Dodaj do ulubionych

Marylin Monroe

14.02.19, 09:44
Znalazłem w necie bardzo ciekawy materiał na temat bpd, podany na przykładzie Marylin. W sumie nic nowego tam nie ma, ale warto obejrzeć. Pamiętam, że już kiedyś czytałem o tym, że Monroe była borderką. Skądinąd moja była też była jej fanką. Pamiętam jak w swoim domu miała taki cytat na lodówce, na karteczce napisany:

''Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie.
Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia.
Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza.''

Ale wtedy nie zwracałem na to uwagi niestety - na takie szczegóły.
Obserwuj wątek
    • trust21 Re: Marylin Monroe 14.02.19, 09:45
      ahh zapomniałem o linku do materiału: www.youtube.com/watch?v=V838NLuYB1w
    • robin_z_hut Re: Marylin Monroe 14.02.19, 10:13
      Chciałbym o coś zapytać prywatnie - jeśli znajdziesz czas i chęć, bardzo proszę o kontakt - robin_z_hut@gazeta.pl
      • trust21 Re: Marylin Monroe 14.02.19, 16:15
        Piszę tylko na tym forum.
    • norma.morterson Re: Marylin Monroe 22.02.19, 23:45
      Monroe była chyba najbardziej znaną Borderką, stąd mój nick na tym forum. Nie mam tego zaburzenia ale Borderzy są w moim życiu.
      • astroblaster Re: Marylin Monroe 22.02.19, 23:51
        Nie wiem czy Evita Peron, nie bardziej znana(nie).
    • norma.morterson Re: Marylin Monroe 22.02.19, 23:50
      I jeszcze jedno ten cytat pasuje również do normalnych kobiet, choć wówczas znaczenie i nośnik emocjonalny każdego słowa jest zdecydowanie inny.
      • vre-sna Re: Marylin Monroe 23.02.19, 00:01
        Zdecydowanie.
        A potem, uwaga, można zawijać w sreberka.
        • astroblaster Re: Marylin Monroe 23.02.19, 00:31
          Ale to ma jaaakość ver-sno. Ale fajowe. Najlepsze od Ciebie, ale tu autorka wątku to też nie dyletantka.
          • vre-sna Re: Marylin Monroe 23.02.19, 00:40
            Ok.
      • trust21 Re: Marylin Monroe 23.02.19, 09:00
        norma.morterson napisała:

> I jeszcze jedno ten cytat pasuje również do normalnych kobiet, choć wówczas zna
        > czenie i nośnik emocjonalny każdego słowa jest zdecydowanie inny.

Na szczęście ten cytat pasuje tylko do niektórych kobiet - typowych toksycznych Karyn. Fajnie, że same kobiety rozprawiają się z nim i kobietami, które go używają:

proseksualna.pl/zwiazki/uwazaj-na-kobiety-ktore-cytuja-marilyn-monroe/
        mynaswoim.pl/jak-marilyn-monroe-do-dzis-niszczy-ludziom-zwiazki/
        www.narzecze.pl/2018/12/198-ksiezniczka-po-terminie-co-niszczy.html
    • brz_a_sk Re: Marylin Monroe 23.02.19, 10:31
      jak daleko jest od niedojrzałości do BPD
      co to jest osobowość niedojrzała, czy "głuptas" to stan który mija z czasem/wiekiem
      googlanie pozwala znaleźć informację
      film nadaje się dla przedszkolaków prawie - ale myślę, że i rodzicom dorosłych dzieci, nawet babciom może uświadomić, że nie da się wyręczyć nikogo z dojrzewania, można jej zaburzyć :( - trochę, albo zdewastować; czym się to kończy niedojrzałością jak w tej bajce, czy duuuuuuuużo gorzej, o czym w tej bajce nie ma ani słowa - to bajka o niedojrzałości nie o BPD
      vod.pl/programy-tv/licealne-ciaze/z97x8vn - jeden odcinek (dziękuje za podsuniecie mi tego materiału)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka