Dodaj do ulubionych

Sprzątanie na święta

14.04.06, 12:27
Niestety na naszej klatce, 4 klatka w bloku 2a zostało dzis posprzątane
najgorzej do tej pory. Podłoga została umyta brudną wodą, co widać po szarych
smugach.

Mam nadzieję, że nasza firma poprawi to dziś, inaczej sami będziemy musieli
umyć klatkę na swięta.

Rado, może ktoś z Was powiadomi szefa tej firmy, jeśli to możliwe.
Obserwuj wątek
    • bogdan76 Re: Sprzątanie na święta 14.04.06, 15:25
      Szanowna pani jestem przedstawicielem fa sprzątającej Czystość uważam że remont
      klatek nie został trafnie dopasowany do terminu świąt . Nasi pracownicy
      wykonują prace z dużą starannością, lecz rozpoczęcie remontu przed świętami
      było wielką pomyłką,a klatki już na tydzień przed świętami były przygotowywane
      bo tej pracy nie da się wykonać w ciągu jednego dnia.Pracownicy fa remontowej
      zostawiają duży bałagan a nasz pracownik nie nadąża z doczyszczaniem
      klatek.Zdrowych szczęśliwych świąt Wielkanocnych życzy fa Czystość.
      • gusia18 Re: Sprzątanie na święta 14.04.06, 20:49
        Niestety na jelenia Pan nie trafił, umiem odróżnić umycie klatki schodowej
        brudnym mopem, od pozostawionych śladów po pracach remontowych. Wybaczy Pan,
        ale klatka wczoraj wyglądała zdecydowanie lepiej. Generalnie codzienne jest
        łądnie posprzątane.
        Panowie wykonujący poprawki nie zostawili u nas w klatce bałaganu, bo z tego co
        wiem to robili tylko przedsionek, poza tym, nic nie było widać.

A jeśli chodzi o święta, to uważam że akurat teraz, dzisiaj nie było poprawek
        robionych, Pana pracownicy powinni przyłożyć sie do tego bardziej. Bo po
        pierwsze remont, po drugie świeta.

• sara06 Re: Sprzątanie na święta 14.04.06, 20:56
      Witam
      musze przyznać racje gusi18 - sama dziś rano widziałam jaki Pani
      sprzątająca "rozmazuje" tylko brud po przedsionku i klatce... Zwłaszcza dziś
      mogła się przyłożyć. Wstyd!
      Wesołych Świąt!
      • raf212 Re: Sprzątanie na święta 14.04.06, 22:49
        Witam.
        Ja uważam że Panie troszkę przesadzają, firma wywiązuje się super ze swoich
        obowiązków, a jedna z tych Pań niech zwróci uwagę na to że jak się wchodzi do
        klatki z wózkiem który ma całkowicie obłocone koła i zostawi tragiczne ślady na
        schodach aż do piwnicy tam gdzie go parkuje to sama kultura wymagałaby tego aby
        to troszkę uprzątnąć.
        Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę
        • wierny_1 Re: Sprzątanie na święta 15.04.06, 20:10
          Witam wszystkich już w Świątecznym nastroju,

Wydaje mi się, że brudna woda, o której pisze Gusia18, wzięła się z bardzo
          prostego powodu. W piątek w godzinach rannych nie było wody na osiedlu (brak
          energii elektrycznej). Ja uważam, że firma jest O.K. Można było, co prawda
          zaplanować z firmą remontując klatki, że w piątek odpuszczają sobie a w tym
          czasie Pani z Firmy Czystość postara się doczyścić klatki. Ale taka koordynacja
          powinna wyjść od Pani Balcerzak. Niestety tego zabrakło.

O ile mogę zwrócić uwagę, firmie sprzątające to fakt pozamiatania po zimie
          drogi przed lokalami usługowymi i miejsc parkingowych. Ale rozumiem, że to
          wypadek przy pracy i staraliście się Państwo najpierw zająć osiedlem. Ale
          prośba, żeby po Świętach zająć się tym tematem.

Jeszcze raz Wesołych Świąt.

Piotr
        • gusia18 Re: Sprzątanie na święta 17.04.06, 21:17
          Czy szanowny Pan nie ma przypadkiem nic wspólnego z firmą sprzątajacą, bo w
          Pana wypowiedzi brak jest /oprócz komentarza wobec mojej osoby/ ochrony
          interesów Wspólnoty.

