Gość: koles IP: 172.16.5.* 08.09.08, 10:34 Cóż było tego przyczyną, deszcz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: 212.160.172.* 08.09.08, 10:36 Buractwo!!! Pewnie te 2 marne stłuczki, jak nie umie ktoś jeździć, to się nie siada za kierownicę, tylko do autobusu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: 160.83.57.* 08.09.08, 11:37 niemożliwe żeby dwie małe stłuczki spowodowały ten dzisiejszy horror. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby autobus przez 40 minut nie mógł nawet na Modlińską wyjechać. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 11:43 Dzisiaj naprawdę miałem ochotę strzelać stojąc w zatłoczonym E-4 na Tarchominie (55 mnut na Marymont) i obserwująć blokowanie drogi przez samochdy osobowe w 90% z 1 osobą w środku. Ci drobnomieszczańscy dorobkiewicze powinni po rękach całować tych co autobusami jeżdżą bo gdyby jeszcze oni wsiedli do samochodów to dzisiaj podróż z Nowodwarów do Śródmieścia by trwała 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk He,he 08.09.08, 12:06 Rozumiem że zazdrościsz. A może to Ty powinieneś być wdzięczny że inni korzystają ze swoich samochodów bo gdyby przesiedli się do autobusu to może nawet byś się do niego nie zmieści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: He,he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:14 Buractwo wyłazi !!! Europejczycy w dużych miastach do centrum nie jeżdżą samochodami tyko komunikacją miejską (powszechnymi tam bus- pasami). Na Tachominie dużo wiochy zamieszkało i kmioty muszą pokazać 'że paniską są. Ja mam 2 samochody a jeżdże metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dojeżdżający Re: He,he IP: *.171.119.170.crowley.pl 08.09.08, 13:08 A nie pomyślałeś, że nie wszyscy pracują w centrum i że metro mamy tylko po jednej stronie? Ja też mam 2 samochody i jakby metro albo chociaż tramwaje jeździły przez Modlińską i dalej np na Gocław to chętnie bym z nich korzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: He,he 08.09.08, 14:12 Ja do Centrum też jeżdżę autobusem. A do pracy samochodem. Weź też pod uwagę że Modlińską jeżdżą nie tylko mieszkańcy Tarchomina. Tylko jeszcze dodam że na Tarchominie to aż tak dużo tej wiochy nie zamieszkało, bo w ciągu kilku ostatnich lat niewiele zostało zbudowanych tu bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: He,he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:46 grunt do świeże informacje w 1998 roku Białołeka liczyła 32 tys mieszkańców po 10 latach w/g różnych źródeł 70 - 100 tys rzeczywiście wiele nie przybyło Odpowiedz Link Zgłoś
mm-76 Re: He,he 10.09.08, 15:43 A pomyślałeś buraku że sporo osób pracuje jeżdząc samochodem ?? A nie ma innej możliwości przejechania na południe mazowsza czy południe Polski niż przejechanie Modlińską jeżeli tam się mieszka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liber Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: *.sgcib.com 08.09.08, 13:50 Następnym razem wystaw mi rączkę przez okno z E-4, to ci ją w korku ucałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin 09.09.08, 09:16 jurek spokojnie, Mam auto ale w 95% dni w roku jezdze komunikacja publiczna do pracy. Zyjemy w WOLNYM kraju i kazdy ma prawo jechać samochodem do pracy. Niektórzy muszą inni chcą a jeszcze innym po prostu "nie wypada" jeżdzić komunikacją (zgaduję :)). Komunikacja publiczna w dużychj aglomeracjach powinna być uprzywilejowana. Bo inaczej zakorkujemy się nawzajem na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-osoby Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: *.spray.net.pl 18.09.08, 12:59 A może kilka osób wieźli w bagażniku, nie próbowałeś zajrzec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaper Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: 192.156.102.* 08.09.08, 12:57 Gość portalu: koles napisał(a): > Cóż było tego przyczyną, deszcz? A czy czasem przyczyna korka na Swiatowida nie byly jakies zmiany w sygnalizacji na skrzyzowaniu Modlinska/Swiatowida? Wczoraj wieczorem wracalem samochodem do domu i skret w lewo przy urzedzie byl mocno zakorkowany i z tego co zauwazylem zmienily sie fazy swiatel. Dzisiaj jechalem 510 tak wiec nie jechalem przez to skrzyzowanie. Nasuwa sie pytanie, czy zielona strzalka dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 13:03 Coś musieli tam spieprzyć bo cały ten cyrk przy Ratuszu był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin IP: *.xdsl.centertel.pl 08.09.08, 13:32 O ile widzialem -to rano byla stluczka na bus-pasie nad Kanalem. Zamiast zepchnac samochody na pobocze nasi superpolicjanci spokojnie pisali protokolik- a kierowcy kleli. Korek zrobily autobusy zjezdzajace z bus pasa i wcinajace sie na pozostale 2 pasy. O 7:00 juz byl korek siegajacy Swiatowida. Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin 08.09.08, 16:00 Tak, jechałem tamtędy ok. 8:20 i samochody stały już na poboczu, w miejscu gdzie zawsze stoi policja. I przyznam, że (jak większość kierowców) zwolniłem, żeby zobaczyć co się dzieje a potem przyspieszyłem. Tak to głupie i niepotrzebne ale taka jest natura ludzka i wszyscy tak robią. No i do tego deszcz i śliska nawierzchnia dołożyła się do tego korka (bo wszyscy jadą wolniej i mają większy odstęp przed sobą). Zastanawiam się tylko, że skoro za Kanałem Żerańskim korka już nie ma, nawet na wjeździe na Most Grota-Roweckiego - to po co w takim razie jest bus-pas na Modlińskiej od ulicy Konwaliowej do Mostu i po co na moście na Kanale Żerańskim stoi policja? Mogę jeszcze zrozumieć potrzebę bus-pasa na wcześniejszym odcinku Modlińskiej (chociaż nadal się nie zgadzam z tą koncepcją) ale od ulicy Konwaliowej bus pas i policja powodują wolniejszy ruch pojazdów, a to wpływa na powiększanie się korka na wcześniejszym odcinku Modlińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin 08.09.08, 16:08 > Tak to głupie i niepotrzebne ale taka jest natura > ludzka i wszyscy tak robią. Sęk w tym że mamy wolną wolę i możemy zmienię swa naturę; trzeba tylko chcieć. "wszyscy tak robią" nazwałbym słodkim kłamstwem. Poza tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=83688749&a=83688749 Odpowiedz Link Zgłoś
17aga Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin 09.09.08, 08:38 Widać nie pamiętasz jak było zanim wprowadzono tam bus-pas. Przy wjeździe na Grota można było kwitnąć i z pół godzinki... (zarówno w autobusie, jak i w samochodzie). Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Gigantyczne korki 08.09.2008 Tarchomin 09.09.08, 09:01 Pamiętam, pamiętam. Ale główną przyczyną korków przy wjeździe na Most Grota były dwa pasy zwężające się do jednego. Od czasu gdy można wjeżdżać dwoma pasami (jeden przechodzi w wjazd z ul. Jagiellońskiej) tego problemu już nie ma. No i bardzo pomaga również ograniczenie ruchu samochodów ciężarowych przez Warszawę. To one głównie jadąc wolno w tym miejscu tarasowały ruch. Tak więc moim zdaniem spokojnie możnaby zlikwidować bus-pas na odcinku Modlińskiej między Konwaliową i Mostem Grota - i wszystkich wyszłoby to na dobre, zarówno pasażerom autobusów jak i kierowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz .. IP: *.aster.pl 08.09.08, 23:42 To dopiero będą korki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:12 Należy na bus-pas przeznaczyć jeszcze drugi pas ruchu bo trzeba wymusić aby wiozące 1 osobę auta nie blokowały ruchu do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: 145.248.195.* 09.09.08, 10:56 A jak ktoś będzie jeszcze wiózł dziecko do przedszkola albo szkoły to może jechać samochodem, szanowni pasażerowie ? Znaczna liczba osób jadących samochodem po drodze odstawia dzieci do szkół i przedszkoli, bądź jeszcze w okolicach Tarchomina, bądź dalej. I nie wiem skąd taka agresja u busowiczów wobec kierowców ? Wolę stać w korkach w swoim samochodzie niz jeździć z bandą naburmuszonych i agresywnych pasażerów; dziękuję za takie towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca1 Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: *.171.91.210.crowley.pl 09.09.08, 13:50 Ciekawie wyglądało tłumaczenie burmistrza Białołęki, zamiast rzeczowych odpowiedzi wesołość na twarzy z powodu ,że Modlińska zakorkowała się z powodu wciąż rozrastających się osiedli tarchomińskich i że będzie jeszcze gorzej, bo będzie roznudowa Modlińskiej.Przepraszam ale na czym ta rozbudowa będzie polegała? Pewnie pozostanie jeden pas ruchu przez 4 lata! a potem, to już sam luksus. 8.09 oraz 9.09 - pokazały totalny bezsens wszelkich buspasów itp przy takich rozwiązaniach komunikacyjny i braku przestrzegania zakazu ruchu cięzarówek oraz wydaniu tysięcy przepustek dla tychżarówek oraz takim katakliżmie w liczbie innych samochodów. W godzinach porannych ruch cięzarówek powinien być Modlinską totalnie zakazany, obecny bus pas podzielony na węższy pas - dla osobówek i szerszy dla autobusów-przy prawj stronie, a w rejonie Płochocińskiej powinna byc wytyczona po szerokich trawnikach na których nikogo nie ma- doatkowa jezdnia lub wprowadzony kontrapas- obejmujący również odcinek nad Kanałkiem-obowiązujący tylko rano, wtedy do wybudowania Mostu Północnego jakoś by to wszystko działało. Teraz z dnia na dzień będzie gorzej. 8.09.2008 totalny za przeproszeniem pier.......k pokazał całą nieudolność obecnych i poprzednich władz dzielnicy/ nie można się oglądać tylko na zaniedbania poprzednich władz- jak to robił z uśmieszkiem burmistrz/. Gdzie jest Inspekcja Transportu Samochodowego??? Sezon urlopowy się skończył-nie wrócli z urlopów,w Irlandii już pracy podobno nie ma! Kto wydał tyle tzw przepustek C-16 ???dla ciężarówek. Dzisiaj 9.09- wtorek od Światowida do Płochocińskiej na bus pasie królował rząd TIRów i ciężkich ciężarówek,które potem zjeżdżały z niego i taranowały wszystko po drodze, przy okazji blokując dodatkowo przejazd w oczekiwaniu na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buspas-aga Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: 193.164.157.* 09.09.08, 14:39 Dzisiaj po raz kolejny kierowcy (głównie od Światowida do Obrazkowej) pokazali jak lekceważą przepisy ruchu drogowego (jak ja tam stałam w korku na bus pasie znajdowały się wyłącznie osobówki). W związku z czym, jak tylko udało mi się dotrzeć do pracy pierwszą czynnością było zawiadomienie o wyżej wskazanym fakcie policji z prośbą o interwencję. Nakreśliłam również sposób obchodzenia przepisów poprzez robienie nawrotki pod wiaduktem przy Płochocińskiej, co sądzę prócz autobusów skutecznie blokuje samochody próbujące się włączyć z Płochocińskiej. Polecam Wam czynić to samo, aż uda nam się nakłonić policję do skuteczniejszego egzekwowania przepisów. Mail na policję stołeczną: prewencjaksp@op.pl Pozdrawiam kierowców przestrzegających przepisów!!! Popieram kontrolę wydawania przepustek dla ciężarówek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: 217.96.70.* 09.09.08, 15:17 Jak to się łatwo przyzwyczaić do dobrego, nawet siłą zabranego... Ale wszystko zgodnie z literą prawa... które się samemu napisało... Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz 09.09.08, 18:18 Dura lex sed lex ... nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: 217.96.70.* 10.09.08, 12:02 Nieprawdaż, nieprawdaż. Aczkolwiek gdyby tak cały czas dua, to byśmy dalej w komunizmie siedzieli. Choć po wywłaszczających poczynaniach poniektórych grup mieszkańców Białołęki widać, że chyba im tęskno za starym ustrojem... Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz 17.09.08, 07:04 A kiedy to szanowny kolega został "uwłaszczony" tą ulicą ? Rozumiem, że w dawnych dobrych czasach, gdy wszystko było wspólne. PS Demokracja to nie anarchia, a w Polsce póki co jeszcze nie "jak kto chce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz IP: 217.96.70.* 17.09.08, 11:20 > Demokracja to nie anarchia, a w Polsce póki co jeszcze nie "jak kto > chce". Jak to nie jest?? A pytał ktoś kierowców, kiedy uwłaszczył wspólny pas dla autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Uwaga: jutro przy kominach będą pobierać mocz 18.09.08, 17:05 > Jak to nie jest?? A pytał ktoś kierowców, kiedy uwłaszczył wspólny > pas dla autobusów? Wspólny z czym? Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Jedna osoba w samochodzie 10.09.08, 22:25 Do tych, którzy uważają że jedna osoba w samochodzie to drobnomieszczański dorobkiewicz. Tak. Stałam w tym korku, byłam jedyną osobą w samochodzie - pewnie byłam drobnomieszczanką. Jechałam do Siedlec. Wyjasnijcie mi ! Czym powinnam tam pojechać ? Tramwajem ? A może komunikacją miejską ? Nawet gdybym zaplanowała tą podróż PKSem, nie zdążyłbym dojechać na dworzec bo komunikacja miejska też była opóźniona. Czy Ci jadący sami w samochodzie mają na czole wypisane skąd są i gdzie potrzebują się dostać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Jedna osoba w samochodzie IP: *.spray.pl 10.09.08, 22:35 niech mi lepiej ktos powie, co sie stalo ze swiatlami przy Urzedzie Bialoleka, ze przed 22 zrobil sie tam korek, samochody skrecajace w Swiatowida staly jeszcze na pasie do jazdy prosto... ktos znow cos ulepszyl...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaper Re: Jedna osoba w samochodzie IP: *.chello.pl 16.09.08, 23:15 Ostatnio sie przyjrzalem i faktycznie "ulepszyli" sygnalizacje. Dodana zostala podfaza do lewoskretu z Modlinskiej w Kolacinska (jak skreca jeden samochod to jest dobrze), oczywiscie kosztem czasu dla fazy lewoskretu w przeciwnym kierunku Modlinskiej. Dodatkowo skrocili zielona strzalke do skretu ze Swiatowida w Modlinska. Kiedys palila sie nawet jak modlinska miala zielone, aktualnie zapala sie tylko na moment gdy auta skrecaja w lewo z Modlinskiej w Swiatowida. Dzieki temu tworza sie takie korki na Siatowida. Nie chce nic mowic, ale jak wezma sie za "ulepszanie" kolejnych skrzyzowan w kierunku centrum to bedzie jeszcze gorzej. Mnie szczegolnie denerwuje sytuacja kiedy na skrzyzowaniu Modlinskiej z Ekspresowa badz Konwaliowa, zapala sie czerwone dla Modlinskiej, z bocznych ulic wyjedzie jeden samochod a czerone pali sie jeszcze przez dobre kilkanascie sekund. Rozumiem ze zielone dla pieszych musi sie palic odpowiednia ilosc czasu, ale czasami pieszego nie ma a samochody i tak czekaja. Jezeli na tych skrzyzowaniach dodadza lewoskrety, to Modlinska stanie na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Jedna osoba w samochodzie IP: *.spray.net.pl 17.09.08, 07:37 > Jechałam do Siedlec. Trzeba bylo wyjechac na Legionowo i wjechac w ulice wiodaca do Plochocinskiej. Trasa ta sama, a o ponad 40 minut szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jedna osoba w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:02 Ratunku horror!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Jedna osoba w samochodzie 18.09.08, 17:04 > Ratunku horror!!! Te korki?? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Rychu 17.09.08, 17:51 Masz rację, ale ja musiałam jeszcze oi drodze coś załatwić no i nie miałam wyjścia. Musiałam ,, jechać " w tym korku. Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: Rychu 18.09.08, 15:32 Trzeba było być naiwniakiem żeby uwierzyć w Most Północny w 2008 roku (a tak miało być) i zamieszkać na Białołęce. Miał być też tramwaj z Żerania, wszystko podpuchy deweloperów ... Jak się kupiło lokal w najtańszej dzielnicy to nie ma co teraz narzekać. Coś za coś, zawsze pozostaje spływ Wisłą :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Rychu 18.09.08, 17:04 > Musiałam ,, jechać " w tym korku. Co ci powiedzieć - przykro. Odpowiedz Link Zgłoś