jac3k27
23.09.10, 20:25
Ostatnio podpisałem umowę z JMDI na dostawę TV i Internetu. Pracownik JMDI podczas podpisywania umowy ani słowem nie wspomniał o tym, że w Radzyminie nie ma TV HD, chociaż go o te kanały dopytywałem i wymieniał mi nawet, jakie stacje wchodzą w zakres pakietu HD itp. Podpisaliśmy nawet umowę, na której zaznaczył pakiet HD i cenę za jego odbiór. Po instalacji okazało się, że nie ma HD a monterzy byli zdziwieni, gdy ich zapytałem o HD a nawet szczerze ubawieni, gdy zobaczyli pakiet HD na umowie. Uważajcie, zatem na Pana Jacka, który z ramienia JMDI "OPIEKUJE" się naszym osiedlem. Jakość sygnału pozostawia też wiele do życzenia. Zwłaszcza wieczorem obraz sie zniekształca lub zacina. Czy u Was też tak bywa? Nie mam też TV4, które jest w pakiecie. Ciekawe jak z tym u innych?
Sprawa druga - Internet. Podpisałem umowę na 16 Mb/s. Na początku owszem było 16 ale obiecanej w ofercie podwójnej prędkości od 1 do 17 nigdy nie zobaczyłem. Potem prędkość spadła do ok. 8 Mb/s a od poniedziałku nawet ok. 4 Mb/s. Reklamowałem oczywiście i coś się poprawiło, ale to i tak mniej niż w umowie. (Teraz ok. 8 Mb/s) Sprawdźcie swoje łącza czy aby na pewno dostajecie to, za co płacicie? Można to zrobić pod adresem www.speedtest.pl/
W razie niższej prędkości, mniejszej na umowie, reklamujcie. Podejrzewam, że przepustowość łącza, jakie ma JMDI już dawno została wyczerpana a oni dalej podpisują umowy i naciągają nas w ten sposób. Czy możecie podzielić się wynikami swoich testów? To tyle w temacie. Pozdrawiam.