Radzę zacząć czepiać się osób które nie wycierają butów, lub robia to o kant
          schodów i brudzą każde piętro.
          Zdarza się, że brudzę odcinek do piwnicy, a nie sprzątam bo bardziej cenię
          sobie czas spedzony z dzieckiem niż latanie z mopem. Poza tym ciężko jest
          zostawić dziecko same w domu, zeby lecieć sprzątnać kawałek klatki.
          Mam poczucie, że płacę za to, bo wkoncu nie celowo wchodzę w błoto, a zmusza
          mnie do tego szara rzeczywistość Ząbek.

Swoja drogą proszę przeczytać moją poprzednią wypowiedź jeszcze raz - napisałam
          że firma sprzątajaca generalnie ładnie sprząta. To tylko wpadka swiąteczna, mam
          nadzieje.
          • wierny_1 Re: Sprzątanie na święta 18.04.06, 08:07
            Cześć,

Rozumiem, że nie napisałaś o mnie tylko o „Raf 212”
            • gusia18 Re: Sprzątanie na święta 18.04.06, 10:09
              Jasne. Pozdrawiam.
              • raf212 Re: Sprzątanie na święta 18.04.06, 14:59
                Ja też Was wszystkich pozdrawiam. A jeszcze jedno miłoby było gdyby wszyscy
                sąsiedzi choć dzień dobry mówili jak zobaczą drugiego sąsiada, a nie którzy
                tylko głowę umieją odwrócić w drugą stronę i pójdzie. Skąd to się bierze w
                ludziach tym bardziej że mieszkamy w tak małych bloczkach i prawie wszystkich
                rozpoznajemy.
                • gusia18 Re: Sprzątanie na święta 18.04.06, 15:46
                  szczerze, to ja mało kogo rozpoznaje....
                  a poza tym, mi jako kobiecie facet powinien powiedzieć dzień dobry, a zgadzam
                  sie z Panem, że mało kto mówi....
    • digital15 Re: Sprzątanie na święta 19.04.06, 05:03
      Z tego co zauważyłem jak do tej pory na firmę nie było żadnych uwag.Są to
      ludzie godni naprawdę wielu pochwał za swoją pracowitość i rzetelność.Wiadomo
      że nie ma ludzi nie zastąpionych.Tym bardziej przed świętami,kiedy jest urwanie
      głowy każdy człowiek ma prawo czegoś nie dopatrzyć a przecież nie trudno by
      było delikatnie te "smugi" poprawić.Chyba że jest się tzw. Ę..Ą.. jak wielu na
      tym osiedlu z uniesioną głowa do góry i wystającą słomą z butów którzy nawet
      nie odpowiadają na zwykłe "Dzień Dobry" !!! Ale świadczy to o ich kulturze i
      wychowaniu ! SAMA WIEŚ ! WSTYD !!!!!!!! DO ROBOTY !!!! Z poważaniem OBSERWATOR
      • vsa Re: Sprzątanie na święta 19.04.06, 08:59
        Witam.
        Racja digital15.Jest tu kilka takich osób którym słoma w butów wystaje a
        uważają się za "PAŃSTWO z miasta" Jak tu mówić sobie dzień dobry jak tu dzięki
        takim "PAŃSTWO" każdy na każdego "wilkiem patrzy". Przecież Wy się chyba tylko
        kłócić umiecie!!!
        Proszę to sobie przemyśleć!!!
        Pozdrawiam
        • raf212 Re: Sprzątanie na święta 19.04.06, 19:04
          I to jest właśnie to co pisałem, posprzedawali pola uprawne i posprowadzali się
          do miasta, ale zapomnieli sprzedać lub pochować słomy z butów. Brawo digital i
          vsa trafne stwierdzenia. LUDZIE więcej kultury i ŻYCZLIWOŚCI wobec siebie to
          tak nie dużo kosztuje, a jak przyjemną atmosferę i ciepło z siebie oddaje.
          Pozdrawiam
          • wierny_1 Re: Sprzątanie na święta 19.04.06, 20:25
            Witam,

Ja tam nie mam oporów. Wszystkim mówię grzecznie dzień dobry. Szkoda tylko, że
            niektórzy nie zwracają uwagę na dzieci. I nie chodzi mi tutaj o granie piłką o
            ścianę czy bieganie pomiędzy krzakami, ale właśnie o wychowanie i te
            nieśmiertelne „Dzień Dobry”

Pozdrawiam,

• gusia18 Re: Sprzątanie na święta 19.04.06, 22:16
              Oj, to ja z czepianiem się jestem przy Was malutka... i dobrze ... na szczęście
              pola nigdy nie miałam ..., ale nie podoba mi sie Wasze nastawienie, brak
              tolerancji, biorąc pod uwagę, ze większość mieszkańców naszego osiedla to
              ludzie, którzy przeprowadzili się z innych miast.
              Nas warszawiaków i mieszkańców ząbek jest naprawdę niewielu ...
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka