Dodaj do ulubionych

ochrona raczki

17.06.15, 23:50

witam mam pytanie - córka poparzyłą w styczniu rączkę oparzenia II stopnia = ma już tak jakby przerosty - smarujemy bio -oil 3 razy dzennie i masujemy -pytanie odnoście ochrony przed słońcem - zakładam jej na tą rączkę rekawek z delikatnej tkaniny ale niczym nie smaruję żadnym filtrem czy to wystarczy? dodam że córka biega sporo po słońcu ( pilnuję żeby ta raczka była tym płóciennym rękawkiem zakryta)
Obserwuj wątek
    • leilana26 Re: ochrona raczki 18.06.15, 08:49
      niestety sam rękawek nie wystarczy musi byc krem z filtrem i smarowanie co 2 gdz jesli jest na słoncu. chyba że uszyjesz rękawek z materiału z filtrem ale nawet to nie daje 100 % pewnosci że skóra się nie opali.
    • edytka840 Re: ochrona raczki 18.06.15, 14:16
      własnie się dowiedziałam że rękawek wystarczy smile
    • rozka26 Re: ochrona raczki 16.09.15, 13:46
      Ja zrobiłam rękawek ze skarpetki ,,stopki'' i zakładałam na rączkę. Mimo, że smarowałam krememem z filetrem 50+ zawsze przed wyjściem na słońce i na to nakładałam rękawek to i tak coś tam przebarwienia niestety jest, ale naprawdę minimalnie widać, trzeba się bardzo dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć. Mała oparzyła się herbatą w marcu. Córa ma prawie 2 latka.
      • sonce2000 Re: ochrona raczki 18.09.15, 10:19
        tak...ale Pan doktor Wyrzykowski w poprzednich postach pisał , że na zniknięcie odbarwienia potrzeba czas-nawet kilku lat-sta ochrona przed słońcem nawet do 5 lat. Ja mam nadzieję, że zniknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka