Dodaj do ulubionych

Samorządowe

16.10.06, 20:57
Coprawda nie mialem zamiaru brac udzialu w wyborach samorzadowych ale sukcesy
stowarzyszenia zielona bialoleka (np. uruchomienie 407) natchneły mnie do tego
aby spytac czy ktos aktywnie dzialajacy w SZB nie kandyduje do ktoregos z ciał?
chetnie bym oddał głos.... No i w sumie jestem pod wrażeniem ze komuś się chce
smile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szb.waldek.roszak Re: Samorządowe 16.10.06, 22:06
      wizard_2x2 napisał:
      > Coprawda nie mialem zamiaru brac udzialu w wyborach samorzadowych ale sukcesy
      > stowarzyszenia zielona bialoleka (np. uruchomienie 407) natchneły mnie do tego
      > aby spytac czy ktos aktywnie dzialajacy w SZB nie kandyduje do ktoregos z
      > ciał?
      > chetnie bym oddał głos.... No i w sumie jestem pod wrażeniem ze komuś się chce

Hmmm... Przyjemnie słyszeć takie słowa smile

Zastanawiam się od pewnego czasu, czy powinniśmy poruszac takie tematy na
      naszym forum. Z jednej strony takie rozmowy mogą spowodować pojawienie się...
      jak to powiedzieć... pewnych różnic zdań.
      Z drugiej jednak strony jest to bardzo ważna sprawa, która dotyczy nas
      wszystkich, więc może jednak warto trochę o tym pogawędzić.

Co o tym sądzicie?

Pozdrowienia

Waldek
      (dawniej compet_pl)
      Stowarzyszenie Zielona Białołęka
    • radarowiec Re: Samorządowe 16.10.06, 23:00
      Myślę, że nie warto chyba, że Stowarzyszenie ZB zgłosiło się do wyborów jako
      samodzielny Komitet Wyborczy - miało by spore szansę.
      Coś na forum nie widać info w tym temacie.
      Obecnie w mediach mamy do przesady polityki. Reklama poszczególnych partii
      politycznych (ludzi do nich przynależnych) spowoduje ataki przeciwników oraz
      reklamę konkurentów i tak będzie się to mnożyć.
      Z porządnego forum może zrobić się niezłe bagno.
      Oczywiście przyczyni się do tego pierwsza/y, która/y rozpocznie ten łańcuch.
      pozdrowionka R

• mieszbia Re: Samorządowe-SZB 17.10.06, 07:45
      Uchwałą Zarządu - Stowarzyszenie Zielona Białołęka nie bierze udziału w
      obecnych wyborach samorządowych.
      Z tego co wiem-2 osoby z SZB startują w wyborach jako mieszkańcy Zielonej
      Białołęki,a nie desygnowane przez SZB.
      Pozdrawiam,
      Piotr Łokieć
      Prezes Zarządu

Ps.Bardzo możliwe,że za 4 lata powstanie na Białołęce blok organizacji
      pozarządowych,pozapartyjnych i wtedy SZB jako organizacja mieszkańców
      wystartuje w wyborach samorządowych.

• gutex Re: Samorządowe 17.10.06, 09:40
      A ja uważam, że osoby z naszego terenu startujace w wyborach powinny
      się "ujawnić". Chętnie oddam głos na kogoś ze swojej okolicy, kogoś kto chce
      coś zmienić i poprawić na naszym terenie
      • mieszbia Re: Samorządowe 17.10.06, 09:53
        gutex napisał:

> A ja uważam, że osoby z naszego terenu startujace w wyborach powinny
        > się "ujawnić". Chętnie oddam głos na kogoś ze swojej okolicy, kogoś kto chce
        > coś zmienić i poprawić na naszym terenie

Ja nic nie mam przeciwko temu.
        Tylko powtarzam,że SZB obecnie już trochę znane i cenione (mogę doadać,ze np.na
        os.Derby chcą informacje z SZB wieszać na klatkach)jeszcze jako Stowarzyszenie
        nie jest przygotowane do samodzielnego(w bloku)startu w obecnych wyborach.
        Pzdr,Piotr
        • zbogdanca Re: Samorządowe 17.10.06, 10:36
          A czy jest jakiś problem z ujawnieniem na forum nazwisk tych dwóch osób
          WYWODZĄCYCH SIĘz SZB, które kandydują w obecnych wyborach? Przecież to nie
          jest reklama, chcemy głosować na ludzi których znamy z aktywności społecznej.
          • mieszbia Re: Samorządowe 17.10.06, 10:53
            zbogdanca napisała:

> A czy jest jakiś problem z ujawnieniem na forum nazwisk tych dwóch osób
            > WYWODZĄCYCH SIĘz SZB, które kandydują w obecnych wyborach? Przecież to nie
            > jest reklama, chcemy głosować na ludzi których znamy z aktywności społecznej.
            >

Nie jest to żadnym problemem ani tajemnicą.
            Nie chcę być posądzony o nieskromność i oddaję palmę pierwszeństwa mojemu
            koledze-Waldkowi.Niech sam,jeżeli chce,przedstawi swoją osobę jako kandydata na
            radnego.
            Pzdr,Piotr
            Stowarzyszenie Zielona Białołeka
            • zbogdanca Re: Samorządowe 17.10.06, 11:44
              No to wszystko jasne, nie musicie sie przedstawiać, znamy Was przecież.
              Powodzenia!!!!!
              • zbogdanca Re: Samorządowe 17.10.06, 12:04
                zbogdanca napisała:

> No to wszystko jasne, nie musicie sie przedstawiać, znamy Was przecież.
                > Powodzenia!!!!!
                Wszystko robię za szybko, ja Was znam bo od początku śledzę Wasze działania na
                forum i w realu, ale może inni potrzebują przybliżenia waszych kandydatur.
                • szb.waldek.roszak WEZWANY DO TABLICY… 17.10.06, 13:45
                  wizard_2x2 napisał:
                  > Coprawda nie mialem zamiaru brac udzialu w wyborach samorzadowych ale sukcesy
                  > stowarzyszenia zielona bialoleka (np. uruchomienie 407) natchneły mnie do tego
                  > aby spytac czy ktos aktywnie dzialajacy w SZB nie kandyduje do ktoregos
                  > z ciał?

zbogdanca napisała:
                  > A czy jest jakiś problem z ujawnieniem na forum nazwisk tych dwóch osób
                  > WYWODZĄCYCH SIĘz SZB, które kandydują w obecnych wyborach? Przecież to nie
                  > jest reklama, chcemy głosować na ludzi których znamy z aktywności społecznej.

Witam!

Cóż... Mam zamiar kandydować do Rady Dzielnicy. Gdy czytam gazety i oglądam TV,
                  to nie wiem jednak, czy to jest dobry pomysł... sad
                  Mam jednak nadzieję, że to są tylko wybory samorządowe a radny dzielnicy
                  niekoniecznie musi być politykiem.

DLACZEGO KANDYDUJĘ?

Od dawna przeznaczam swój prywatny czas na różne akcje społeczne. Zacząłem od
                  zbierania podpisów sąsiadów w sprawie utwardzenia drogi. Dzięki Stowarzyszeniu
                  Zielona Białołęka, mogę to robić w sposób bardziej zorganizowany i szerszy.

Wielokrotnie "odbijałem się od ściany" w różnych urzędach. Mówiono mi: nie da
                  się, nie można, proszę napisać podanie, odpowiemy w ciągu 30 dni itd. Jest to
                  wysoce zniechęcające.
                  Mam zamiar, wraz z moją rodziną, mieszkać na Zielonej Białołęce przez wiele
                  lat. To, co się tutaj dzieje jest dla mnie więc sprawą szczególnie ważną.
                  Niestety dzisiaj mamy niezbyt duży wpływ na decyzje, które są podejmowane w
                  Urzędzie Dzielnicy na Tarchominie. I tu pojawił się następujący wniosek:

JEDYNYM REALNYM SPOSOBEM WPŁYWANIA NA DECYZJE DOTYCZĄCE NASZEJ ZIELONEJ
                  BIAŁOŁĘKI, JEST POSIADANIE SWOICH PRZEDSTAWICIELI W RADZIE DZIELNICY.

W międzyczasie pojawiła się propozycja kandydowania i po namyśle skorzystałem z
                  niej.

Na koniec, podobnie jak Piotr, chciałbym podkreślić, że STOWARZYSZENIE ZIELONA
                  BIAŁOŁĘKA NIE PLANUJE ŻADNEGO UDZIAŁU W NAJBLIŻSZYCH WYBORACH SAMORZĄDOWYCH.

Moje kandydowanie do rady dzielnicy, to WYŁĄCZNIE PRYWATNA DECYZJA.

W ciągu kilku dni przedstawię na forum więcej informacji na ten temat.

Pozdrawiam serdecznie

Waldek Roszak
                  (dawniej compet_pl)
                  Mieszkaniec Zielonej Białołęki
    • mieszbia Re: Samorządowe 17.10.06, 13:58
      szb.waldek.roszak napisał:

> Witam!
      >
      > Cóż... Mam zamiar kandydować do Rady Dzielnicy. Gdy czytam gazety i oglądam
      TV,
      >
      > to nie wiem jednak, czy to jest dobry pomysł... sad
      > Mam jednak nadzieję, że to są tylko wybory samorządowe a radny dzielnicy
      > niekoniecznie musi być politykiem.

W tym miejscu dodam,że jesteśmy sympatykami,a nie członkami któregoś
      ugrupowania i kandydujemy z dwóch różnych list.Działajac w jednym
      stowarzyszeniu udowadniamy,że nawet mając nieco różne poglądy można razem
      dobrze współpracować.
      Pzdr,Piotr
      • barwa1 Re: Samorządowe 17.10.06, 17:04
        No właśnie... smile)
        Można mieć różne poglądy, a jednak przyjaźnić się, wspólnie działać w
        organizacji SPOŁECZNEJ.
        Mamy, przynajmniej niektórzy z nas, takie marzenie, żeby samorządy na
        poziomie chociaż dzielnicy, były "odpolitycznione". Żeby właśnie organizacje
        społeczne, ściśle związane ze swoją społecznością lokalną, miały wpływ na
        decyzje urzędników. Uważamy, że sami najlepiej wiemy czgo nam potrzeba i
        chcemy, aby nasi przedstawiciele w naszych sprawach się wypowiadali.
        Nie partie ze swoimi gierkami politycznymi, lecz my, mieszkańcy.
        Możnaby wiele na ten temat mówić, ale lepiej działać smile)

Nasi koledzy napewno dobrze reprezentowaliby nas, Zielonych Białołęczan smile),
        bo są spośród nas, mają te same co my problemy. Przy tym myślą społecznie, mają
        wiedzę, chce im się działać...
        Będę na nich głosować smile))
        (ciekawe jak to pogodzić - obaj są świetnymi i ciekawymi ludźmi!)
        Alicja.SZB
        • zbogdanca Re: Samorządowe 20.10.06, 12:47
          Nie mogę zgodzić się z Tobą Alicjo, że bez znaczenia jest jako partie
          reprezentują nasi kandydujący sąsiedzi. Jeśli nie kandydują jako niezależni,
          własnymi nazwiskami uwiarygadniaja partię, z ramienia której kandydują. W
          swoich póżniejszych decyzjach muszą sie tez liczyć z polityką partii.
          Jest kilka takich partii politycznych na które za nic nie oddam głosu.
          • barwa1 Re: Samorządowe 20.10.06, 20:52
            Nie mówiłam, że jest bez znaczenia kto jaką partię reprezentuje...
            Przedstawiłam jedynie "wizję" samorządu odpolitycznionego smile) To tylko wizja.
            A w rzeczywistości muszę jednak zdecydować na którą partię oddać głos...
            I to mnie frustruje, bo nie ma za bardzo w czym wybierać.
            Pozdrawiam, Alicja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka