patrzacy.z.boku 27.03.11, 21:25 co ci sie jolka w dzisiejszym odcinku rancza podobalo?misie podobal osrodek zdrowia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filip_bu Re: pytanie do forumowiczow. 27.03.11, 23:36 oj tam Ośrodek zdrowia - w nim tak jak u nas 1 lekarz. Ale pielęgniarka pierwsza klasa Odpowiedz Link
grocholica Re: pytanie do forumowiczow. 28.03.11, 08:52 Odmieniony STARY wójt i podejście do niego nowej pani wójt... Odpowiedz Link
beata103 Re: pytanie do forumowiczow. 28.03.11, 21:56 A ja nie oglądałam .Widzę,ze wiele straciłam Odpowiedz Link
niewygrarajkowski Re: pytanie do forumowiczow. 30.03.11, 22:16 Czy oglądaliście poniedziałkowy Teatr Telewizji-Wizyta starszej pani?Mam nadzieje,ze w naszej wiosce nic takiego nam nie grozi? W prowincjonalnym miasteczku rośnie bezrobocie, zamierają produkcja i handel, a mieszkańcy żyją w nędzy. Wszyscy upatrują szansy na poprawę sytuacji w przyjeździe znanej miliarderki Klary Zachanassian (Krystyna Janda), która chce odwiedzić rodzinne strony. W komitecie powitalnym najważniejszą osobą - oprócz burmistrza (Marian Opania) - jest sklepikarz Alfred Ill (Jerzy Stuhr), dawny ukochany Klary. To na nim spoczywa zadanie nakłonienia bogaczki do finansowego wsparcia osady. Na początku wszystko układa się pomyślnie. Pani Zachanassian deklaruje, że ofiaruje na rzecz miasteczka miliard - stawia jednak jeden warunek: chce, aby mieszkańcy zabili Illa. Klara ujawnia, że przed wielu laty miała z nim dziecko, którego się wyparł przed sądem dzięki przekupionym świadkom. Żądanie milionerki początkowo bulwersuje mieszkańców. Z czasem jednak zaczynają oni kupować na kredyt drogie rzeczy, a Ill czuje się coraz bardziej zagrożony. Sztuka ta uważana jest za najwybitniejsze dzieło Friedricha Dürrenmatta. Dramat stanowi wyjątkowo ostre i celne oskarżenie natury ludzkiej, pełnej obłudy i chciwości. Odpowiedz Link
filip_bu Re: pytanie do forumowiczow. 30.03.11, 23:14 niewygrarajkowski napisała: >Pani Zachanassian deklaruje, że ofiaruje na rzecz miasteczka miliard - stawia jednak jeden warunek: chce, aby mieszkańcy zabili Illa. Klara ujawnia, że przed wielu laty miała z nim dziecko, którego się wyparł przed sądem dzięki przekupionym świadkom. Sugerujesz,że któryś z naszych wójtów ma nieślubne dziecko którego się wyparł i bedziemy kupować drogie rzeczy na kredyt ? Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: pytanie do forumowiczow. 30.03.11, 23:30 ale problemu z chrzcinami chyba nie bedzie?,parafii ci u nas dostatek Odpowiedz Link
czarny_raszyniak Re: pytanie do forumowiczow. 31.03.11, 07:32 a dzidziuś jakiej płci bo trzeba imię wybrać? Może po mamie a może po tacie. I już wiemy który z wójtów Odpowiedz Link
niewygrarajkowski Re: pytanie do forumowiczow. 31.03.11, 20:11 W sztuce dziecko umiera po roku. Chyba panowie nie doczytaliście mojego wpisu do końca. Dramat stanowi wyjątkowo OSTRE I CELNE OSKARŻANIE NATURY LUDZKIEJ,PEŁNEJ OBŁUDY I CHCIWOŚCI. Odpowiedz Link