Dodaj do ulubionych

operatorzy Internetowi/Multimedialni na Białołece

IP: *.jmdi.pl 06.09.09, 11:57
witam

Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem firmy JMDI - od jakiegoś czasu znaczy
jakieś 7 lat.
Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy warto by było zmienić dostawcę usług -
może na jakąś dużą korporację (UPC czy aster).
Po sprawdzałem oferty i doznałem szoku - JMDi daje 12 Mb/s za 59 zł, do tego
tanią telewizję i telefon. Powiem, że mimo tego że to lokalny operator to mnie
miło zaskoczyli. Kiedyś na tym forum czytałem, że są dobrzy i to się chyba
cały czas potwierdza.
Jakie jest wasze zdanie na temat tej firmy?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało 06.09.09, 15:26
      Jak tacy dobrzy, to po co chcesz zmieniać?
      • Gość: Tomo Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.merinet.pl 06.09.09, 22:25
        wadera3 napisała:
        Jak tacy dobrzy, to po co chcesz zmieniać?

Nie "chce", a "zaczął się zastanawiać".
        I po sprawdzeniu konkurencyjnych ofert jest mile zaskoczony ofertą
        swojego dotychcasowego dostawcy.
        Chwytasz różnicę?
        Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.
        W Empiku można kupić materiały do nauki za całe 23,49zł:
        www.empik.com/jezyk-polski-czytanie-ze-zrozumieniem-nowa-matura-nowe-mozliwosci-ksiazka,prod860656,p
        • Gość: greg Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.acn.waw.pl 07.09.09, 01:30
          Skoro tacy dobrzy to po co zaczął się zastanawiać? (Swoich głupio-mądrych porad
          możesz sobie oszczędzić).
          • Gość: Tomo Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.merinet.pl 07.09.09, 06:23
            Właśnie dlatego żeby się upewnić.
            Ty wszystko wiesz bez sprawdzania?
            • Gość: greg Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.acn.waw.pl 07.09.09, 19:59
              Wiem, że gdybym zapytał o innego operatora ktoś mógłby pomyśleć, że chce zmienić
              dotychczasowego. I nie ma w tym nic dziwnego.
              A co do JMDI - internet 12 Mb/s kosztuje nie 59zł tylko 89zł (bez telefonu i
              telewizji).
        • wadera3 Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało 07.09.09, 20:58
          Przy okazji korzystania z polecanych(a mnie niepotrzebnych) materiałów, może się
          dokopiesz do takiego słówka jak sarkazm, bo zdaje się, że jeszcze nie wszystko
          przerobiłeś, mistrzu:D

• Gość: zz Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.aster.pl 07.09.09, 19:54
      A może zamiast sie czepiać faktyczni użytkownicy JMDi oceniliby na
      forum jakość usług tego operatora? U mnie jest tylko dwóch wielkich
      operatorów. Jednego nie chcę, drugiego mam z konieczności, ale ceny
      zabójcze. Jednocześnie nie chcę zamieniać siekierki na kijek, więc
      będe wdzięczna za rzetelne opinie.
      • Gość: abonentka Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.09, 14:18
        co do upc

przez kilka lat korzystania nie miałam zastrzeżeń do jakości usług - idealne
        nawet jak telefon nie działał 1 dzień z powodu jakiejś dużej awarii to bez
        zbędnych reklamacji zwrócili mi 10żl
        natomiast, co do cen obecna promocja 1 z 3 usług za darmo na zawsze (oczywiście
        ta najtańsza)jest warta zastanowienia

internet 15 mgb - 90zł
        telefon 24 h do wszystkich sieci, na całą Polskę (poza komórkami) - 90zł
        telewizja cyfrowa pakiet max ponad 100 kanałów - 90zł

oczywiście można sobie skomponować tańszy zestaw, ale najbardziej wypasiony
        kosztuje 180 zł

przez pewien czas byłam w aster, niestety jakość usług i ich relacja do ceny
        była bardzo słaba
        także przy pierwszej zmianie regulaminu rozwiązałam umowę i wróciłam do upc

warto wspomnieć, ze potem bezprawnie straszyli mnie windykatorem i sądem, jeśli
        nie zwrócę różnicy między ceną promocyjną a regularną

jak przytoczyłam odpowiednie paragrafy to grzecznie przeprosili z nadzieją na
        dalszą współpracę
        niedoczekanie!
        • Gość: Mała Mi Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.jmpolska.com 08.09.09, 15:43
          A czy ktoś korzysta lub wie, czy u nas można korzystać z usług
          Multimedia Polska? Oni zdaje sie mają dobrą ofertę...
          • Gość: Bartek Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.centertel.pl 08.09.09, 21:12
            Ja zrazony opowisiaciami o Aster i UPC czekam na Multimedia na Kania na deszcz.
            O ile wiem to mozna wynegocjowac pakiet tv basic+internet 2MB+ najatnszy telefon
            za ok 60zl- czyli sa bezkonkurencyjni cenowo.
            Nie wiem jak z jakoscia.
    • Gość: ja ma aster Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.aster.pl 09.09.09, 10:35
      zachecasz innych do przejscia do JMDI?
      sorry, ale ja twoj wpis tak odbieram:)
    • Gość: gosc Re: operatorzy Internetowi/Multimedialni na Biało IP: *.jmdi.pl 17.03.16, 22:15
      Śmierdzi z daleka reklamą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka