kot_mrau 08.07.14, 00:25 dla niego mam tylko pogardę za tchórzostwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mzaratustras Re: szatan 13.10.14, 11:46 Istnieje jako czyn (projekcja umysłu na rzeczywistość), a nie jako byt. Odpowiedz Link Zgłoś
mzaratustras Re: szatan 27.10.14, 10:44 Proszę mnie nie obrażać. To tak jakby zapytać czy wierzę w Calineczkę i Baśnie Andersena. Fajne historie, fajny morał, ale no come on, XXI wiek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
south_wind Re: szatan 27.10.14, 23:32 Pytam bo nie wiedziałem czy mogę w Twoim wypadku posłużyć się argumentami z Biblii. Zresztą dziwne, że rozmawiasz na temat Szatana skoro to postać występująca w religiach, które odrzucasz jak mniemam. Twoje porównanie wiary w Boga do wiary w Calineczkę jest przykładem błędnej analogii. Nikt nigdy nie wierzył w calineczkę a w Boga wierzą miliardy ludzi, nikt nigdy nie wątpił że Calineczkę wymyślił człowiek a miliardy wierzyły i wierzą że to Bóg wymyślił człowieka. Rozumiem, że uważasz Biblię za zbiór baśni ale porównanie do dzieł takich jak Baśnie Andersena świadczy tylko o Twojej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
mzaratustras Re: szatan 30.10.14, 19:57 Z tym szastaniem miliardami to bym uważał. Na Ziemii jest 7, a najwięcej ludzi jest w niechrześcijańskiej Azji i Afryce. Poza tym liczba osób wierzących nie ma nic do rzeczy. Coś zostało dawno temu opowiedziane i spisane, ale jakoś od 2 tysięcy lat nie ma nowych wydarzeń, żadnych uaktualnień, Jezusów i innych rewelacji. Ludzka wyobraźnia i lęki, dawniej były demony, diabły i potwory, dziś są uprowadzenia przez kosmitów, dawniej nie było żadnych wzmianek o spodkach i innych, bo to narodziło się wraz z erą podboju kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: szatan 01.02.15, 12:56 Ja tam wolę calinęczkę, nic nie wymaga! Trzeba by bylo tylko zorganizować do tego odpowiednią strukturę i kapłanów możę też w sukienkach! Odpowiedz Link Zgłoś