim dawnym domu kultury czy osrodku jakimstam, na Woli, wlasiwie
      > to juz na Jelonkach.... szok!
      >
      > Qrcze, tak wymieniace te puby..... nic tylko odwiedzic stare katy!
      >
      > Wasze Zdrowie!

Podobno wlasciciele Bramy przez jakis czas nie mieli tego pozwolenia, czy tez je
      stracili. Tak slyszalem od szczecinskiego zrzutu na Wa-we.
      A ta tawerna to musi byc czadowa. Ja bylem w takim miejscu jakis czas temu w
      Bostonie (tzn. miescie), choc i w Cutty Starku bywa ciekawie. A jak przyjda
      szantmeni, to jest tloczna, dymnie i glosno (od spiewu!) !!!
      Aye!
    • kuku Re: Szantmeni..... 19.05.01, 09:45
      wiesz, najciekawsze i godne podkreślenia jet to, że ludzie którzy tam "zlatują"
      to zwykli pasjonaci.... spiewają i to chcetnie, choc jakosc ich spiewu jet
      rowna moejmu znajomości fizyki kwantowej:+)))) i na tym polega urok tego
      miejsca.... :+))))))
    • Gość: nick Re: Najlepszy pub w miescie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 14:16
      Wszystkie są OK. Ale jak poznasz ludzi i barmanów, ton nigdzien nie ma takiego
      kjlimatu jak w "OSZOŁOMIE". Raz grają ostro NIN, Manson itp. drugiego dnia U2,
      Maryllion itp. Wszyscy się znają i jest super. A gdy już wszyscy
      pójdą "zamykamy" lokal i z barmanami zostajemy do rana. Tego nie da Ci siostra,
      tego nieda Ci sąsiadka. Fakt to nie przychodzi od razu. Trzeba czasu i chęci by
      to osiągnąć.Spróbuj. See U
    • Gość: Mike Re: Najlepszy pub w miescie IP: 194.195.43.* 21.05.01, 13:25
      Gość portalu: nick napisał(a):

> Wszystkie są OK. Ale jak poznasz ludzi i barmanów, ton nigdzien nie ma takiego
      > kjlimatu jak w "OSZOŁOMIE". Raz grają ostro NIN, Manson itp. drugiego dnia U2,
      > Maryllion itp. Wszyscy się znają i jest super. A gdy już wszyscy
      > pójdą "zamykamy" lokal i z barmanami zostajemy do rana. Tego nie da Ci siostra,
      >
      > tego nieda Ci sąsiadka. Fakt to nie przychodzi od razu. Trzeba czasu i chęci by
      >
      > to osiągnąć.Spróbuj. See U

Gdzie jest "Oszolom" i do jakiego wieku warto tam sie pokazac... :-)))
      C U!

• Gość: calvo Re: Najlepszy pub w miescie IP: 195.205.248.* 21.05.01, 15:16
      za kaskada z tyłu (nieistniejącą)
    • kuku Re: Najlepszy pub w miescie 21.05.01, 16:56
      Gość portalu: calvo napisał(a):

> za kaskada z tyłu (nieistniejącą)
      > wiek: dolne dwudziestki

cholera, nie złapie się:(

Poponuje nowy wątek: najlepszy dancing w miescie:+)))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Koala Re: A co powiecie na.... IP: 157.25.198.* 23.05.01, 12:26
      A co powiecie na pub PROPAGANDA. Wszedłem tam po drodze, no i mnie zaskoczył.
      Wystrój jest super. Te kaloryfery w formie rur, czadowe obrazki, jak
      domniemywam "junak" nad wejściem do toalet, no i czadowe witryny w oknach. Miło
      będzie tam jeszcze raz zajrzeć.
    • Gość: Mike Re: A co powiecie na.... IP: 194.195.43.* 23.05.01, 17:15
      Gość portalu: Koala napisał(a):

> A co powiecie na pub PROPAGANDA. Wszedłem tam po drodze, no i mnie zaskoczył.
      > Wystrój jest super. Te kaloryfery w formie rur, czadowe obrazki, jak
      > domniemywam "junak" nad wejściem do toalet, no i czadowe witryny w oknach. Miło
      > będzie tam jeszcze raz zajrzeć.

Uuu! Zaciekawiles mnie. Gdzie ten pub?

• Gość: Luna Re: A co powiecie na.... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.01, 14:03
      Mieszkam niedaleko PROPAGANDY. Sam lokal znajduje się na ul. Kr.Jadwigi; kiedyś
      w tym miejcu był pub Coroner. Warto odwiedzić P. Wystrój jest super, spokojna
      atmosfera. Niestety, nieczęsto tam bywam. Ale polecam.
    • Gość: Mike "Cafe 22" na 22. pietrze IP: 194.195.43.* 27.06.01, 14:50
      Jak donosi GnP Szczecin ma nowy lokal. I to jaki fajowy -
      na 22. pietrze Pazimu. Ponoc jest super panorama! Musze
      sie wybrac.
      Kiedys w wiezowcu TVP byl bufet na 16. pietrze (swietny
      widok na srodmiescie oraz na Pogodno - Wojska Polskiego
      wyglada jak rzeka wsrod drzew). Mialem tez okazje byc w
      Pazimie gdzies na 15., i na wiezy Muzeum Narodowego
      (podczas pewnej naprawy ;-).
      Ale mysle ze z 22. pietra to bedzie dopiero czad!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka