08.07.14, 00:25
dla niego mam tylko pogardę za tchórzostwo...
Obserwuj wątek
    • kot_mrau Re: szatan 08.07.14, 00:46
      szatan to tchórz, pogardy tylko godny
    • mzaratustras Re: szatan 29.09.14, 09:32
      Szatan to nie byt, to stan umysłu.
      • south_wind Re: szatan 08.10.14, 12:18
        skąd taki wniosek?
    • south_wind Re: szatan 08.10.14, 12:18
      Dlaczego? Możesz rozwinąć?
      • mzaratustras Re: szatan 13.10.14, 11:46
        Istnieje jako czyn (projekcja umysłu na rzeczywistość), a nie jako byt.
        • south_wind Re: szatan 13.10.14, 23:37
          A wierzysz w Boga i Biblię?
          • mzaratustras Re: szatan 27.10.14, 10:44
            Proszę mnie nie obrażać. To tak jakby zapytać czy wierzę w Calineczkę i Baśnie Andersena. Fajne historie, fajny morał, ale no come on, XXI wiek jest.
            • south_wind Re: szatan 27.10.14, 23:32
              Pytam bo nie wiedziałem czy mogę w Twoim wypadku posłużyć się argumentami z Biblii. Zresztą dziwne, że rozmawiasz na temat Szatana skoro to postać występująca w religiach, które odrzucasz jak mniemam.
              Twoje porównanie wiary w Boga do wiary w Calineczkę jest przykładem błędnej analogii. Nikt nigdy nie wierzył w calineczkę a w Boga wierzą miliardy ludzi, nikt nigdy nie wątpił że Calineczkę wymyślił człowiek a miliardy wierzyły i wierzą że to Bóg wymyślił człowieka. Rozumiem, że uważasz Biblię za zbiór baśni ale porównanie do dzieł takich jak Baśnie Andersena świadczy tylko o Twojej ignorancji.
              • mzaratustras Re: szatan 30.10.14, 19:57
                Z tym szastaniem miliardami to bym uważał. Na Ziemii jest 7, a najwięcej ludzi jest w niechrześcijańskiej Azji i Afryce. Poza tym liczba osób wierzących nie ma nic do rzeczy. Coś zostało dawno temu opowiedziane i spisane, ale jakoś od 2 tysięcy lat nie ma nowych wydarzeń, żadnych uaktualnień, Jezusów i innych rewelacji.

Ludzka wyobraźnia i lęki, dawniej były demony, diabły i potwory, dziś są uprowadzenia przez kosmitów, dawniej nie było żadnych wzmianek o spodkach i innych, bo to narodziło się wraz z erą podboju kosmosu.
                • 11chwilka Re: szatan 01.02.15, 12:56
                  Ja tam wolę calinęczkę, nic nie wymaga!
                  Trzeba by bylo tylko zorganizować do tego odpowiednią strukturę i kapłanów możę też w sukienkach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka