sloggi 10.06.06, 01:03 W ostatnich "Nieruchomościach" znalazłem reklamę firmy Miniwille, która informuje, że przygotowuje ofertę osiedla Augustów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xvts Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby 12.06.06, 08:36 Wie ktoś coś więcej o samej lokalizacji? Odpowiedz Link
czaja_2006 Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby 17.06.06, 10:14 www.miniwille.krn.pl/rynek-pierwotny-7/Osiedle-Piwoniowa-II-opis-techniczny-172_4_14.html kanadyjczyki co nie oznacza ze jestem przeciw Odpowiedz Link
mieszbia Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby 20.06.06, 11:29 xvts napisał: > Wie ktoś coś więcej o samej lokalizacji? Prośba do Sloggiego:Czy mógłbyś podać link,gdzie znalazłeś "jak w tytule". Odpowiedz Link
mieszbia Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby 02.08.06, 13:04 W zeszłym tygodniu u mnie "za płotem" przy ul.Chudoby została postawiona tablica z informacją o sprzedaży domów z działkami przez firmę Miniville.Podano nr telefonu,ale brak dokładniejszej lokalizacji. Pzdr,Piotr. Odpowiedz Link
mieszbia Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby-Lokalizacja 04.08.06, 08:52 Okazuje się,że powyższe osiedle planowane jest także za moim ogrodzeniem. Na stronie www inwestora jest podana dokładna lokalizacja. Zastanawia mnie,jak inwestor poradzi sobie z opisaną infrastrukturą,bo nie ma na tym terenie ani wodociągu,ani gazociągu. Odpowiedz Link
saanki2 Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby-Lokalizacja 17.08.06, 23:38 Ta inwestycja też idzie za moim płotem, czy widzieliście projekt , droga osiedlowa ma iść za naszymi plecami co powoduje że jesteśmy otoczeni dwiema drogami przed wejściem i za ogródkiem. Czy Ty się na to zgadzacsz ? Odpowiedz Link
mieszbia Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby-Lokalizacja 18.08.06, 07:03 Jak pisałem na forum deweloperzy:"Z informacji Delegatury Biura Naczelnego Architekta Miasta dla Dzielnicy Białołęka wynika,że powyższy deweloper nie ma na chwilę obecną(11.08)żadnych pozwoleń. Powyższa inwestycja (cytat)"jest tylko pobożnym życzeniem firmy Miniwille". Dobrze,że byśmy się poznali i w razie czego wspólnie podjeli działania. Mój mail:mieszbia@gazeta.pl Pzdr,Piotr. Odpowiedz Link
xvts Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby-Lokalizacja 24.08.06, 08:02 Po analizie planów osiedla na stronie dewelopera dochodzę do wniosku że są to naprawdę pobożne życzenia. Budowa drogi od północy (od strony ul. ŹDZIARSKIEJ) to już poroniony pomysł ale nie dla niego gdyż chce on aby była to droga osiedlowa zamknięta, zgadzając się na budowę po drugiej stronie musiała by być drogą wspólną dla zabudowań graniczących z tą inwestycją od południa. Ponadto zgodnie z dotychczasowymi warunkami zabudowy na 1 dom/bliźniak musi być 1500 m2 działki, a tu największa działka ma 512 m2, co daje nieco ponad 1000 m2 na jeden dom. A jest to już zdecydowanie gęstrza zabudowa niż możliwa dotej pory. Z wyliczeń moich wynika, że aby osiągnąć 1500m2 działki pod 1 dom deweloper ten musi zrezygnować z postawienia 2 bliźniaków co umniejsza jego zyski z inwestycji o 2mln złotych ( 500 tys. kosztuje 1/2 bliźniaka). Dlatego też deweloper ten będzie chciał przepchnąć taki projekt, a czy mu się uda to zależy od sąsiadów planowanej inwestycji. Mam nadzieję, że mu się nie uda, w przeciwnym razie następni też będą chcieli zagęszczać zabudowę na tym terenie, a będą to mieli ułatwione. Dlatego dew Odpowiedz Link
mieszbia Re: Nowe osiedle Zdziarska/Chudoby-Lokalizacja 31.08.06, 13:06 Z tego co wiem wszyscy sąsiedzi złożyli swoje zastrzeżenia odnośnie tej inwestycji. Pzdr,Piotr. Ps.Pozdrowienia dla nowego sąsiada Saanki 2 Odpowiedz Link
xvts Miniwille Zdziarska/Chudoby 31.08.06, 13:19 Ciekawe jak to jest, sąsiedzi złożyli protesty czyli inwestor nie ma jeszcze pozwolenia na budowę a rozpoczął już prace budowlane stawiając ogrodzenie notabene chyba za blisko drogi. Odpowiedz Link