Dodaj do ulubionych

madecassol

19.10.06, 11:38
Mój synek oparzyl się w styczniu tego roku w nogę i leczyl w szpitalu na
Nieklańskiej. Bardzo regularnie smarowaliśmy mu nóżkę Madecassolem, wedle
zaleceń lekarzy. Teraz już nam zapal nieco opadl, więc nie smarujemy za
często, natomiast mamy zapas tego kremu (kupiony we Francji we wrześniu
2006). Chętnie odsprzedamy go osobom potrzebującym - mamy 3 tubki 25g.
Proszę o kontakt na adres cisi2@wp.pl

Obserwuj wątek
    • hugusiowo Re: madecassol 25.10.06, 22:17
      Z checia odkupie. pzd. hugusiowo
      • makoba Re: madecassol 26.10.06, 20:43
        W najblizszym czasie bede miala do odstapienia pare tubek madecassolu 40g.
        gg: 966910.kom: 501 562 859, nie doliczam oczywiscie nic jak zreszta wieciesmile
        Poprostu zamowilam wiecej, bo wiem, ze i Wam potrzebnysmile
        Pozdrawiam.
        Marta
    • gusiek1 Re: madecassol 27.10.06, 21:18
      Znalazłam w takiej aptece superapteka.pl/product_info.php/info/p100021105_Madecassol-1----25g.html ale nie wiem czy chodzi o to samo.
    • rybaczkitrzy Re: madecassol 13.11.06, 22:04
      Mam 3-letnia coreczke Marysie. Gdy miala 16 miesiecy oparzyła sie goraca
      herbata. Gdy znalazlysmy sie w szpitalu na Nieklanskiej po wstepnych
      ogledzinach lekarze orzekli ze Marysia ma poparzone 12% ciala (lewa czesc
      przedramienia i brzuszek). Niestety konieczny byl przeszczep. Jeszcze w
      szpitalu dowiadywalismy sie o najbardziej skutecznych metodach leczenia. I
      wszyscy polecali nam MADECASSOL jako najskuteczniejsza masc w pierwszej fazie
      leczenia. Ponad to stosowalismy specjalne ubranko uciskowe (to taka elastyczna
      koszulka). Dzieki niemu skora byla caly czas masowana i uciskana co
      zminimalizowanlo tworzenie sie blizny. Poza tym Marysia dostala serie zabiegow
      laserowych w IMiDZ. Dzisiaj juz zaprzestalismy wszelkich metod leczenia
      pooparzeniowego.
      Ale pozostaly nam 2 tubki 25g madecassolu oraz dwa ubranka uciskowe do
      odsprzedania dla osob potrzebujacych. Jesli ktos chcialby skorzystac to podaje
      bardzo prosze: gg 5475711 lub gg 8416762 lub 508 631 828
      i pozdrawiam wszystkich zatroskanych rodzicow...
      kochani najwazniejsze ze nasze dzieci zyja i juz niczego nie pamietaja
    • katarzyna_oles Re: madecassol 23.02.07, 20:19
      Mam pytanie do Makoby. Pisałaś, że stosujesz Madecassol, myjesz i potem
      plastry. Chciałam wiedzieć, czy Michałek nie ma jakiś reakcji alergicznych.
      Chciałabym dla Madzi jak najlepiej, ale boję się łączyć plastry i maść. Doktor
      Wyrzykowski mówił nam, żeby skupić się na jednej metodzie (plastry). Kusi mnie
      jednak, aby sprawdzić, czy nie będzie lepszych efektów w połączeniu. Może mi
      coś doradzisz?
      • makoba Re: madecassol 23.02.07, 23:02
        Kasia, u Michala to jest tak, ze raz na jakis czas robie mu przerwe w noszeniu
        plastrow. On Sam zrywa sobie hypafix ktorym przyklejam mu cica i w wyniku tego
        potrafi sobie zedrzec wraz z plastrem nawet naskorek. Wtedy robie przerwe az
        skora dojdzie do siebie. Masuje wtedy madecassolem do wsiakniecia a na to cos
        tlustego potem, bo madecassol wysusza. czasami tez masuje tak po zdjeciu
        plastrow, przed kapiela. Blizny wydaja mi sie wtedy gladsze na ich powierzchni,
        ale moze to autosugestia... jest tyle metod... Ja stosuje akurat taka. Michal
        reakcji uczuleniowej na madecassol nigdy nie mial. Ale tez i jego temperament
        utrudnia nam stosowanie plastrow non stop. jesli jeszcze moge w czyms doradzic,
        to pytaj.
        Dobrej nocki.
        Marta
        • katarzyna_oles Re: madecassol 24.02.07, 21:36
          Marta, dzięki! Zrobiłam Madzi przerwę i smaruję Madecassolem. Zwłaszcza, że ma
          teraz wysoką gorączkę, a nie byłam pewna, czy można wtedy stosować plastry.
          Ciągle mam taki etap, że chciałabym wszystko na raz. Stopuje mnie tylko to,że
          Madzia jak była mniejsza miała problemy skórne i nie chciałabym jej zaszkodzić.
          Efekty po plastrach widać, ale wciąż to jednak bliza sad
          Pozdrawiam
    • ninbar1780 Re: madecassol 30.11.13, 16:24
      dzien dobry chetnie odkupie od pani te masci;bardzo mi zalezy na czasie;prosze o w miare pilna odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka