Dodaj do ulubionych

skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka

12.09.11, 10:03
Witam,
W związku z licznymi wypadkami na skrzyżowaniu, radni i mieszkańcy zwracają uwagę na konieczność modernizacji skrzyżowania:

Czarny Punkt w Białołęce - relacja w Kurierze Warszawskim:
www.tvp.pl/warszawa/informacyjne/kurier-warszawski/wideo/11092011/5246771

interpelacja z grudnia 2010:
bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000bd4c8/jukzblbvqwzxxqgucyokisexetmhirrt/291aborowska.pdf

uchwała z czerwca 2011:
bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000c6049/syzsbmolvvmhdbmmfbigbsojfcneoihm/uchwa%C5%82anrXV5111.doc

ponowienie interpelacji wrzesień 2011:
www.agnieszkaborowska.pl/aktualnosci/szczegoly/article/464.html
Obserwuj wątek
    • tw.zecik Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 12.09.11, 11:02
      Mieszkańcy zwracają też uwagę n a skrzyżowania: Berensona-Kąty Grodziskie i Berensona-Zaułek, bo tam też mogą pojawić się czarne punkty.
      • agnieszkaborowska Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 12.09.11, 11:36
        nie ten wątek...
        • tw.zecik Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 12.09.11, 12:35
          agnieszkaborowska napisała:

> nie ten wątek...

Ale większy problem.
      • blue_jean Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 13.09.11, 14:37
        Do powyższej listy pozwolę sobie dodać skrzyżowanie Ostródzka/Berensona, o którym wiadomo, że miało zostać przerobione na rondo.
    • niecentralny Re: kolejny sukces 12.09.11, 14:35
      ohoho - znaczy się coś się ruszyło; plany przebudowy tego skrzyżowania mają kilka lat - pewnie ktoś dostał cynk, że niedługo ruszą prace więc radni się uaktywnili, żeby sprzedać to jako własny sukces smile

> Witam,
      > W związku z licznymi wypadkami na skrzyżowaniu, radni i mieszkańcy zwracają uw
      > agę na konieczność modernizacji skrzyżowania:
      >
      • agnieszkaborowska Re: kolejny sukces 13.09.11, 11:07
        Czy mógłby Pan rozwinąć wątek - "plany rozbudowy mają kilka lat". Jestem niezwykle ciekawa - jakie plany, jakie lata? Uprzejmie proszę o więcej szczegółów.
        • niecentralny Re: kolejny sukces 13.09.11, 11:56
          proszę bardzo:

bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/C7F044C3-0B1F-4BCC-917D-4E67E27DCE68/669382/zacznikdouchwaynrNXXXVII17409.pdf
          http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=7&ved=0CFUQFjAG&url=http%3A%2F%2Fbip.warszawa.pl%2FNR%2Frdonlyres%2F31B794FA-FD23-4252-BC62-133CCFEDAF29%2F763275%2FZaczniknr1dostanowiskanr7LXIII11.doc&ei=FydvTprkFM3MtAaA8sCgBw&usg=AFQjCNGdo9KGqkyJomq5e_dcKm4FVfvNog&sig2=0lPS1kAYesqec55yg2Gw1g

pierwszy przykład z brzegu to 2008, drugi to dokument z ubiegłego roku, ale odnoszący się do starszych opracowań rozwiązania problemu tego skrzyżowania, pewnie znalazłbym coś starszego, albowiem słyszę o tym od jakichś 5 lat, ale nie chce mi się szukać - po prostu wziąłem pierwsze wyniki z google'a

w każdym razie temat wałkowany od lat, teraz pewnie coś się w ratuszu ruszyło no i tyle

> Czy mógłby Pan rozwinąć wątek - "plany rozbudowy mają kilka lat". Jestem niezwy
          > kle ciekawa - jakie plany, jakie lata? Uprzejmie proszę o więcej szczegółów.
          >
          • silver.dragon Re: kolejny sukces 19.10.11, 14:24
            Bardzo ciekawe dokumenty Pan wyciągnął! smile

Załącznik nr 1 do Stanowiska nr 7/LXIII/10
            Rady Dzielnicy Białołęka m. st. Warszawy
            z dnia 30 września 2010 r.

"4. w związku z tym, że pozwolenia na budowę osiedli wielorodzinnych wydawane są na podstawie obowiązujących m.p.z.p., w których wszystkie skrzyżowania zaprojektowane są jako proste wnosimy o przeprowadzenie analizy w jaki sposób na istniejący wewnętrzny układ drogowy wpłynie budowa w latach 2010-2012 takich osiedli jak osiedle Zielona Dolina (...)"

Jestem niezwykle ciekawy jakie były dalsze losy tej opinii. Czy może Pani Agnieszka jest w stanie dowiedzieć się coś na ten temat albo też podać miesce gdzie powinniśmy szukać informacji?

Marzy mi się żeby urzędnik nie mógł wydawać pozwoleń na budowę na terenach gdzie infrastruktura (z uwzględnieniem zabudżetowanych już inwestycji) nie jest wystarczająca do obsługi potrzeb mieszkańców.

Poszukuję więc osób o wiedzy prawniczej, które są w stanie pomóc mi merytorycznie w zaplanowaniu odpowiednich działań.

Proszę o kontakt na adres emailowy w ramach portalu gazety. Piszcie na mój.nick(na)gazeta.pl.

Pozdrawiam,
            Radek Sadowski
    • agnieszkaborowska Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 24.10.11, 13:05
      Ponieważ o tym, że zostanie zamontowany znak STOP (migający) dowiedziałam się się już kilka razy:
      w marcu (na spotkaniu z ZDM)
      we wrześniu (po wypadku na Zdziarskiej)
      w październiku (na spotkaniu z ZDM)

Dziś się dowiedziałam, że za 3 tygodnie. Sama informacja, że zamotowany zostanie "już jutro, w przyszłym tygodniu, za dwa tygodnie" staje się dziwna.

Od dziś za 3 tygodnie - to by było w tygodniu 14-20 listopad. Oby tylko nie pojawiły się mrozy, które uniemożliwią prace, bo wtedy będziemy czekać do wiosny!
      • tuitambylec Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 25.10.11, 13:44
        Pani Agnieszko, to nie aby Pani tekst?
        www.gazetaecho.pl/17-priorytetow-zielonej-bialoleki_58363
        I są jakieś efekty akcji? Bo 16 października już za nami...
        • agnieszkaborowska Re: skrzyżowanie Zdziarska - Ostródzka 26.10.11, 11:20
          Ok. 2 tys podpisów www.mojabialoleka.pl/szczegoly/article/476.html
          Pracujemy, jeszcze spływają, sporo xerowania, szczegóły, podziękowania, dalsze kroki wkrótce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka