Dodaj do ulubionych

Sytuacja w podstawówkach

12.03.09, 12:37
Mam pytanie do rodziców dziaciaków zaczynających edukacje szkolną,
jak wygląda sytuacja w szkołach na Zielonej białołęce i tarchominie.
Czy są świetlice dla dzieciaków, jaki mają standard klasy i
świetlice? Czy naszymi dziećmi ma się kto zaopiekować zanim rodzice
mogą odebrać je ze szkoły? Może są akieś prywatne świetlice. Wiem że
martwie się na zapas bo moje dziecko dopiero za rok idzie do zerówki
ale już teraz boje się że nie będę miała co z nim zrobić po szkole.
Pracuje od 9-17 i musze jeszcze dojechać.Jakie sa wasze
doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Sytuacja w podstawówkach 12.03.09, 22:34
      Ja jestem w zasadzie w takiej sytuacji jak ty tzn moje dzieci idą w przyszłym roku do zerówki (przedszkolnej). Mam ogląd w szkole na Porajów, która jest dla nas szkołą rejonową ale do której moje dzieci raczej nie pójdą. Jest świetlica czynna do 17.30. Są to te same sale w których zerówka ma zajęcia. Po dwie klasy na jedną sale. Cos tam się dzieje po południu więc jakaś forma opieki jest. Odnośnie standartu klas nie mogę złego słowa powiedzieć gorzej jeśli chodzi o liczebność ok 27 w 1ej klasie. I ma ruszyć nauka na zmiany niestety.
      Znajoma ma dziecko w zerówce na Leśnej Polanki. Jest niezadowolona bo choć grupa kameralna to świetlica jest przechowalnią.
      Nasz przedszkole niepubliczne będzie od przyszłego roku uruchamiać prywatną świetlicę z posiłkiem, odrabianiem lekcji,zajęciami wyrównawczymi, angielskim itp. Lokalizacja gdzies w pobliżu szkoły na Leśnej Polanki. Gdybym nie była zdecydowana na szkołę nbiepubliczną to na pewno chciałabym korzystać z ich oferty.
    • sgosia5 Re: Sytuacja w podstawówkach 13.03.09, 22:57
      Moje dziecko idzie od września do I klasy na Podróżniczą. Całe
      szczęście mam tam rejon:)
      O świetlicy (i nie tylko) przeczytałam tutaj (osobiście jeszcze nic
      nie wiem):
      sp257.ovh.org/index.php?id=167
    • Gość: mama Re: Sytuacja w podstawówkach IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.09, 15:57
      szkoła na erazma pzrepełniona i bez dodatkowych zerówek
      2 lata temu kiedy mój syn zaczynał 1 kalsę z 3 lub 4 zerówek zrobiło się 7
      pierwszych klas (dosżły dzieci z prywatnych przedszkoli)
      w ostatnie wakacje jakieś salki wf zameiniono na świetlice ale i tak szkoła pęka
      w szwach np II, III i Iv klasy mają świetlicę w jednej sali makabra
      lekcje na 2 zmiany w zeszłym roku 3 razy w tym 2 razy kończymy lekcje 16:15
      na strumykowej jeszcze gorzej ze zmianami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka