20.09.11, 16:23
Dostałem zawiadomienie o zebraniu właścicieli,które odbędzie się 6 pażdziernika 2010r. o godz.19.00.Napisałem datę zgodną z zawiadomieniem.
Uchwała Nr 10/2011 - w sprawie zmiany zarządu nieruchomością wspólną-uchwała protokołowana przez Notariusza.Czy znów będzie nas 10% ?
Obserwuj wątek
    • necia27 Re: Zebranie. 20.09.11, 19:21

Nie licz na więcej.
    • hope22 Re: Zebranie. 21.09.11, 10:03
      rzeczywiście widać przygotowania do spotkania wspólnoty - jakieś prace na osiedlu w tym nowe krzaczorki posadzone ...
      Co do frekwencji - mając na uwadze poziom naszej małej lokalnej społeczności w tym jej wrażliwość na problemy wspólnoty jednoznacznie wskazują, że w tym względzie jesteśmy mocno ograniczeni i nie należy spodziewać się zmian w tym kierunku - niestety.
      Widocznie odległość do rozwiniętych form społecznych jak zdecydowana większość wspólnot mieszkaniowych, spółdzielni, osiedli jest dla Osiedla Victoria (co za ironia!) nie do pokonania.

Osobiście jestem mocno rozczarowana osiedlem pomimo, że poznałam wielu wspaniałych ludzi i samo miejsce (nawet odległość) odpowiada mi.
    • agamek12 Re: Zebranie. 21.09.11, 11:35
      A ja nie widzę potrzeby zmiany zarządu i głosowania ZA uchwałą nr 10/2011. I to wcale nie dlatego, że obecny zarząd uważam za doskonały ale dlatego, że mieszkańcy i tak mają w głębokim poważaniu to kto zarządza i jak zarządza. Przykładem niech będzie jedna z uchwał, której głównym tematem było obniżenie stawki czynszu... Podpisy pod nią zbierane są od kilku miesięcy, administracja wywiesiła nawet w gablotach informację o tym ile dzięki temu można zaoszczędzić, a mieszkańcy i tak mają to gdzieś i nie głosują - no a skoro kwestia tak ważna jak KASA jest olewana, to równie nieistotne jest to, kto tą kasą rządzi...
      I kolejne zebranie znów odwiedzę jako osoba, która musi psłuchać krzykaczy poruszających nieistotne tematy zamiast zająć się sprawami istotnymi...
      • wagabunda22 Re: Zebranie. 26.09.11, 06:45
        Ja się nie dziwię. wtedy, kiedy podwyżki cen za usługi i media "nie szalały" jakoś ten "szanowany" Zarządca windował ceny czynszu. Teraz co wszystko niemal z dnia na dzień drożeje obniża wysokośc zaliczki czynszowej. Ciekawe jak wzrośnie zadłużenie poszczególnych lokali po rozliczeniu rocznym wg obniżonej stawki w zaliczce czynszowej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka